01/06/2015 Una xiulada que porta cua

Per Odei Etxearte i Josep Vives, la reacció a la xiulada és una maniobra orquestrada pel govern espanyol i el Partit Popular per amagar la crisi institucional després dels pèssims resultats electorals del 24 de maig. La reunió del Comitè Antiviolència en l'esport ha manifestat que ordirà alguna manera perquè no es torni a produir una crítica o infàmia semblant, segons per a qui.
Per Xavier Fina, tot plegat és ridícul perquè tot sembla un guió escrit i previsible.
Xavier-Albert Canal, advocat especialitzat en dret a l'esport, opina que l'anunci de modificacions legislatives significa la impossibilitat de sancionar la xiulada amb la legislació actual.
Com a segon tema, tractem la prohibició del Tribuna Constitucional que la Generalitat recapti un impost sobre dipòsits bancaris. Odei Etxearte opina que hi ha un problema de finançament de les comunitats autònomes i l'Estat central, que s'oposa al fet que governs autònoms puguin crear impostos per finançar-se. Xavier Fina: "No siguem ingenus, aquesta és la partida que el govern de Catalunya ha decidit jugar. El TC és una de les armes de l'Estat a què ha decidit enfrontar-se la Generalitat."
A meitat de programa, comentem com van les aliances postelectorals a Terrassa, Badalona i el País Valencià. Situacions similars, però diferents, per la trajectòria i els protagonistes. Es perfilen governs amb majories precàries i suports externs. Pels convidats, és clar, però, que al País Valencià, sense majoria absoluta, el PP no governarà per incapacitat de pactar amb ningú.
Els minuts finals connectem amb Carles Costa a Londres, que ens explica com El Celler de Can Roca ha tornat a ser nomenat millor restaurant del mon. Xavier Fina destaca que Tickets, el bar de tapes d'Albert Adrià (germà de Ferran), també hagi entrat a la llista de nominats.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3