Persones afectades per la Covid-19 pugen "Al cotxe!"
El programa presentat per Eloi Vila emet unes edicions especials dedicades a persones que s'han vist greument afectades per la pandèmia de coronavirus, tant des del punt de vista de la salut com des del punt de vista econòmic, perquè estan en primera línia o perquè perilla el seu futur
Persones afectades per la Covid-19 pugen "Al cotxe!"
Avui, a les 23.40, a TV3

Persones afectades per la Covid-19 pugen "Al cotxe!"

El programa presentat per Eloi Vila emet unes edicions especials dedicades a persones que s'han vist greument afectades per la pandèmia de coronavirus, tant des del punt de vista de la salut com des del punt de vista econòmic, perquè estan en primera línia o perquè perilla el seu futur

Eloi Vila ssaludant l'Antonia Peña, una de les protagonistes de l'edició especial dedicada a la Covid-19 d"Al cotxe!"
Antonia Peña és una de les protagonistes de l'edició especial dedicada a la Covid-19 d"Al cotxe!"

Primer capítol d'aquesta sèrie d'especials sobre la Covid-19, en què Eloi Vila conversarà amb quatre persones que es troben en una greu situació econòmica pel tancament del negoci a causa de la pandèmia i que els ha deixat a la vora de la fallida econòmica.


Ivan Escolà: "Tenia sis botigues de ceràmica al casc antic de Barcelona. Ara en tinc tres de tancades definitivament, i les altres tres, temporalment"

Ivan Escolà es troba en una situació límit. Les botigues que li queden, si no estan tancades per les restriccions governamentals, gairebé no facturen, però ell ha de continuar pagant-ne les despeses. Durant el trajecte, explica a Eloi Vila que fa deu mesos que negocia amb tothom per allargar els pagaments, i assegura que els llogaters, els proveïdors i els treballadors són els que més l'han ajudat. En canvi, diu que cap entitat bancària ni cap administració ha respost a les seves demandes.

Casat i amb tres fills, Escolà també parla de com afronta emocionalment aquesta situació, i es mostra optimista de cara al futur: "No tinc cap dubte que me'n sortiré, però hauré de picar molta pedra".

 

Jaume Vila: "Des de fa 17 anys tinc una empresa de turisme actiu a Camprodon i fa molts mesos que no treballem. Hem perdut un 75% de la facturació"

Si a la primavera no pot tornar a engegar, Jaume Vila es planteja buscar una altra feina per no haver de tancar l'empresa definitivament. Puja "Al cotxe!" amb Eloi Vila i fan un volt per l'estació d'esquí de Vallter 2000, on només hi ha dues persones esquiant, ja que, amb les restriccions municipals, només hi poden anar els veïns de Setcases.

Durant el trajecte explica que el que li dona força per continuar és el convenciment que no hi ha res que duri sempre: "Concentrem-nos en el present, formem-nos, sobrevivim, busquem alternatives i veurem dia a dia què passa. Aquesta Covid ens ha de sevir per veure què hem fet malament fins ara i adonar-nos que, com més siguem agafats de la mà, més potents serem".

 

Antonia Peña: "Tenim un bar musical al centre de Sabadell que és el que sosté la família. Fa deu mesos que estem tancats i sense ingressos"

Antonia Peña puja "Al cotxe!" i explica que, tot i que en els dotze anys que fa que té el bar musical n'ha passat de tots colors, mai s'hauria pensat que hauria d'afrontar una situació com l'actual. No té ingressos, s'ha gastat tots els estalvis per viure i per pagar les despeses del bar i necessita que els ajudi la seva mare. Aquest Nadal no ha pogut fer regals als seus tres fills. La filla gran ha acabat un doble grau universitari i, tot i que sap que haurà de triar el màster més barat, no sap com el pagaran.

Aquesta situació li ha afectat la salut física i mental, i no sap si es recuperarà. Diu que aguantarà pels fills: "Soc una persona que avui dic que no puc més, ploro i m'enfonso i, demà busco alguna cosa que m'animi i torno a començar".


Ariadna Sànchez: "Tinc un bar restaurant a Ripoll que he hagut de tancar"

El confinament municipal i les actuals restriccions horàries de la restauració han estat la causa del tancament del bar restaurant de cuina veneçolana que Ariadna Sánchez té a Ripoll. Durant el trajecte, explica que en el primer confinament van poder mantenir-se oberts perquè la gent estava més conscienciada de la necessitat de consumir per ajudar el comerç local, però diu que ara veu que hi ha més por i més necessitat d'estalviar.

Creu que podrà resistir fins a la primavera o principis d'estiu, però està molt desanimada perquè només veu despeses i cap benefici. També té una botiga de fotografia que no sap si podrà mantenir oberta perquè ja no factura prou, i es comença a plantejar buscar una altra feina i traspassar-la: "Només ens en sortirem si ens donem suport els uns als altres".

Anar al contingut