• Torna la bici
  Veure vídeo

  Torna la bici

  L'embús de trànsit a les grans ciutats, la contaminació, ressucita una vella coneguda: la bicicleta. I no sense problemes.

 • Franco i Fidel, una amistat incòmoda (segon capítol adaptat)
  Veure vídeo

  Franco i Fidel, una amistat incòmoda (segon capítol adaptat)

  El dictador Francisco Franco era anticomunista i un gran aliat dels Estats Units, però això no li va impedir mantenir una extraordinària relació amb un país comunista del qual els Estats Units s'havien declarat enemic acarnissat: la Cuba de Fidel Castro.

 • M'atreuen els nens
  Veure vídeo

  M'atreuen els nens

  Una reflexió sobre els abusos sexuals a menors a través del testimoni de víctimes, pedòfils i pederastes. Es pot fer alguna cosa per evitar que els potencials abusadors portin a terme el seu delicte?

 • Gibraltar : ¿España? No, Thanks !
  Veure vídeo

  Gibraltar : ¿España? No, Thanks !

  Gibraltar no volia el Brexit de cap de les maneres. De fet, van votar massivament en contra de sortir de la Unió Europea. Però al Regne Unit va guanyar la sortida i amb això a Espanya se li ha presentat l'ocasió que estava esperant des de feia 300 anys: ha proposat al Regne Unit que si Gibraltar no vol sortir de la Unió europea, haurà de ser espanyol.

 • 100.000 anys
  Veure vídeo

  100.000 anys

  Aquest és el temps que s'hauran de guardar els residus radioactius que generen les centrals nuclears, perquè deixin de ser perillosos. 

 • Una altra escola
  Veure vídeo

  Una altra escola

  Una escola pública de Ripollet, un col.legi dels Jesuïtes a Raimat, un institut públic de Terrassa i un centre concertat de Barcelona. Quatre centres i un objectiu: la renovació pedagògica.

 • Trànsit, menors transsexuals (versió 52')
  Veure vídeo

  Trànsit, menors transsexuals (versió 52')

  Històricament s'ha associat la transsexualitat al món dels adults, però cada cop hi ha més nens i nenes que, ja de ben petits, expliciten clarament la seva disconformitat amb el gènere amb què van néixer.

 • El meu pare és un maltractador
  Veure vídeo

  El meu pare és un maltractador

  La violència masclista des del punt de vista dels menors

 • Desarmar Estat Islàmic
  Veure vídeo

  Desarmar Estat Islàmic

  Encara hi ha qui s'està mobilitzant des de Catalunya per afegir-se a Estat Islàmic? Hi ha alguna manera per aconseguir contrarestar la narrativa jihadista, desmuntar el seu discurs i evitar que altres s'hi afegeixin?

 • El referèndum impossible
  Veure vídeo

  El referèndum impossible

  El referèndum sobre la independència de Catalunya ha estat planant sobre les negociacions per formar govern a Espanya. Si el PSOE hagués acceptat la possibilitat de fer una consulta -tal com havia proposat Podem-, probablement faria mesos que a Espanya hi hauria un govern ampli d'esquerres.

 • Essence du Bénin
  Veure vídeo

  Essence du Bénin

  Des de fa quatre dècades, els traficants beninesos s'han enriquit gràcies al negoci del contraban de benzina nigeriana per tot el territori del Benín.

 • Trànsit, menors transsexuals
  Veure vídeo

  Trànsit, menors transsexuals

  Històricament s'ha associat la transexualitat al món dels adults però cada cop hi ha més nens i nenes que, ja de ben petits, expliciten clarament la seva disconformitat amb el gènere que se'ls va assignar en nèixer.

 • Vols de deportació
  Veure vídeo

  Vols de deportació

  Aquest reportatge explora el món ocult dels vols especials de deportació de migrants que practica l'estat español: la dinàmica policial que generen, les irregularitats que denuncien les víctimes i com afecta els migrants i les seves famílies viure permanentment sota sospita amb l'amenaça de l'expulsió.

 • Les guerres del Besòs
  Veure vídeo

  Les guerres del Besòs

  Centenars de veïns del barri del Besòs estan en peu de guerra, des de fa mig any, amb el lema: "Fuera okupas y camellos". Protesten contra els ocupants d'una desena de pisos, alguns dels quals es dediquen al petit tràfic de drogues.

 • El frau del dièsel
  Veure vídeo

  El frau del dièsel

  El cas Volkswagen ha destapat el frau de les emissions dels motors dièsel. El gegant de l'automoció europea va optar per manipular el software dels seus cotxes per complir amb una normativa de contaminació cada cop més estricta. Quan surten a la carretera les emissions dels seus vehicles es disparen.

 • No puc viure sense tu
  Veure vídeo

  No puc viure sense tu

  Un aparell ha irromput a les nostres vides per ocupar tots i cadascun dels nostres espais de relació. Com estan canviant els mòbils el nostre dia a dia? Com estan afectant les nostres capacitats d'atenció i de concentració? Som nosaltres qui els controlem o ens controlen ells a nosaltres?

 • I tu, vacunes?
  Veure vídeo

  I tu, vacunes?

  Cada cop hi ha més famílies que decideixen, per un motiu o un altre, no vacunar els seus fills. Aquest és un fet que preocupa, i molt, les autoritats sanitàries. 

 • Una família Siriana
  Veure vídeo

  Una família Siriana

  Darrere l'onada de refugiats que ha arribat a Europa, hi ha la història de moltes famílies dividides. En el 30 minuts d'aquest diumenge, quatre germans separats per la guerra a Síria parlen del seu exili des de Suècia, Alemanya, Noruega i Turquia.

 • Collita 2015
  Veure vídeo

  Collita 2015

  "Collita 2015" s'ha centrat en les dues zones productores catalanes més allunyades geogràficament: l'Empordà i la Terra Alta. Coincideixen en una generació de joves formats per a la vitivinicultura que han apostat per la qualitat a partir de les varietats autòctones, com les garnatxes i les carinyenes.

 • El preu del porc
  Veure vídeo

  El preu del porc

  La indústria porcina té un gran pes a Catalunya i és una de les principals a Europa. El tractament dels purins, la seva gestió, és l'altra cara de la moneda. Com s'aborda a Catalunya?