• Catalunya Nord: més enllà de la frontera
  Veure vídeo

  Catalunya Nord: més enllà de la frontera

  El català va ser present per primer cop en molts anys a la propaganda electoral dels diferents partits del Llenguadoc-Rosselló. En aquest reportatge s'analitza la situació del català a la Catalunya Nord, com ha evolucionat i les activitats que s'hi fan per revifar una llengua en recessió.

 • Ambaixador Reventós: París any 3
  Veure vídeo

  Ambaixador Reventós: París any 3

  Joan Reventós, ambaixador d'Espanya a París, explica quina es la seva activitat quotidiana.

 • Torí: exorcistes, mags i dimonis
  Veure vídeo

  Torí: exorcistes, mags i dimonis

  El bisbat de Torí va augmentar el nombre d'exorcistes de la diòcesi per donar a l'abast davant de totes les peticions de suposats endimoniats. Psicòlegs, sociòlegs, mags i exorcistes analitzen aquest fenomen i l'interès per la màgia i l'esoterisme a Torí, que qualifiquen de "ciutat màgica".

 • Trasplantaments d'òrgans: esperança dels condemnats
  Veure vídeo

  Trasplantaments d'òrgans: esperança dels condemnats

  El cas d'un trasplantament múltiple (a Madrid i a Barcelona) dels òrgans (cor, fetge i ronyons) d'un nen mort en un accident de circulació a prop de Barcelona va tornar a posar d'actualitat la problemàtica de la donació d'òrgans.

 • Olof Palme: un assassinat per encàrrec
  Veure vídeo

  Olof Palme: un assassinat per encàrrec

  L'assassinat d'Olof Palme en un carrer del centre d'Estocolm, quan sortia del cinema sense escorta, va ser un cop dur per als suecs. Palme era un home molt admirat a dins i fora de Suècia: socialdemòcrata, pacifista, contrari a la política de blocs... No hi havia sospites clares sobre la identitat de l'assassí o els motius, però tot feia pensar en un assassinat per encàrrec.

 • Les Filipines: la revolta final
  Veure vídeo

  Les Filipines: la revolta final

  La setmana abans havia caigut el règim de Marcos, després d'una agonia que va començar amb el frau de les eleccions legislatives i la posterior rebel·lió de l'exèrcit. Marcos es va veure obligat a fugir i va deixar una herència de grans diferències socials entre la població, una greu crisi econòmica i un important moviment guerriller. Un equip de TV3 va seguir les últimes hores del règim de Marcos i l'alegria popular al voltant de la nova president, Corazón Aquino.

 • Divisió territorial: un llarg debat
  Veure vídeo

  Divisió territorial: un llarg debat

  S'acabava de començar a treballar en la ponència unitària del Parlament de Catalunya per elaborar l'avantprojecte de llei de la divisió territorial de Catalunya. En aquest reportatge es fa la història de la polèmica llei. S'expliquen les diferències de criteri de les forces polítiques i la complexitat de la llei que haurà de configurar la divisió política i administrativa de Catalunya. Inclou entrevistes als diferents ponents de la futura llei.

 • Wolfsburg: ciutat o fàbrica
  Veure vídeo

  Wolfsburg: ciutat o fàbrica

  El Consell de Vigilància de l'empresa d'automòbils Volkswagen, la primera d'Europa, va decidir comprar el 51% del capital de Seat. La fàbrica alemanya s'havia fundat 40 anys enrere per produir l"'escarbat", dissenyat per Ferdinand Porsche per encàrrec d'Adolf Hitler. El creixement espectacular de l'empresa es va produir després de la Segona Guerra Mundial. La seu central es troba a la ciutat de Wolfsburg, de 130.000 habitants, 62.000 dels quals treballaven a Volkswagen i fabricaven 3.800 cotxes diàriament. La vida de la ciutat i dels treballadors depèn de Volkswagen. A l'empresa hi treballaven 8.000 obrers estrangers, emigrants principalment del sud d'Europa, que en general no adoptaven els costums alemanys. Entrevistes a Walter Hitler, vicepresident del comitè d'empresa; Rolf Nolting, alcalde de Wolfsburg, i Josep Santamaria, català que treballava a Volkswagen i que estava plenament integrat.

 • Sector lleter: pas a la reconversió
  Veure vídeo

  Sector lleter: pas a la reconversió

  La reconversió del sector lleter passa gairebé indefugiblement per la mecanització de les tècniques tradicionals de la ramaderia, la inseminació artificial i el contacte constant amb el veterinari. Els ramaders de Vallfogona de Balaguer són un exemple de la reconversió del sector de cara a la CEE. Es mostra el procés d'extracció de semen de toro al centre d'extracció i congelació de Colmenar Viejo i el Concurs de la Vaca de Vallfogona de Balaguer.

 • Referèndum: darrere les enquestes
  Veure vídeo

  Referèndum: darrere les enquestes

  Davant la convocatòria definitiva del referèndum sobre la permanència d'Espanya en l'OTAN es van fer sondejos, una eina que es feia servir cada vegada més per conèixer l'opinió pública, encara que varien considerablement en funció de qui els fa. En aquest reportatge s'explica com funciona un sondeig a gran escala. Per a això, es va seguir l'elaboració d'una enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques, que depenia de la Presidència del Govern. Es van entrevistar més de 10.000 persones.

 • Ruiz-Mateos: tàctiques de seducció
  Veure vídeo

  Ruiz-Mateos: tàctiques de seducció

  Després de sortir de la presó d'Alcalá-Meco, Ruiz-Mateos va concedir una entrevista a TV3 a casa seva. Va passar revista dels tres anys que havien passat des de l'expropiació de Rumasa: la seva fugida d'Espanya, l'estada a Londres i a Frankfurt, l'ingrés a la presó de Frankfurt i el retorn a Espanya. S'analitza especialment la seva relació i actitud amb els mitjans de comunicació, i les seves declaracions messiàniques.

 • Líban: la història d'un segrest
  Veure vídeo

  Líban: la història d'un segrest

  Relat de la història del segrest de dos funcionaris i un GEO de l'ambaixada espanyola a Beirut els dies en què Espanya i Israel establien relacions.

 • Bolívia: a un pas de la bancarrota
  Veure vídeo

  Bolívia: a un pas de la bancarrota

  Reportatge sobre Bolívia, país amb una inflació del 14.000%. Es fa un repàs als sectors mes representatius: miners, militars, indis...

 • Pobresa: la cara oculta de l'atur
  Veure vídeo

  Pobresa: la cara oculta de l'atur

  Reportatge sobre les bosses de pobresa a Catalunya: l'atur prolongat provoca casos de pobresa emmascarada. Es fa el seguiment de la vida quotidiana de quatre parelles que es troben a l'atur i expliquen la seva situació i com s'ho fan per sobreviure.

 • Bojos pel Halley
  Veure vídeo

  Bojos pel Halley

  El cometa Halley, que cada 76 anys es fa visible des de la Terra, ha despertat gran expectació entre els científics, els aficionats a l'astronomia i la gent del carrer.

 • Taizé: religiositat vigent
  Veure vídeo

  Taizé: religiositat vigent

  Al poble de Taizé, a França, hi ha una comunitat cristiana que treballa per la unió de totes les esglésies cristianes del món. També és un centre de pelegrinatge de joves de tot Europa que hi acudeixen per tenir uns dies de reflexió i de pregària, i per intercanviar experiències.

 • Cas Zabaltza: versions i versions
  Veure vídeo

  Cas Zabaltza: versions i versions

  La desaparició de Mikel Zabaltza mentre era traslladat per la Guàrdia Civil, que l'havia detingut, i el posterior descobriment, vint dies després, del seu cadàver al riu Bidasoa, van ser motiu de versions ben diferents per part dels seus familiars i de la Guàrdia Civil, i també motiu de discussió en la Comissió Parlamentària de Justícia i en el Congrés dels Diputats. En el carrer, les protestes per la mort de Zabaltza es van fer paleses en manifestacions i en la convocatòria d'un dia de vaga general al País Basc.

 • Hare krishna: radiografia d'una secta
  Veure vídeo

  Hare krishna: radiografia d'una secta

  Programa dedicat íntegrament a fer una radiografia d'una secta: els Hare Krishna. Un equip del programa hi va conviure durant uns dies i també va recollir el testimoni de familiars i exadeptes, que exposen la problemàtica ocasionada per la integració en una secta, així com la captació, els problemes familiars que crea i les dificultats per sortir-ne. El programa també analitza si es tracta d'una religió, com afirmen els seus membres, o d'un negoci, com diuen algunes persones que hi van estar vinculades. Com es viu en aquesta secta? Quins problemes de dependència pot crear? Aquestes són algunes de les preguntes que el reportatge contesta.

 • Proves amb animals: neix una polèmica
  Veure vídeo

  Proves amb animals: neix una polèmica

  Polèmica a l'entorn de la vivisecció: d'una banda, el referèndum a Suïssa del qual depenia la prohibició dels experiments cruels amb animals i, d'altra banda, les accions de diferents grups contra la pràctica d'aquests mètodes als diferents laboratoris.

 • Reinserció: les esquerdes d'ETA
  Veure vídeo

  Reinserció: les esquerdes d'ETA

  Dins l'estratègia del govern espanyol per aconseguir la pau al País Basc hi ha les mesures de reinserció de membres d'ETA que renuncien expressament a la lluita armada. Aquestes mesures debiliten la banda, ja que molts dels seus membres s'han acollit a la reinserció, però encara s'ha de veure si amb aquestes mesures el govern pot posar fi a la violència al País Basc.