• Sense turisme
  Veure vídeo

  Sense turisme

  La crisi del coronavirus ha colpejat directament un dels motors més importants de l'economia catalana, que s'ha aturat d'un dia per l'altre.

 • Els reportatges del "30 minuts" aquesta tardor
  Veure vídeo

  Els reportatges del "30 minuts" aquesta tardor

  Passi el que passi, aquesta tardor hi serem amb més actualitat que mai. Quins efectes té la Covid en el turisme? Com serà la tornada a l'escola? Quin ús es fa del "big data" en la prevenció del virus?

 • Despoblats
  Veure vídeo

  Despoblats

  El 30 minuts és testimoni del procés inexorable de despoblament de les zones rurals de la Catalunya interior i analitza els cas de 3 pobles: Prat de Comte (Terra Alta), la Febró (Baix Camp) i Guimerà (Urgell).

 • "Moure'ns : el nou repte"
  Veure vídeo

  "Moure'ns : el nou repte"

  Serà només públic el transport que ve? I si és privat, serà elèctric? Aquest és el dilema que es plantegen moltes ciutats europees i el coronavirus ha accelerat el canvi

 • Vull escollir-lo jo
  Veure vídeo

  Vull escollir-lo jo

  El 30 minuts s'endinsa en una de les formes més desconegudes i soterrades de la violència masclista: els matrimonis forçosos. I ho fa a partir del testimoni d'una generació de noies nascudes o educades a Catalunya.

 • Hospital sense fronteres
  Veure vídeo

  Hospital sense fronteres

  L'hospital de Cerdanya, el primer transfronterer d'Europa, va ser dissenyat i està gestionat alhora per dos països amb llengües, cultures i models sanitaris diferents. Ara , a la lluita contra la Covid 19, s'han unit forces.

 • 55 dies a casa
  Veure vídeo

  55 dies a casa

  "55 dies a casa" és el retrat social de diferents grups, famílies, amics, parelles o persones que viuen soles i que durant aquest espai de temps, 55 dies, han hagut de fer un canvi radical a les seves vides per adaptar-se al fet de no poder sortir de casa. Gravats per ells mateixos, sense la presència de professionals i des de la perspectiva de la seva intimitat i de l'interior de les seves cases i de les seves vides, totes aquestes persones han compartit aquesta situació reflexionant sobre la por, l'enyorança, la soledat, però també sobre la solidaritat, l'amistat i l'amor.

 • Residències, els grans oblidats
  Veure vídeo

  Residències, els grans oblidats

  El 30 minuts ha seguit una de les pàgines més negres de l'actual crisi sanitària: l'impacte devastador del coronavirus a les residències geriàtriques, entrant dins dels centres i recollint l'angoixa de treballadors, residents i familiars

 • La Xina: després de l'hivern, la primavera
  Veure vídeo

  La Xina: després de l'hivern, la primavera

  Recorregut per tota la crisi del coronavirus a la Xina, des dels inicis al mes de gener, on imperava una opacitat absoluta sobre el que estava passant fins a la fi del fred que ha coincidit amb la reducció a zero dels contagis locals.

 • Dins del coronavirus
  Veure vídeo

  Dins del coronavirus

  Un equip del 30 minuts ha seguit des del primer moment la gestió d'aquesta crisi a Catalunya i ha estat testimoni privilegiat d'alguns moments de presa de decisions, gens fàcils, sempre ben a prop, des de dins.

 • Mama Congo. Dones al cor de l'Àfrica
  Veure vídeo

  Mama Congo. Dones al cor de l'Àfrica

  Els periodistes catalans Lisi Andrés i Josep París ens apropen a la dura realitat de les dones al Congo, un dels països del món on és més difícil ser dona, i mostren la lluita feminista al país.

 • Justícia per als rohingyes
  Veure vídeo

  Justícia per als rohingyes

  Fa tres anys, l'estiu del 2017, l'exèrcit birmà va destruir de manera sistemàtica uns 500 pobles de l'estat de Rakhine. Tota la població va fugir travessant boscos i turons amb el que havien pogut salvar de les flames. Els que s'escapaven d'aquesta destrucció eren rohingyes d'aquest estat de Birmània, musulmans que fa segles que hi viuen, però que són considerats indesitjables en un país de majoria budista.

 • La gran vellesa
  Veure vídeo

  La gran vellesa

  L'allargament de la vida i l'envelliment progressiu de la població són una realitat a Europa i suposa un dels reptes principals del segle XXI. Veurem quatre exemples d'històries de vida a Catalunya i, també, d'envelliments diferents.

 • Beirut: infàncies robades
  Veure vídeo

  Beirut: infàncies robades

  Retrat de les dures condicions de vida d'infants sirians refugiats al Líban, obligats a treballar o a demanar almoina per poder sobreviure.

 • Objectiu 0,7%
  Veure vídeo

  Objectiu 0,7%

  El reportatge explica les causes i les conseqüències de l'acampada de 1994 a la Diagonal de Barcelona pel 0,7% i analitza l'actualitat de la cooperació internacional pel desenvolupament a Catalunya.

 • Immortals? versió ampliada
  Veure vídeo

  Immortals? versió ampliada

  Allargar la vida més enllà dels límits actuals és possible. Com? Fins quan es podrà viure? Aviat serem immortals? Serà només per a rics? Aquest reportatge és una ampliació del reportatge que ja es va emetre al 2018

 • Territori Os
  Veure vídeo

  Territori Os

  El conflicte de l'os aquests últims dos anys ha pres més força que mai. En el punt de mira hi ha dos ossos: Goiat i Cachou

 • Proletaris online
  Veure vídeo

  Proletaris online

  El 30 minuts analitza l'anomenada economia de plataforma, un nou mercat laboral d'ingressos intermitents, on llibertat i flexibilitat es repeteixen com un mantra, però que té conseqüències imprevisibles per a l'estat del benestar.

 • Dies de Tsunami
  Veure vídeo

  Dies de Tsunami

  Reportatge especial de "30 minuts" on es dona resposta a moltes preguntes sobre la naturalesa de la plataforma Tsunami Democràtic.

 • Matar el monstre
  Veure vídeo

  Matar el monstre

  La mutilació genital femenina és una pràctica, que encara es fa a 29 països i que pateixen algunes dones i nenes que viuen aquí. Sentirem el testimoni de dones que ens expliquen com ho van viure de petites i com ho han superat.

Anar al contingut