Un Djokovic intractable guanya el Roland Garros i es converteix en el vuitè tenista a guanyar els 4 Grand Slams

El serbi ha aconseguit l'últim dels quatre Grand Slams que li faltava. Tot i que Murray ha guanyat el primer set per 3-6, Djokovic ha agafat les regnes del partit i ha guanyat els tres posteriors: 6-1, 6-2 i 6-4
Actualitzat

Número u i dos del món s'enfrontaven en una de les finals més disputades del Roland Garros. Novak Djokovic, amb la intenció de guanyar-lo, perquè el trofeu parisenc era l'únic Grand Slam que li faltava a la vitrina, i Andy Murray, perquè, tot i fer història en ser el primer finalista britànic a París des de 1937, també el volia tenir a la col·lecció.

El número 1, Djokovic, aprofitant la seva condició de número 1, ha remuntat un primer set en contra (3-6), però ha guanyat els tres posteriors (6-1, 6-2 i 6-4), i s'ha embutxacat, finalment, el preuat torneig en 3 hores i 3 minuts. Amb aquesta victòria, a més, Djokovic suma la 28a victòria consecutiva en un Grand Slam, i s'ha apuntat el rècord.

Murray s'ha anotat el primer set per 6-3, en 46 minuts. El número 1 del món ha començat trencant el servei del seu rival, però l'escocès ha respost amb un parcial de 4-0, avantatge que ja ha perdut fins al final del set. El serbi Novak Djokovic, però, ha fet bona la seva condició de número 1 i s'ha embutxacat el segon set amb contundència, per 6-1, en només 33 minuts, i ha deixat el partit empatat a un set. El tercer set també ha estat per a Djokovic, que ha agafat embranzida i s'ha menjat Murray en el tercer set, per 6-2, en 43 minuts. Ha dominat el partit per 2-1.

Murray ha intentat aconseguir el quart set, ha lluitat, intentant capgirar-lo, i ha començat a complicar les coses al serbi, que ha passat d'un 5-2 a un 5-4. Murray s'ha relaxat quan ha vist que tenia el partit perdut i li han començat a sortir bé les coses, però Djokovic ha fet un cop de cap i, finalment, ha guanyat l'últim set per 6-4.

Amb aquest nou títol, Novak Djokovic s'ha convertit en el vuitè home que guanya els quatre Grand Slams i el tercer que encadena els quatre consecutius:

1935 Perry

1938 Budge

1962 Laver

1964 Emerson

1999 Agassi

2009 Federer

2010 Nadal

2016 Djokovic

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut