LaLiga s'escuda en el preu per no comprar la detecció automàtica de gols

Quants diners costaria la instal·lació de la tecnologia de gol a LaLiga?

L'enrenou pel gol fantasma contra l'Espanyol torna a evidenciar la necessitat de l'ull de falcó, present a la Premier o la Bundesliga
Redacció Esport3 Actualitzat

L'Espanyol ha demanat la nul·litat del partit contra l'Atlètic després que el col·lectiu arbitral no ha sigut capaç de mostrar una imatge que demostri que el xut de Griezmann va travessar totalment la línia de gol. Un gol fantasma que pot haver perjudicat els interessos d'un equip amb l'aigua al coll i que ha reobert el debat sobre la necessitat d'invertir en la instal·lació de la tecnologia de gol.

Què ho impedeix en els temps de la tecnologia a l'esport? LaLiga sempre ha esgrimit que el principal escull és el preu que val aquesta eina homologada per la FIFA. "Ens sembla una barbaritat", han arribat a excusar-se per no fer la inversió que requereix la detecció automàtica de gols (DAG).

Però, és tan car? Es calcula que el preu d'instal·lar l'ull de falcó a Primera ronda els 2 milions per temporada. El cost es duplicaria si també es volgués implementar a Segona, i arribaria als 4 milions, que coincideix amb el cost anual del VAR. El preu del DAG es justifica pel fet que requereix 14 càmeres disposades per l'estadi, set apuntant a cada porteria, per no perdre's cap angle. Quan la pilota travessa completament la línia, l'àrbitre rep un avís immediat.

La pilota va passant de mans

L'RFEF argumenta que ho ha deixat en mans dels clubs, però continua sense haver-hi avenços. Si no es repetissin casos semblants en les dues últimes jornades, la Lliga es tancaria amb almenys tres enrenous provocats per aquesta qüestió: el xut de Griezmann, la rematada d'Araujo contra el Girona i l'aturada de Rulli a l'arrencada del campionat.

La tecnologia de gol és present des de fa anys en lligues del màxim nivell, com la Premier i la Bundesliga, o en disciplines com el tenis. Els àrbitres serien els primers que agrairien poder comptar amb l'ull de falcó. S'evitarien despropòsits com que Melero López i González González donin per bo el gol de l'RCDE Stadium sense tenir-ne cap prova concloent més enllà l'ambigua imatge de l'spy-cam.

El moment del gol de Griezmann
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut