Girona

Míchel Sánchez: "Tant de bo estigui molt de temps aquí i tingui més fluïdesa per començar a parlar el català"

El tècnic madrileny porta quatre mesos a Girona i s'hi està adaptant a la perfecció. A més d'aprendre el català, intenta anar coneixent l'entorn de la seva nova ciutat. Alhora que ell s'adapta a la seva nova ciutat, l'equip va prenent forma i agafant un bon rumb. Avui visiten la Reial Societat B.

Cristina Busquets RoviraActualitzat

Amb 135 dies a Girona, Míchel Sánchez ha pogut visitar alguns indrets del seu nou entorn:

"El casc antic és preciós per passejar, per prendre alguna cosa, la catedral... He fet el camí de ronda i hi ha algun tram que la veritat és espectacular. Encara em falta molt perquè la nostra professió a vegades no ens dona per tenir gaire temps lliure."

Enyorat de la família, que continua instal·lada a Madrid, dedica el temps lliure a aprendre llengües. Amb dos mesos a Girona, es va atrevir amb el català a la sala de premsa amb la següent frase: "Per demà, Stuani està". A aquest fet, però, hi vol treure importància:

"No hi veig cap mèrit. Ho veig com una cosa que forma part del meu pensament, de la forma en què m'han educat."

El català l'entén perfectament i l'escriu per WhatsApp, però encara no es veu capaç de parlar-lo, tot i que no renuncia a fer-ho en un futur: 

"No vull començar a dir coses que potser després no les pronuncio bé i no tinc la fluïdesa. I quan estic parlant de coses de la meva professió m'agrada deixar les coses molt clares. Tant de bo aquí hi estigui molt de temps i pugui tenir més fluïdesa i pugui començar a parlar-lo perquè aquest és l'objectiu."


L'altre objectiu és a la banqueta, amb un Girona que està agafant el bon rumb. Els blanc-i-vermells són tretzens amb vint-i-un punts i en les últimes sis jornades han sumat quatre victòries i un empat. 

"Jo sempre treballo amb quatre claus, que són el tècnic, el tàctic, el físic i el mental. La nostra mentalitat ha de ser inconformista i estem encara en el procés de ser un equip molt molt segur de que fa".

Aquest dilluns l'equip té una nova oportunitat de demostrar aquest bon camí en el primer desplaçament, al camp de la Reial Societat B, de dos de seguits. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut