Leo Baptistao lluita per la pilota amb Juanpe, del Girona (EFE)

L'RCD Espanyol necessita, contra el Las Palmas, trencar la mala ratxa i recuperar bones sensacions a la Lliga

Tots dos equips, en crisi, necessiten tant sí com no una victòria per començar a agafar aire abans de la parada nadalenca. S'enfronten els menys realitzadors de Primera (11 gols), i l'Espanyol és el pitjor visitant al costat del Màlaga, amb tres empats, sense conèixer el triomf fora de casa  
Actualitzat

Las Palmas i l'RCD Espanyol, dos conjunts amb les seves identitats de joc perdudes, s'enfrontaran aquest diumenge (18.30) immersos tots dos en una crisi que ha tornat els canaris a l'últim lloc de la classificació, mentre els catalans viuen també un moment delicat.

L'Espanyol travessa un dels seus pitjors moments del curs després d'haver perdut quatre dels seus últims cinc partits de Lliga, i haver provocat els xiulets de la seva grada, i està obligat a reaccionar aquest diumenge amb un triomf contra el Las Palmas. El vestidor blanc-i-blau no ha encès les alarmes malgrat els mals resultats. Tots els futbolistes estan convençuts que tiraran endavant la situació. Ningú al club, inclòs el president Chen Yansheng, de visita institucional, es planteja decisions dràstiques, com destitucions. Volen tranquil·litat.

De tota manera, el xoc davant l'últim equip de Primera és vital per recuperar la confiança i les bones sensacions. Una relliscada a Gran Canària no ajudaria a calmar els nervis. Acabar l'any amb optimisme és la meta del grup: avui el Las Palmas i, en la següent jornada, contra l'Atlètic de Madrid.

Són novetat en la convocatòria el davanter Sergio García, el lateral dret Javi López, recuperats de les seves respectives lesions, el migcampista Melendo i el central brasiler Naldo. Cauen el migcampista Fuego, el defensa Marc Navarro, l'extrem paraguaià Hernán Pérez i el lateral esquerre Dídac Vilà. El central David López podrà jugar amb màscara protectora a mida, de fibra de carboni, després de patir una fractura nasal durant el partit contra el Girona.

L'equip illenc acomiadarà a casa un 2017 nefast no només sobre resultats obtinguts, sinó també en la presa de decisions per part del club. De fet, Paquito Ortiz, el tercer entrenador d'aquesta temporada, tornarà a seure a la banqueta per tercera vegada de forma interina, sense la titulació requerida, després que aquesta setmana es confirmés que a l'argentí Jorge Almirón, amb el qual el Las Palmas havia tancat un acord, no se li permet entrenar a Espanya, un episodi més de l'esperpent que viu l'entitat.

Mentrestant, el cordovès d'origen grancanari Paco Jémez continua retransmetent la seva imminent arribada a la banqueta de la Unió Esportiva en diferents emissores de ràdio, avançant fins i tot un possible nombre d'altes i baixes al mercat de gener, encara que l'entitat no acaba de confirmar el que ja és de domini públic.

Enmig del desgavell, l'equip groc es juga tres punts de vital importància per intentar sortir almenys de l'últim lloc (no podrà fer-ho de la zona de descens) i recuperar la personalitat que s'ha deixat pel camí.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut