Les opcions dels olímpics catalans als Jocs de Tòquio

Dels 321 esportistes de la delegació espanyola a Tòquio, 99 són catalans i tenen opcions de medalla
Josep Coch Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

Dos catalans, la nedadora badalonina Mireia Belmonte i el piragüista lleidatà Saül Craviotto, són els encarregats d'abanderar la delegació espanyola en la cerimònia inaugural. Per primer cop, el Comitè Olímpic Espanyol opta per aquesta fórmula perquè són els que han aconseguit més medalles olímpiques d'entre els 321 espanyols que hi prenen part, i per evidenciar la igualtat de gènere.

 

Belmonte i Craviotto són dos dels 99 esportistes catalans que disputaran els Jocs Olímpics de Tòquio, dels 321 de la delegació espanyola. 50 són dones, les quals prendran part en 15 de les disciplines que formen part del programa olímpic de Tòquio, mentre que els 49 homes tindran protagonisme en 14 esports.

Mireia Belmonte arriba als Jocs amb poques opcions de medalla a causa dels problemes que arrossega a l'espatlla, que amb prou feines li han permès competir. Tot i així, aspira a ser a les finals de 800 i 1.500 lliures. Saül Craviotto hi arriba com a vigent campió d'Europa i plata mundial en les proves de K-4 500 i K-2 200, i és clar aspirant a ampliar el botí de medalles olímpiques.

Els catalans també aspiren a pujar al podi olímpic en esports col·lectius. L'equip masculí de waterpolo -amb 9 catalans- és l'actual subcampió d'Europa i del món. El femení -amb 12 catalanes- és el vigent campió d'Europa i subcampió del món.

 

El bàsquet també opta a la medalla en els dos gèneres. Tots dos equips, liderats per catalans -Pau Gasol i Laia Palau-, volen revalidar els metalls aconseguits als Jocs de Rio.

En handbol, els homes -amb 6 jugadors catalans- són els actuals campions d'Europa i opten a un dels graons del podi, de la mà del tècnic català Jordi Ribera.

 

L'equip femení d'hoquei -amb 5 catalanes-, tercer en els últims mundials i europeus que ha disputat, aspira a una de les places d'honor.

I en atletisme, el palamosí Adel Mechaal i la banyolina Esther Guerrero volen ser protagonistes en la distància dels 1.500 metres llisos, i tenen opcions de lluitar per un diploma olímpic.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut