A l'autocar del Barça hi pugen els jugadors i l'staff tècnic, però a la Xavineta s'hi engresca l'afició

La Xavineta suma passatgers: d'on prové aquesta expressió viral?

Els bons resultats del Barça han escampat per les xarxes aquest neologisme nascut amb l'arribada de Xavi, fins al punt que el compte oficial del mateix club també l'utilitza
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Xavi Hernández

És normal que quan un projecte futbolístic està a les beceroles generi dubtes, i més quan l'entrenador que l'ha de comandar no compta amb experiència a l'elit. Al principi les aficions compten amb una majoria d'escèptics i una minoria de convençuts, però els bons resultats, si és que arriben, poden de canviar aquestes proporcions. Quan això passa, s'acostuma a dir, col·loquialment, que els desconfiats "pugen al vaixell" del tècnic.

Amb l'arribada d'un mite com Xavi a la banqueta del Barça, però, aquest fenomen no es va identificar amb vaixells, sinó amb un altre mitjà de transport més personalitzat: la Xavineta. Però d'on prové aquest neologisme que la bona ratxa de resultats de l'equip culer ha escampat per les xarxes socials, inclosos els mateixos perfils del club?

L'origen de la Xavineta

A la Xavineta, amb espai de sobres durant els mesos de novembre i desembre, hi estan pujant molts passatgers després de les quatre victòries seguides (tres de Lliga i una d'Europa League). L'origen del neologisme és la unió de les paraules Xavi i furgoneta, un transport col·lectiu amb alta capacitat de càrrega.

La fórmula es va crear per primera vegada amb la designació de Lionel Scaloni com a seleccionador argentí. Havia de substituir Sampaoli de forma interina i d'això ja fa gairebé quatre anys. A l'Scaloneta no hi cap ningú més després de mesos d'imbatibilitat del combinat liderat per Leo Messi i, sobretot, de conquerir la Copa Amèrica el passat 10 de juliol a Maracaná.

Encara no se li ha preguntat a Xavi què en pensa però l'expressió s'ha fet viral. El rumb de la Xavineta marcarà la seva etapa com a tècnic culer. De moment, després de transitar per carreteres sinuoses, ha entrat a una autopista de punts i ha posat la velocitat de creuer. En menys de tres mesos es coneixerà el destí d'aquest primer viatge.

Com és la Xavineta?

Més enllà de la metàfora que permet calibrar la trempera de l'afició del Barça, cada usuari s'imagina la Xavineta a la seva manera, com demostra la varietat de mems i muntatges visuals que es poden trobar a les xarxes:

Finalment, la Xavineta també ha estat l'excusa per elaborar alguna vinyeta irònica de les aficions rivals:

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut