Copa Amèrica

L'Argentina de Leo Messi guanya la Copa Amèrica

La quarta ha estat la bona per a Leo Messi, que s'ha emportat el seu primer gran títol amb la selecció absoluta de l'"albiceleste". El gol d'Ángel Di María ha donat la victòria a l'Argentina contra el Brasil a Maracanà

Àlex ÁvilaActualitzat

El rival desitjat a la seu immillorable. L'Argentina ha superat el Brasil a Maracanà per adjudicar-se la Copa Amèrica després de 28 anys. Un triomf que ha donat a Leo Messi el seu primer gran títol amb la selecció absoluta de l'"albiceleste". El gol de la victòria l'ha fet Ángel Di María, a la primera part, una diana que el Brasil no ha pogut igualar malgrat les ocasions que ha tingut al final del partit.

L'enfrontament més esperat a la Copa Amèrica ha començat amb molta intensitat i moltes interrupcions. El Brasil pressionava a dalt la sortida de la pilota de l'Argentina, que no se sentia còmoda. A la primera ocasió que ha tingut l'"albiceleste", però, ha anat cap a dins. Passada en llarg de Rodrigo de Paul a Di María, que defineix amb una vaselina perfecta davant d'Ederson al minut 21. Amb l'1-0, l'Argentina ha gaudit dels millors moments, i cinc minuts més tard, de nou Di María ha ficat la por al cos dels brasilers.

La "canarinha", a l'atac en la represa

A la segona part, el Brasil s'ha mostrat molt millor i Richarlison ha fet el gol de l'empat. El col·legiat, però, l'ha anul·lat per fora de joc. Poc després, el mateix davanter del Brasil ha tingut una gran oportunitat per establir l'empat. L'assetjament de la "canarinha" cada cop ha anat a més, fins que el partit s'ha convertit en un atac i gol. Però, de gol, no n'ha arribat cap més. I això que Messi ha tingut una ocasió claríssima per sentenciar el partit a falta de cinc minuts per al final, però no l'ha transformat en diana. L'"albiceleste" ha patit, però, finalment, ha obtingut la desitjada Copa Amèrica gairebé tres dècades després.