Míchel feliç dissabte a Montilivi (Girona)

La dada de moda amb què Míchel va picar els jugadors abans d'enfrontar-se al Barça

Els futbolistes del Girona van rebre una xerrada el mateix dia del partit de Montilivi que ara ha vist la llum
Redacció Esport3 Actualitzat

No és la primera xerrada de Míchel als jugadors del Girona que veu la llum, però sí que és una que mereix passar a la història. Per ser el preàmbul d'una fita històrica emmarcada en el derbi de Montilivi i, també, pel seu contingut. El tècnic de Vallecas va començar la seva intervenció amb una successió de dades del partit de la primera volta a Montjuïc, però n'hi ha una que ha cridat especialment l'atenció:

"En el partit d'anada, ells van fer 120 km i nosaltres 122 km. 8,5 km en alta intensitat. 54% possessió i nosaltres 46%, però a prop d'ells. L''expected goal' va ser millor el nostre tot i que ells ens van xutar més."

És la dada de moda. Però, què són els "expected goals" que també va esmentar Luis Enrique després del KO europeu del PSG? És un índex extret de diferents variables: des del nombre de xuts a porta, a la posició, passant per la distància o els rivals que hi ha entre el punt del xut i la porteria...

Tot plegat per mentalitzar els jugadors que havien de dibuixar l'"obra perfecta". El final ja és història i el títol de l'obra podria ser "4-2 i classificats per a la Champions".

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut