Kimi Räikkönen: "pole" i rècord històric a Monza (EFE)

Kimi Räikkönen: "pole" i rècord històric a Monza

El líder del Mundial, Lewis Hamilton, s'ha hagut de conformar amb el tercer millor temps, després de Vettel, que ha marcat el segon millor registre
Francesc Rosés Actualitzat

Kimi Räikkönen ha donat a Monza la volta més ràpida en la història de la Fórmula 1 i ha obtingut la "pole" de cara a l'engraellat de sortida del Gran Premi d'Itàlia. Gran resultat "in extremis" dels pilots de Ferrari, ja que Sebastian Vettel ha marcat el segon millor registre, de manera que l'escuderia italiana ocuparà al complet la primera línia de l'engraellat davant dels seus "tifossi".

El líder del Mundial, Lewis Hamilton, s'ha hagut de conformar amb el tercer millor temps, perquè no ha pogut aprofitar tan bé com Räikkönen respecte a Vettel l'efecte d'aspiració que li ha proporcionat Valtteri Bottas, que era davant seu durant la volta més ràpida de classificació.

Els jocs d'aspiració per tallar l'aire als pilots que van darrere ha estat la clau de tota la sessió d'entrenaments. Un fet que també ha pogut aprofitar Carlos Sainz, amb un cotxe més lent en recta, i que ha marcat el setè millor temps per l'engraellat després d'haver estat rodant darrere l'home que ha aconseguit la "pole".

Valtteri Bottas ha marcat el quart millor registre, i Max Verstappen ha estat el millor de la resta, amb el cinquè millor temps davant Romain Grosjean, que ha pogut batre Carlos Sainz.

Fernando Alonso també ha pogut aprofitar l'efecte aspiració que li ha proporcionat el seu company Stofel van Doorne en la Q1 i ha passat a la següent fase. Un malentès amb Kevin Magnussen li ha fet mal en la darrera volta, però ha pogut obtenir el tretzè millor temps amb el cotxe més lent.

Kimi Räikkönen ha batut el rècord que Juan Pablo Montoya havia establert en l'actual traçat de Monza, en la classificació per al Gran Premi de l'any 2004, i s'ha convertit en el millor temps de la història de l'F1 tenint en compte la mitjana de la volta: 263,588 quilòmetres per hora.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut