HOQUEI PATINS

Jaume Llaverola, un mite de l'hoquei patins que ja acumula 30 temporades a l'elit

El porter d'Igualada ha guanyat tots els títols estatals, continentals i mundials

Carles BrucetActualitzat

Jaume Llaverola porta 41 anys vestint-se de porter, i 30 fent-ho a l'elit de l'hoquei estatal. Després de passar per 6 equips, des de fa 8 temporades vesteix la samarreta del Girona Club Hoquei, on ha complert els 46 anys. És, de llarg, el jugador més veterà de l'OK Lliga, una longevitat que atribueix a diversos motius:

"He tingut molta sort, primer de tot m'han respectat les lesions. I mantinc la il·lusió, que és molt important sobretot per la meva posició, la de porter, que és molt diferent."

Llaverola surt a la pista amb la mateixa ambició de sempre, per compartir entrenaments i partits amb jugadors a qui fins i tot triplica l'edat, com el jove Biel Nadal, que amb setze anys ja juga al primer equip del Garatge Plana Hoquei Patins Girona:

"És un orgull jugar amb en Jaumet, ens ensenya moltes coses i ens aporta molt a l'hora de jugar i també a fora de la pista."

La seva condició de referent també la valora molt el seu entrenador Ramon Benito, amb el qual havien coincidit com a jugadors rivals i ara comparteixen equip:

"Si encara està jugant és perquè ho pot fer per mèrits propis, i jo sempre li he envejat les seves ganes i entusiasme."

Llaverola té un currículum inigualable i difícil de resumir: en destaquen 4 Copes d'Europa, una Copa CERS, un Campionat del Món i un d'Europa amb la selecció espanyola o la històrica Copa Amèrica amb la selecció catalana. Però a l'hora de triar el seu trofeu més preuat, no té cap dubte:

"Totes les amistats boníssimes que he fet. Tota la meva vida està enfocada cap a l'hoquei, i realment tots els meus amics són de l'hoquei."

I, parlant del seu futur, conclou:

"Disfruto, aquest és el secret: disfrutar. El dia que hagi de venir aquí per obligació crec que serà el moment per dir que ja he acabat."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut