Victòria important del Girona a Vallecas (EFE)

El Girona remunta, guanya el Rayo per 1 a 2 i és més a prop de Primera

El Girona remunta el partit gràcies als gols d'Enric Franquesa i Mamadou Sylla. Montilivi decidirà, però els de Francisco tenen l'ascens a tocar.
Imma Casares Ferreiro Actualitzat

L'hora de la veritat. Rayo-Girona en un estadi de Vallecas "amb ple absolut". Les 1.500 entrades posades a la venda es van exhaurir en una hora. El sisè i cinquè classificats han sortit a Vallecas conscients que éren a dos partits de Primera. Per al Rayo, d'Andoni Iraola, la primera final d'un play-off. Per al Girona, de Francisco, la quarta final en els últims vuit anys. Les tres anteriors les havien perdudes contra l'Almeria, l'Osasuna i l'Elx.
Stuani a la banqueta i Aday baixa d'última hora per un procés víric en el moment de la veritat.

El Rayo ha sorprès amb la seva velocitat el Girona; els d'Andoni Iraola han estat molt superiors des dels primers minuts. Els de Francisco han sortit adormits i ho han pagat car quan en el minut 6 Isi Palazón s'ha aprofitat d'una errada en el refús per enviar la pilota lluny de l'abast de Juan Carlos. Desè gol d'Isi, que ja havia marcat el Girona en el partit de lliga a Vallecas. Amb l'1 a zero, Álvaro ha tingut el segon però Juan Carlos ho ha evitat enviant la pilota a córner.

A centrada d'Álvaro, Qasmi ha rematat de cap per damunt del travesser. Quan més patia el Girona, Sylla ha aguantat bé la pilota i l'ha deixada de cara perquè Franquesa rematés en el que ha estat l'1 a 1. Fins aquest moment, Luca Zidane havia estat un espectador més. Era el minut 41 i i en el 45, un xut de Gumbau ha tocat l'espatlla de Bustos, i ha marcat el segon dels blanc-i-vermells. El VAR ha acabat dictaminant mans i ha anul.lat el gol. La polèmica ha desencadenat l'enfrontament entre els dos equips.

Només començar la segona part, gran jugada col.lectiva del Girona. Yan Couto ha centrat perquè Sylla marqués l'1 a 2 i, avancés l'equip de Francisco i convertís el senegalès una mica més en l'home del partit. Zidane ha reaparegut en públic 18 dies després per seguir les evolucions del seu fill. Quatre partits després, Stuani ha reaparegut. Ha entrat per Bustos al minut 64. Tot i que els papers s'han intercanviat a la segona part, Trejo ha disposat d'una bona ocasió al minut 74. La pilota s'estavellat al lateral de la xarxa. El VAR s'ha convertit en protagonista quan al minut 90 ha anul·lat un gol al jugador del Rayo, Pozo, per fora de joc d'Ulloa. Montilivi decidirà. Potser, a la quarta anirà la vençuda.