Rodríguez i Llull han estat dos dels millors jugadors del Madrid
Rodríguez i Llull han estat dos dels millors jugadors del Madrid (EFE)
Eurolliga

Remuntada històrica del Madrid per superar el Partizan (98-94)

Els de Chus Mateo s'han sobreposat a un -18 al tercer quart per eliminar el Partizan en una sèrie històrica

• El cinquè partit de l'eliminatòria ha començat molt igualat, amb la tensió que ha caracteritzat aquests quarts de final. Els visitants, però, han començat a dominar clarament a partir del segon quart, amb un parcial de 17-32 que deixava el marcador amb un clar 39-55.
  • En aquest punt ja se sabia que, passés el que passés, el partit seria històric: mai un equip havia guanyat el cinquè a domicili i mai el Madrid havia remuntat una diferència de 16 punts al descans.
  • A la represa, els de Chus Mateo han començat a retallar diferències al marcador. Amb paciència i sobrevivint als triples del Partizan, els blancs s'han arribat a situar a menys 8 al final del tercer quart (68-76).
  • En el darrer parcial, el Reial Madrid ha tret el seu esperit èpic per aconseguir el poder del partit i esmicolar la diferència al marcador. Els blancs, que han arribat a perdre de 18 al tercer quart, han igualat el duel amb una cistella de Sergio Rodríguez, que ha fet el 81-81.
  • Llavors ha començat un nou partit de poc més de cinc minuts, que determinaria el rival del Barça a la Final Four. El WiZink ha pressionat de valent, i el Partizan s'ha deixat engolir per l'ambient hostil. Hezonja, Rodríguez i Llull s'han posat l'equip a l'espatlla i han confirmat la remuntada blanca (98-94).

• L'altra semifinal de la Final Four es jugarà entre el Mònaco i l'Olympiacos, que han superat el Maccabi i Fenerbahçe, respectivament.