Mason Mount celebrant el segon gol (@ChampionsLeague)

El Madrid s'acomiada de la Champions en perdre al camp del Chelsea (2-0)

El conjunt londinenc ha estat superior al Reial Madrid i acompanyarà el City de Guardiola a la final de la Lliga de Campions

Xavi LorenteActualitzat

El Chelsea s'ha convertit en el segon finalista de la Lliga de Campions. Merescuda classificació dels "blues" per a la gran cita del 29 de maig a Istanbul, on es trobarà el Manchester City de Guardiola. Els londinencs han passat per sobre del Reial Madrid, que s'ha quedat sense benzina a la segona part.

Pressió asfixiant del Chelsea d'entrada. L'equip de Tuchel no ha sortit a especular amb l'empat a zero. Rudiger ha portat el primer perill a la porteria de Courtois amb un duríssim xut llunyà. L'àrbitre ha anul·lat per fora de joc un gol a Timo Werner al minut 18. L'alemany s'havia avançat lleugerament a la línia defensiva madridista. Els blancs han revifat i han estat a punt de marcar en un gran xut de Benzema des de fora de l'àrea, que ha refusat de manera esplèndida d'Edouard Mendy. Els londinencs han obert el marcador al minut 28 després d'una excel·lent combinació de Kanté amb Havertz. L'alemany pica la pilota per damunt de la sortida de Courtois i la seva rematada s'estavella al travesser. El refús cau aprop de Timo Werner, que amb el cap estableix l'1-0 al minut 28. El Madrid podria haver empatat en una centrada de Modric que remata amb el cap Benzema (minut 35), però novament ha aparegut una mà salvadora de Mendy.

Timo Werner en el moment del primer gol (@ChampionsLeague)

Domini londinenc a la represa

La segona part ha arrencat amb un cop de cap de Havertz al travesser. Declaració d'intencions del Chelsea que ha buscat amb afany el segon gol. Poc després, Mount ha tornat a tenir l'oportunitat de fer-lo, però la seva rematada ha sortit fregant el travesser. El Madrid, físicament tocat, ha començat a deixar molts forats al darrera i Havertz s'ha plantat sol davant Courtois. El porter blanc ha salvat un cop més el gol. El belga s'ha hagut de multiplicar també en un nou contraatac de Havertz, culminat per un xut claríssim de Kanté, que ha tornat a perdonar. I la sentència ha acabat arribant al minut 85 en una recuperació del mateix Kanté. El francès ha jugat per Pulisic, que ha assistit Mount per marcar el definitiu 2-0.

Els jugadors del Chelsea celebrant el gol de Mason Mount (@ChampionsLeague)

Aquesta serà la tercera vegada a la història que es trobaran dos equips anglesos a la final de la Lliga de Campions, després del United-City el 2008 i el Tottenham-Liverpool, el 2019.