Bojan Dubljevic marcat per Alen Omic (EFE)

El València derrota l'Unicaja en el primer partit de la final de l'Eurocup (68-62) amb un lloc a l'Eurolliga com a premi per al campió

En un partit intens i defensiu, els valencians han sabut patir durant la primera meitat per passar a dominar en la segona

Daniel AlentoActualitzat

El València Basket ha guanyat el primer partit de la final de l'Eurocup (al millor de tres) davant de l'Unicaja (68-62), amb un lloc a l'Eurolliga per a la temporada vinent com a premi per al campió. Un duel on s'han enfrontat dos entrenadors catalans, Pedro Martínez per als de casa i Joan Plaza per als visitants.

L'Unicaja, aprofitant el seu domini físic, ha portat la iniciativa en el marcador en els primers minuts. Després de dues cistelles de l'aler pivot Jeff Brooks (11 punts, 4 rebots), els homes de Joan Plaza manaven 7-17. L'entrada de Joan Sastre (13 punts), però, ha canviat el panorama. L'escorta ha connectat dos triples consecutius per donar sortida al parcial de 13 a 3 que ha fet tancar el primer quart amb un resultat d'empat a 20.

En el segon quart, Rafa Martínez s'ha convertit en el màxim anotador de la història de l'Eurocup. Gràcies a la capacitat atlètica dels seus exteriors, l'Unicaja ha tornat a escapar-se de nou punts. Sastre, novament, ha liderat la reacció dels de Pedro Martínez, amb 5 punts consecutius fins arribar al descans, amb una nova igualada a l'electrònic, ara a 35.

Els malaguenys han obert la segona meitat amb 4 punts de Brooks, però, a diferència dels dos quarts anteriors, aquesta vegada, el València Basket no li ha deixat obrir forat amb una defensa molt activa. Romain Sato i Will Thomas, amb dos triples, han donat als de casa el seu primer avantatge del matx, 50-46, en un període que ha acabat 50-48.

En un últim quart molt intens i defensiu, 5 punts seguits de Pierre Oriola ha donat als valencians el seu màxim avantatge, 60 a 52. El targarí no ha tingut molts minuts, però ha estat decisiu el temps que ha estat en pista. L'Unicaja ha buscat els triples i carregar el rebot en atac per intentar recuperar-se. El marcador, quan quedava un minut, era 65-62. El pivot Bojan Dubljevic (14 punts, 8 rebots), amb un triple (el segon de consecutiu), ha sentenciat, convertint-se a més en el màxim anotador d'aquesta competició europea superant el seu company Rafa Martínez.