Luis Enrique a la banqueta del Camp Nou (Reuters)

El FC Barcelona firma la pitjor temporada com a local a la Lliga de l'era Luis Enrique quan encara falten 24 jornades

Els blaugranes han cedit 9 punts a casa, més que en cap de les altres dues temporades a les ordres de l'asturià
Actualitzat

El FC Barcelona s'ha abonat a l'empat en aquestes últimes setmanes. Els homes de Luis Enrique han empatat 4 dels últims 5 partits. La ratxa es va iniciar a la Lliga, a casa, davant del Màlaga (0-0), el 19 de novembre. Els seus dos següents compromisos a la competició de la regularitat, al camp de la Reial Societat (27 de novembre) i una altra vegada a casa davant del Reial Madrid (3 de desembre), s'han tancat amb un resultat idèntic: 1-1.

A aquesta sèrie d'empats, s'hi ha d'afegir el de l'anada dels setzens de la Copa del Rei del 30 de novembre al camp de l'Hèrcules, matx que també va acabar amb un marcador d'1 a 1. L'excepció a la regla és el triomf, en duel de la Lliga de Campions, del 23 de novembre, al camp del Celtic de Glasgow, per 0 a 2.

Aquesta ratxa ha acabat d'espatllar els números de l'equip a la Lliga, els pitjors a casa en les tres temporades com a entrenador blaugrana de Luis Enrique Martínez. Dels 7 partits que han jugat com a locals, n'han guanyat menys de la meitat, 3. Dels altres 4, 3 han acabat en empat i 1, contra l'Alabès, en derrota. En total, 12 punts sumats de 21 possibles.

En tota la temporada 2014-15, la del triplet (Lliga, Copa i Champions), el Barça només va cedir 8 punts a casa a la Lliga (2 derrotes i 1 empat intranscendent l'última jornada amb el títol decidit), i nomès 3 en les primeres 14 jornades. La campanya passada, la del doblet (Lliga i Copa), va cedir al Camp Nou la mateixa xifra de punts, 8 (2 derrotes i 1 empat), però cap fins aquestes dates. Aquesta temporada, quan encara falten 24 jornades, l'equip ja n'ha deixat escapar 9. És el segon pitjor inici de la història com a local. El rècord negatiu el té Frank Rijkaard, que l'any 2003 va deixar escapar 12 punts en 7 partits al Camp Nou.

Aquests números no es repeteixen a la Lliga de Campions, competició en la qual el Barça no ha perdut cap partit com a local des que el dirigeix el tècnic asturià: 13 enfrontaments, 13 victòries. Un ple que dimarts intentarà mantenir davant del Borussia Mönchengladbach (20.45, en directe a TV3).

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut