El F. C. Barcelona imposa la seva alçada i els seus triples sobre el físic de l'Olympiacos (73-57)

El F. C. Barcelona ha superat l'Olympiacos en el primer partit de la sèrie de quarts de final de l'Eurolliga (73-57). Els visitants han imposat el seu ritme, però no el seu físic. El domini en el rebot blaugrana i la falta d'encert en el llançament exterior dels grecs han estat clau

Daniel AlentoActualitzat

El triomf en el primer partit de la sèrie de quarts de final al millor de 5 partits entre el F. C. Barcelona i l'Olympiacos s'ha quedat a casa (73-57). Vassilis Spanoulis ha estat titular pels grecs després de no haver jugat durant un mes per una lesió de genoll. Fora de ritme en atac i defensa, el seu equip ha buscat un joc lent per no desgastar massa ràpid la seva estrella. Els blaugrana han acceptat aquest ritme i, després d'uns primers avantatges de l'Olympiacos, s'han posat al davant amb un parcial de 11 a 0. El primer quart, després de 3 triples consecutius del Barça de Satoransky, Oleson i Huertas (inversemblant el seu), ha acabat 20 a 8.

El marge dels de Xavi Pascual ha pujat fins als 15 punts amb un triple de Nachbar en el segon quart. Des del 3 a 6 del primer període, el parcial favorable als barcelonistes ha estat de 22 a 4. L'Olympiacos, després de fallar els seus primers 5 intents des de la línia de 3 punts, ha connectat 2 de seguits. Els homes de Gianis Sfairopoulos s'han posat a 8 punts, però patien en defensa per controlar el seu rebot (12 han cedit en la primera meitat) i aturar els pivots barcelonistes. La falta d'encert triplista dels grecs (6 de 22) permetia al Barça tancar-se sobre les penetracions d'un rival que així no podia treure profit de la seva disposició oberta en atac, pràcticament sense cap jugador a la pintura. Al descans, però, els grecs sobrevivien: 35 a 26.

El físic no és la solució

El Barça ha obert la segona part amb dos triples de Joan Carles Navarro (10 punts) i Satoransky, que han tornat a donar els blaugrana una distància de seguretat de 15 punts. Ante Tomic ha comès la seva tercera falta. La gran feina de Macej Lampe (8 punts, 9 rebots) ha minimitzat el problema. L'Olympiacos ha posat en pista un quintet molt físic amb cinc jugadors nascuts als Estats Units (Hunter, Petway, Darden, Lojeski i Lafayette), però que no ha estat capaç de sumar punts. L'equip de casa ha marcat una nova màxima diferència de 16 punts. Al final del quart, l'Olympiacos encara no havia dit adéu del tot a les seves opcions de triomf, 50 a 38.

A l'últim quart, però, la temuda reacció del conjunt d'Atenes no ha arribat. La seva falta d'encert ha minat la seva fe, i dos triples seguits de Bostjan Nachbar (10 punts) els han acabat de trencar. Davant el desencert grec en la llarga distància, la punteria blaugrana en els triples (10 de 21) li ha donat 30 dels seus 73 punts. Amb 19 punts de diferència en el marcador a poc menys de 6 minuts per al final, el matx estava sentenciat. La mala notícia dels últims minuts ha estat la lesió de turmell d'Oleson. Al final, el Barça ha sumat 44 rebots (15 en atac) per 27 del seu contrincant.