Barça

El Barça vol substituir la gespa del Camp Nou amb la intenció d'acabar amb anys de problemes

Un equip que juga bé a futbol necessita un terreny de joc en bon estat. I això és el que no té ara mateix el Barça. La directiva està decidida a proporcionar una gespa en condicions als jugadors de Guardiola. Encara que això signifiqui una despesa extraordinària considerable que es donarà per ben invertida si ajuda els futbolistes a guanyar partits. El mal de la gespa del Camp Nou no ve d'ara. Des que, el 1994, es va decidir enfonsar el terreny de joc per reformar les grades, l'herba no ha tornat a ser la mateixa. Els tècnics ho han provat tot, però la solució no arriba. L'última proposta és canviar la gespa dos cops per temporada, per adaptar-la a les condicions de cada estació.

Actualitzat
L'origen del problema es remunta a l'estiu del 1994. La directiva de Josep Lluís Núñez va decidir rebaixar tres metres el nivell del terreny de joc amb l'objectiu que el Camp Nou no perdés capacitat un cop adaptat a la normativa UEFA. Va ser l'inici del malson de la gespa. Amb el descens del camp, el sol no hi toca prou perquè l'herba pugui arrelar com cal. La primera alerta roja va arribar en el derbi contra l'Espanyol de l'any 1996, jugat sobre un terreny que s'assemblava més a un camp de mines que no pas a un estadi de futbol.

Des d'aleshores, s'han buscat mil i una solucions. Tendals a l'estiu per protegir la gespa de la calor, llums a l'hivern per donar escalfor... Fins i tot el Barça va canviar d'empresa però, al final, sempre s'ha optat per substituir, gairebé un cop a l'any, una gespa que fa anys que aixeca crítiques d'entrenadors.

A la gespa se l'ha culpat de provocar lesions de jugadors i d'incidir directament en el joc. L'últim canvi és del passat mes de juliol. Cinc mesos després, el Barça ha tornat a tirar pel dret. No escatimarà despeses. Dimecres a la nit es començarà a substituir la gespa actual i el club ja anunciat que, si convé, a la primavera en tornarà a plantar una de nova.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut