Barça

El Barça visita San Mamés sense Leo Messi i disposat a aconseguir tres punts més

Aquesta nit, a partir de les 22 h, en directe per TV3, el Barça jugarà a San Mamés contra l'Athletic Club. Amb les baixes de Messi i Abidal, però amb la novetat de Thiago Alcántara i Jeffren, la plantilla blaugrana ha sortit aquest matí cap a Bilbao, on té previst arribar a quarts d'una. Des de fa cinc temporades, el Barça puntua en la seva visita a la capital biscaïna. Els de Caparrós esperen que la baixa de Messi sigui una bona oportunitat per poder donar la sorpresa. Llorente serà el referent ofensiu per l'equip biscaí. El matx es preveu que sigui de màxima intensitat en un camp on l'afició es bolca amb l'equip.

Actualitzat
Els homes de Pep Guardiola tindran una bona prova de foc davant un dels rivals més agressius de la competició. Tot i que l'estadi de San Mamés se'ls ha donat bé en les últimes cinc temporades, els partits a Bilbao sempre són perillosos amb un rival que hi juga amb molta intensitat i una afició que hi està molt al damunt. Guardiola ha inclòs Jeffren i Thiago a la convocatòria per suplir les baixes de Messi i Abidal. L'argentí ja s'entrena i aprofitarà aquest cap de setmana per accelerar la seva recuperació. Abidal, ja a Barcelona després d'assistir al funeral del seu avi, també s'ha quedat per posar-se a punt de cara al proper partit de la Champions. Guardiola confia en el bon to ofert pels seus jugadors en aquest inici de temporada. Tot i així, ahir, en roda de premsa, va avisar que l'equip necessita ser fidel al seu estil per no patir a Bilbao.

Bojan, un malson per a l'Athletic

La temporada del seu debut va ser titular a la Catedral. L'aposta li va sortir rodona, a Frank Rijkaard. Bojan no va fallar i va marcar el que era el 0 a 1. Va ser el punt de partida d'un idil·li amb el gol del de Linyola contra l'Athletic. Des d'aleshores, n'ha marcat cinc en set enfrontaments contra els "lleons". El primer va servir per arrencar un punt de San Mamés i el segon, per sentenciar la final de la Copa del Rei, el primer títol del Barça de les Sis Copes. Va ser la culminació personal a un excel·lent torneig, on va marcar cinc gols i només va ser superat per Messi.

La temporada passada, Bojan es va convertir en un autèntic malson per a l'Athletic. Es va estrenar ben aviat, al mes d'agost, en el partit de tornada de la Supercopa d'Espanya. Va fer el 3 a 0, en el que segur que ha estat un dels gols més fàcils de la seva carrera. Però el millor encara havia d'arribar. Guardiola el va fer jugar d'entrada al Camp Nou i Bojan va col·laborar amb dos gols a la golejada que el Barça va infligir als "lleons" en partit de Lliga. Una actuació rodona que va fer embogir, fins i tot, el mateix entrenador blaugrana. Avui, a San Mamés, Bojan i l'Athletic es tornen a creuar. Qui sap si aconseguirà una nova fita contra els "lleons": marcar el seu primer gol des que llueix el 9 a l'esquena.

Llorente, el perill biscaí

Fernando Llorente tornarà a ser aquesta nit la referència en l'atac biscaí. L'alçada dels de Caparrós serà una de les dificultats que haurà de superar l'equip de Guardiola. Els blaugranes han encaixat dos dels tres gols d'aquesta temporada a pilota parada. A més, els bilbaïns són un dels equips que més profit treu del seu potent joc aeri i la força física. Pel que fa a la resta de l'equip, Joaquín Caparrós recupera Gabilondo, que no va jugar dimarts contra el Mallorca. La baixa més destacada serà Gaizka Toquero, que s'ha ressentit d'una lesió al turmell. L'Athletic es troba a la setena posició de la classificació, amb dues victòries, un empat i una derrota en els quatre partits disputats fins ara. El matx també suposarà el retorn a San Mamés de l'actual director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta. El basc torna a l'estadi on va debutar a Primera Divisió i on va ser director general durant tres temporades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut