Ernesto Valverde, en un moment del partit contra el Liverpool (Reuters)
Barça

El Barça no descarta cap escenari amb Valverde

El club blaugrana obre un període de reflexió per decidir si hi haurà canvi a la banqueta i es planteja rejovenir un planter envellit

Francesc LatorreActualitzat

Al mes de febrer, Ernesto Valverde havia signat la renovació pel Barça i el mateix dia a la tarda ell mateix admetia que, en el futbol, i especialment en el cas dels entrenadors, els contractes solen servir de ben poc si els resultats no van bé. La continuïtat o no del Txingurri al Camp Nou és una de les grans incògnites que ha obert la debacle d'Anfield.

Bartomeu va anunciar un període de reflexió interna que es podria allargar fins a la final de Copa, el 25 de maig. Totes dues parts, també el vestidor, diran què en pensen, i ara mateix no es descarta cap escenari, tampoc que Valverde marxi de forma voluntària.

Rejovenir l'equip

Però el tsunami d'Anfield és gran i també afectarà el planter. La direcció esportiva treballa amb la intenció de rejovenir l'equip. En aquest sentit, una dada contundent: a Liverpool, només un jugador de l'onze inicial anglès, Milner, superava la trentena. Al Barça, 7 dels onze titulars tenien 30 o més anys. De Jong arriba per rebaixar la mitjana d'edat i, en el mateix sentit, també és prioritària la incorporació de De Ligt, que en té tot just 19.

Hi haurà operació entrada i n'hi haurà d'haver de sortida: es dona per feta la marxa de jugadors com Boateng o Murillo, que no han comptat per a res, però també la d'algun pes pesant. Rakitic, imprescindible per a Valverde, podria veure afeblida la seva situació si hi ha canvi d'entrenador. Coutinho, si el Barça rep una oferta que es consideri suficient, també podria sortir.

Anar al contingut