Rúben Amorim, en un partit de la Lliga Europa al camp del Tottenham (Europa Press)
Rúben Amorim, en un partit de la Lliga Europa al camp del Tottenham (Europa Press)
Barça

Connexió portuguesa per a la banqueta del Barça

El club blaugrana pregunta per Rúben Amorim, actual entrenador de l'Sporting, que encaixaria en el perfil i estaria engrescat amb la proposta

Redacció Esport3Actualitzat

Segons ha pogut conèixer 3Cat, el Barça hauria sondejat la possibilitat que Rúben Amorim fos el pròxim entrenador. L'actual tècnic de l'Sporting CP s'hauria mostrat engrescat amb la proposta, tot i que el principal obstacle seria la seva clàusula de sortida, de 30 milions d'euros.

Rúben Amorim, de 39 anys, té contracte fins a l'estiu del 2026. L'any 2020, l'Sporting CP va pagar 10 milions d'euros per alliberar el tècnic del seu contracte amb el Braga. Amb ell, els "leoes" es troben immersos en plena lluita pel títol de Lliga.

Seria el segon de Rúben Amorim com a entrenador, després de l'aconseguit la temporada 2020-2021 i que va significar la fi de 19 anys de sequera del club lisboeta. Al palmarès d'Amorim hi ha també 3 Copes de la Lliga (2 amb l'Sporting i 1 amb el Braga) i 1 Supercopa portuguesa.

Un entrenador que aposta pel planter

Rúben Amorim és un entrenador amb un marcat perfil atacant. L'Sporting és l'equip que més gols fa a la Lliga portuguesa (53 en 19 jornades fins ara) i juga habitualment amb un esquema 3-4-3.

Els equips d'Amorim són competitius, però el tècnic no dubta a apostar pel planter si detecta talent. En la plantilla actual, hi destaca el central Gonçalo Inácio, però abans va projectar les carreres de futbolistes com Matheus Nunes, Nuno Mendes o Joao Palhinha.

Company de Deco amb Portugal

Amorim va tenir una carrera destacada com a jugador professional. Va passar per Benfica, Belenenses i Braga abans de retirar-se a l'Al-Wakrah qatarià. Va ser un migcampista polivalent, catorze vegades internacional amb Portugal, i va disputar els Mundials del 2010 i del 2014. En la cita del 2010, va coincidir a l'equip amb Deco, director esportiu del Barça.

 

Anar al contingut