Accions jurídiques del Barça, el Madrid i l'Athletic contra l'acord CVC-LaLiga

Desestimades les mesures cautelars de Barça, Madrid i Athletic contra l'acord de la Lliga amb CVC

El jutge rebutja la sol·licitud dels tres clubs argumentant que representen una minoria enfront dels 37 clubs que van aprovar el pacte
Redacció Esport3 Actualitzat

El jutjat de primera instància número 15 de Madrid ha decidit rebutjar les mesures cautelars sol·licitades per Barça, Madrid i Athletic contra l'acord de la Lliga amb el fons CVC, una decisió que confirma la suspensió de les "cautelaríssimes" comunicada el mes passat. Per aquesta nova desestimació s'han utilitzat dos arguments: en primer lloc, suposaria la paralització de processos del pacte ja executats i, en segon lloc, els tres clubs representen una minoria enfront dels 38 clubs que van aprovar el pacte.

És l'últim capítol del contenciós que mantenen per l'aliança sobre la qual es fonamenta LaLiga Impulse, el projecte que ha de modernitzar el futbol espanyol i injectar 1.994 milions d'euros - procedents de CVC - als clubs professionals a canvi de cedir un 11% dels beneficis d'explotació dels drets de TV dels propers 50 anys.

Accions jurídiques contra LaLiga Impulse que venen de lluny

El Barça, el Reial Madrid i l'Athletic Club van emetre a mitjans del passat mes de desembre un comunicat anunciant accions jurídiques contra LaLiga:

El projecte LaLiga Impulse va ser aprovat aquest divendres per 38 dels 42 clubs professionals. La primera injecció econòmica, de 400 milions d'euros, arribarà en les pròximes setmanes.

Els clubs ja havien enviat una carta conjunta a la resta de clubs de la Lliga per mostrar la seva oposició a l'acord amb el fons d'inversió CVC, promogut pel president de la patronal, Javier Tebas. A la carta, asseguraven que l'acord amb CVC "no està exempt de greus irregularitats tant en la forma com en el fons".

Els tres clubs anunciaven que "estan en disposició de presentar al futbol espanyol una solució financera alternativa per a tots, a llarg termini, sostenible, racional i legal". Defensen un acord alternatiu que es diu "Projecte Sostenible".

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut