Allyson Felix, l'atleta amb més condecoracions olímpiques, en una imatge d'arxiu (Reuters)

Allyson Felix, l'atleta amb més medalles mundials, anuncia la seva retirada

L'atleta nord-americana, de 36 anys, diu que plegarà a final de temporada: "Sento que ja no em queda gairebé res més per donar"
Redacció Esport3 Actualitzat

L'atletisme nord-americà tanca un cicle amb la notícia de la retirada d'Allyson Felix, l'atleta femenina amb més medalles olímpiques al seu palmarès. La corredora californiana, de 36 anys, ha anunciat amb una sèrie de missatges a les xarxes socials que plegarà al final d'aquesta temporada. 

"Ni en el millor dels meus somnis hauria imaginat una carrera com aquesta. Estic molt agraïda a aquest esport, que m'ha canviat la vida. He donat tot el que tenia per córrer i, per primera vegada, no estic segura que em quedi alguna cosa més per donar. Vull acomiadar-me i donar les gràcies a l'esport i a la gent que m'ha ajudat de l'única manera que sé, amb una última cursa"

 

 

Felix va començar especialitzant-se en els 200 metres llisos i va anar passant als 400, sense oblidar els relleus tant de 4x100 com de 4x400. Ha guanyat un total d'11 medalles - 7 d'or- repartides en cinc Jocs Olímpics diferents, començant per la plata als 200 metres llisos a Atenes-2004 i acabant pel bronze que va obtenir amb l'equip nord-americà als 400 en els passats Jocs de Tòquio. En el camp de l'atletisme, només el finlandès Paavo Nurmi (12) el supera en número de medalles. 

Felix també té al seu palmarès fins a 18 medalles mundials, 13 de les quals d'or, que la converteixen en l'atleta, tant masculí com femenina, amb més medalles .  

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut