El COI ja es planteja ajornar els Jocs

El Comitè Olímpic Internacional es dona quatre setmanes de marge per prendre la decisió
Ruth Gumbau Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Que els Jocs Olímpics no seran els que s'havien pensat al principi està començant a ser evident. De fet, els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio tenen dues opcions ara mateix sobre la taula, segons informa l'agència Reuters, davant la crisi del coronavirus. Serien celebrar els Jocs sense públic o posposar-los un mes i mig o un període més llarg, d'entre un i dos anys.

Aquest diumenge al vespre el Comitè Olímpic Internacional ha admès en un comunicat que es planteja diversos escenaris, entre ells, el de l'ajornament dels Jocs, i es dona quatre setmanes de marge per decidir-ho, conjuntament amb les autoritats japoneses. També agraeix la feina i la solidaritat expressada per les Federacions i Comitès Internacionals a l'hora de donar suport als atletes en l'adaptació dels seus preparatius.

 

 

Fins ara, el Japó sempre s'ha mostrat confiat a poder celebrar els Jocs, però cada cop són més les veus autoritzades, com ara federacions i comitès, que demanen que s'ajornin, principalment pel fet que els esportistes no poden preparar-se per a la cita olímpica i que, fins i tot, no poden ni tan sols optar a la classificació.

Posposar els Jocs seria un cop molt fort per al Japó, no solament per tot el turisme que esperaven que hi arribés aquest estiu, sinó sobretot pels més d'11.000 milions d'euros que s'han gastat en preparatius. Malgrat tot, algunes veus dintre del comitè organitzador dels Jocs de Tòquio s'han mostrat favorables a la decisió de posposar els Jocs, com l'excampiona del món de judo Kaori Yamaguchi.

L'exatleta és un dels 23 membres del consell executiu del Comitè, i assegura que si es preveu continuar amb els Jocs com estava previst, els atletes s'haurien d'entrenar, cosa que els faria córrer un risc innecessari enmig de la pandèmia del coronavirus. Vol discutir la seva posició quan el Comitè Olímpic japonès es reuneixi el 27 de març. És el dia en què es podria decidir el destí dels Jocs, si no és abans, ja que algunes veus expliquen que la decisió seria imminent.

 

El Comitè Olímpic Internacional, de moment, no es pronuncia

Fins ara, tant la postura del COI com la del seu president, Thomas Bach, ha estat que els Jocs seguirien endavant com estaven planejats, però darrerament s'han mostrat més flexibles. Dijous passat, en una entrevista a The New York Times, Bach va admetre que els plans no són tan clars.

"No sabem com evolucionarà la situació. Per descomptat que estem considerant diferent opcions."

En aquest sentit, un membre de l'executiva del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics, que parla anònimament per a l'Agència Reuters, admet que com més tard es prengui una decisió, serà pitjor.

"Com més triguin a decidir-ho... més preparatius s'hauran fet. Això farà que els costos de cancel·lació s'enfilin molt."

 

La Federació Internacional d'Atletisme avisa de l'ajornament

El president de la Federació Internacional d'Atletisme, Sebastian Coe, ha avisat que la decisió del COI pot ser imminent i que ben aviat poden avisar que els Jocs no començaran el 24 de juliol com estava previst.

ARXIVAT A:
Coronavirus Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut