Luis Suárez, tercer màxim golejador de la història del Barça (@FCBarcelona_cat)
Barça

Adeu al tercer màxim golejador de la història del Barça

Luis Suárez va arribar fa sis anys al Camp Nou, on ha destacat pel seu inconformisme i pel seu olfacte de gol, a més de fer-se inseparable de Leo Messi dins i fora del terreny de joc

Xavi TorresActualitzat

El Barça va fitxar Suárez fa sis anys tot i saber que no podria comptar amb ell durant tres mesos, ja que l'uruguaià estava sancionat per la mossegada a Chiellini durant el Mundial del Brasil. Malgrat tot, va pagar 81 milions d'euros al Liverpool i va completar la millor davantera d'Europa al costat de Leo Messi i Neymar Jr. El debut el va fer a l'estadi Santiago Bernabéu davant del Reial Madrid, però el seu primer gol com a blaugrana el va fer a Xipre davant l'Apoel en una temporada que va acabar amb el triplet. El mateix Suárez va marcar el segon gol en la final de la Lliga de Campions que va guanyar a la Juventus, a Berlín. La seva arribada al Barcelona va ser impactant.

El fort caràcter i l'ambició d'un davanter inconformista com pocs van fer que la temporada 2015-2016, la seva segona com a culer, guanyés un repòquer de títols i, a més, la Bota d'Or com a màxim golejador d'Europa després d'anotar 40 dianes a la Lliga espanyola. La parella Suárez-Messi, dins i fora del camp, es va convertir en inseparable.

El seu rendiment en els últims anys havia baixat al ritme de l'equip. Va viure com a protagonista els desastres de París, Torí, Roma, Liverpool i Lisboa i va passar, per exemple, cinc anys sense anotar un gol fora del Camp Nou a la Lliga de Campions. L'arribada de Koeman, els seus problemes de genoll i l'edat, ja 33 anys, han acabat amb el jugador a la graderia en primera instància i, ben aviat, fora del club. Es posa punt final, doncs, a una relació d'èxit. En sis temporades, Luis Suárez ha aixecat 13 títols, a més d'anotar 198 gols i convertir-se en el tercer màxim golejador en la història del club, darrere de Messi i César Rodríguez, el davanter del Barça de les 5 Copes.   

Anar al contingut