"Junil a les terres dels bàrbars", Joan-Lluís Lluís, Premi Òmnium
"Junil a les terres dels bàrbars", Joan-Lluís Lluís, Premi Òmnium
Premi Òmnium

Joan-Lluís Lluís fa un viatge amb moltes aventures per l'Imperi romà a "Junil a les terres dels bàrbars"

És una novel·la d'aventures i plena de reflexions, on es parla de la llengua, de la literatura, de les fronteres, de l'exili, de la llibertat, de la supervivència i d'altres aspectes transcendentals de la vida

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "Junil a les terres dels bàrbars"
  • Autor: Joan-Lluís Lluís
  • Gènere: Novel·la d'aventures
  • Editorial: Club Editor
  • Col·lecció: El Club dels Novel·listes
  • Nombre pàgines: 288

 

TO: "Junil a les terres dels bàrbars" és una obra plena de capacitat metafòrica i teatralitat. Té to de rondalla o de conte oral i meravellós en què la poesia, la llengua i la traducció són el motor de l'acció.

ARGUMENT: Junil és l'heroïna d'aquesta història, encola papirs a la llibreria del seu pare fins que aquest mor. Fuig a peu amb tres esclaus. El temps és el principi de l'era cristiana; el lloc, una marca de l'Imperi romà. Travessen la frontera i aprenen a anar a palpes pel món, on els déus i les llengües varien. Una gran i esplendorosa novel·la d'aventures, amb les peripècies com a llenguatge i l'estranyesa com a condició.

SOBRE L'AUTOR: Joan-Lluís Lluís neix a Perpinyà el 29 de juny del 1963. L'any 1987 viu, durant un any, a Prats de Molló com a objector de consciència al servei militar. La novel·la "El dia de l'ós" (2004) té com a escenari. Joan-Lluís Lluís s'estrena com a novel·lista l'any 1993 amb "Els ulls de sorra". A aquest títol el segueixen les obres "Vagons robats", del 1996, la novel·la eròtica "Cirera", del 1997, i "El crim de l'escriptor cansat", del 2000. Amb "El dia de l'ós" obté el Premi Joan Crexells de l'any 2004 i, amb "Aiguafang", el Premi Crítica Serra d'Or de novel·la del 2009. Per "Les cròniques del déu coix", il·lustrada per Perico Pastor, guanya el Premi Lletra d'Or de l'any 2014. El 2016 publica una nova novel·la, "El navegant". El desembre de 2017 guanya el Premi Sant Jordi de la Nit de Santa Llúcia amb la novel·la "Jo soc aquell que va matar Franco". Ha traduït del francès i de l'occità i té obres traduïdes al francès i a l'èuscar. A "Lletres de batalla", del 2014, també fa l'adaptació del català medieval al català modern de textos de Joanot Martorell i Joan de Montpalau. L'any 2010 se li atorga el Premi Nacional President Lluís Companys "pel seu compromís social i literari en defensa de la personalitat, la llengua i els drets del nostre país".

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut