Cercador

S'han trobat 158 resultats per parellada.

  • La celiaquia
    Veure vídeo
    Els matins

    La celiaquia

    Als celíacs els fa mal el gluten que trobem en molts cereals: el blat, la civada, el sègol, l'espelta o l'ordi, i el seu dia a dia no és fàcil perquè han de seguir una dieta molt estricta. Ens expliquen com és aquest dia a dia Mar Morales, mare d'una nena que té celiaquia, i Teresa García-Vela, farmacèutica i membre de l'Associació Celíacs de Catalunya. Hem vist que hi ha restaurants aptes per a celíacs i l'Ada Parellada ens ha cuinat un pastís de xocolata sense gluten. També hem anat al supermercat per comparar el preu d'un carro amb productes sense gluten d'un carro amb productes convencionals.

  • La cuina catalana és internacional?
    Veure vídeo
    .CAT

    La cuina catalana és internacional?

    Discrepàncies entre Carme Ruscalleda, Xavier Roig, Nandu Jubany i Ada Parellada sobre si la cuina catalana s'ha internacionalitzat o no després del "boom" de la gastronomia d'aquí.

  • Els cuiners: són o no els pitjors clients?
    Veure vídeo
    .CAT

    Els cuiners: són o no els pitjors clients?

    El crític gastronòmic Pau Arenós opina que els cuiners són els pitjors clients als restaurants. Una afirmació que no comparteixen els xefs Nandu Jubany, Carme Ruscalleda i Ada Parellada. Per ells, també és una desconnexió.

  • 14/05/2015
    Veure vídeo
    .CAT

    14/05/2015

    Després d'una dècada ocupant els primers llocs a les llistes d'alta gastronomia, a la cuina catalana li ha tocat baixar de les estrelles. La crisi i la davallada de clients ha obligat a repensar el negoci i a diversificar-se.

    Què n'ha quedat, del boom de l'alta gastronomia? Ha estat pur esnobisme o realment ara l'apreciem més? Hi ha hagut bombolla gastronòmica? En pro de la innovació i la creativitat, Catalunya ha perdut l'oportunitat de situar la seva cuina pròpia al món, com han fet la francesa o la italiana? Ho hem debatut aquest dijous amb Carles Gaig, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Ada Parellada, Pau Arenós i Xavier Roig.

    Ariadna Oltra també ha parlat amb Ramon Casabayó, cuiner que va renunciar a l'estrella Michelin que tenia pel restaurant Can Pipes, de Mont-ras, quan va decidir tancar. El programa també ha conversat amb joves estudiants de cuina de l'escola Joviat, de Manresa, sobre les motivacions que els porten a estudiar aquest ofici.

  • Heu menjat alguna vegada en un restaurant amb Estrella Michelin?
    Veure vídeo
    Com som

    Heu menjat alguna vegada en un restaurant amb Estrella Michelin?

    Heu menjat alguna vegada en un restaurant amb Estrella Michelin? Per si de cas no, els nostres convidats, Ada Parellada i Nandu Jubany, ens preparen un plat amb les sobralles de la nevera de la redacció.

  • Apagui el mòbil abans d'escollir
    Veure vídeo
    Com som

    Apagui el mòbil abans d'escollir

    Sortim a sopar fora amb "Com som". Què ens molesta més a la taula del costat: el soroll del mòbil, la parella que es baralla o les taules "de lloques", com diu la Màbel Martí? O els nens petits que criden massa i volten entre les taules dels altres, com diu en Graset? Ada Parellada, Nando Jubany, propietaris de restaurants i convidats de l'edició, ens en donen també l'opinió.

  • 21/02/2015
    Veure vídeo
    Com som

    21/02/2015

    Aquesta setmana, els xefs Ada Parellada i Nandu Jubany són els convidats famosos del "Com som", el concurs setmanal de TV3 presentat per Toni Clapés, en què els participants hauran d'encertar com són els seus conciutadans. En aquest concurs, que aquesta setmana tindrà un marcat accent gastronòmic, també hi intervindrà David Baró, Premi Nacional de Mentalisme i popular gràcies a haver encertat el número de loteria de la Grossa de Cap d'Any. El camaleònic Pep Plaza es convertirà en Ferran Adrià i Lluís Llach i els concursants intentaran clavar els percentatges per aconseguir un cotxe elèctric, un viatge a Sardenya i altres premis.

    Aquesta setmana, els dos equips¿formats per un capità (Màbel Martí i Xavier Graset), una parella de concursants i un convidat famós¿ que hauran de convertir-se en sociòlegs per intentar esbrinar l'opinió i els hàbits dels catalans, competiran en jocs divertits per encertar la resposta de qüestions com: quin tant per cent de catalans creuen en la sort?. Quin percentatge de catanals han espiat el mòbil o el correu de la seva parella?. O: què prefereixen els catalans: que no hi hagi polítics corruptes o cobrar un 5% de les seves operacions brutes?

    Al web del programa (www.tv3.cat/comsom) hi ha les repostes a l'enquesta del programa, formulada per l'empresa Feedback a més de 1000 persones.

  • Extra Ada Parellada, restauradora
    Veure vídeo

    Extra Ada Parellada, restauradora

    "Sobreviure a la nevera" explora la cadena alimentària per comprendre els camins del despropòsit que significa aquest malbaratament.

  • Ada Parellada
    Veure vídeo
    Som Gent de Profit

    Ada Parellada

  • Ada Parellada
    Veure vídeo
    Via llibre

    Ada Parellada

    La cuinera Ada Parellada ens confessa quins són els seus llibres de capçalera en temes culinaris.

  • T4xC10
    Veure vídeo
    Via llibre

    T4xC10

    ENTREVISTEM ANTONI PLADEVALL, GUANYADOR DEL PREMI PRUDENCI BERTRANA PER LA NOVEL·LA "EL DIA QUE VAIG FER VUIT ANYS"
    -Carles Zafon ens presenta "L'home pla" i Núria Pradas "La noia de la biblioteca".
    -Lletratem la cuinera Ada Parellada, que ens fa un repàs per la literatura gastronòmica.
    -Luis Eduardo Aute tanca el programa parlant-nos d'una de les seves cançons més inoblidables: "De alguna manera".
    Antoni Pladevall va créixer en una masoveria d'un veral de la plana de Vic. Aquella infantesa que passà entre el treball al camp, l'escola i els jocs de nens ara només són records que l'autor ens plasma en la seva darrera novel·la, "El dia que vaig fer vuit anys": l'obra amb què Pladevall ha guanyat el Premi Prudenci Bertrana d'enguany.
    Carles Zafon és metge i escriptor i combina la publicació de llibres científics amb novel·les com la que ens presenta, "L'home pla". Núria Pradas sobretot ha escrit literatura infantil i juvenil, però ara ens presenta "La noia de la biblioteca", una novel·la dirigida als lectors adults.
    En aquest programa visita el lletratat, la cuinera Ada Parellada, que ens confessa quins són els seus llibres de capçalera en temes culinaris.
    Per acabar, les notes finals del "Via Llibre" d'aquesta setmana les posa Luis Eduardo Aute, que ens analitza la lletra i ens interpreta "De alguna manera", una cançó mítica del cantautor.

  • El cava, explicat per una sueca a una altra sueca (vídeo extra)
    Veure vídeo

    El cava, explicat per una sueca a una altra sueca (vídeo extra)

    L'Helena és una enamorada del cava i en va parlar a l'entrevista que li va fer l'Elin. Bona coneixedora de les zones vitivinícoles de Califòrnia, la va sorprendre que el Penedès, sent com és una important zona productora, fos poc coneguda en d'altres països.
    Helena: "Salut! Benvinguda!"
    Elin: "Salut!"
    Helena: "Que bo! És molt sec. El cava que es fa aquí al Penedès normalment es fa de tres raïms d'aquesta zona: macabeu, xarel·lo i Parellada. Són les tres variants clàssiques del cava. I són més de climes càlids, en comparació amb els de la zona de la Champagne, a França."

  • L'Ada Parellada ens parla dels robots de cuina
    Veure vídeo
    Generació digital

    L'Ada Parellada ens parla dels robots de cuina

    Ens hem posat el davantal per comprovar com la tecnologia ha entrat a les cuines. La xef Ada Parellada prepara receptes amb tres robots de cuina.

  • T1xC11 - Nens Grans
    Veure vídeo
    GR Barcelona

    T1xC11 - Nens Grans

    "M'agraden aquests moments que et transporten a la infantesa, reviure el passat, sentir-te com un nen..."
    Perquè els més petits també poden viure plenament una ciutat com Barcelona, plena de propostes per a totes les edats. Aquest gran recorregut s'ha proposat descobrir activitats destinades a nens, o orientades a ells, però que normalment són més de "grans". Així es començarà fent un taller de cuina amb Ada Parellada, després s'aprendrà com es fan els caramels artesans de Papabubble al seu obrador del Barri Gòtic, s'anirà fins a Vilafranca del Penedès per assistir a un assaig de la mainada dels Castellers de Vilafranca, es recomanaran museus que organitzen visites per a nens i s'acabarà a l'assaig de la Sant Andreu Jazz Band, un grup de jazz format per nens i nenes de 8 a 18 anys i dirigit per Joan Chamorro.

  • Entrevistes íntegres xarxes d'aprenentatge
    Veure vídeo

    Entrevistes íntegres xarxes d'aprenentatge

    A Catalunya, hi ha escoles i mestres que treballen en xarxa per intentar millorar les metodologies d'aprenentatge. Professionals d'escoles públiques i concertades motivats que a canvi de res més que no sigui la seva satisfacció personal treballen per intentar millorar el sistema. En aquest vídeo podreu veure les entrevistes que TV3 ha fet a David Vilalta, coordinador de la UAB Xarxa Escoles que Aprenen, i Carles Parellada, especialista en Pedagogia Sistèmica.

Anar al contingut