Cercador

S'han trobat 135 resultats per lleure.

  • David López (FECASARM): "S'ha demostrat que l'oci nocturn no és el culpable dels contagis"
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    David López (FECASARM): "S'ha demostrat que l'oci nocturn no és el culpable dels contagis"

    Aquest ha estat el primer cap de setmana sense les restriccions per la sisena onada covid, ara només falta el lleure nocturn, l'obertura del qual es preveu per a l'11 de febrer. No és d'estranyar que els empresaris de l'oci nocturn estiguin cada cop més molestos i desanimats per la gestió que s'està fent d'aquesta crisi. En parlem amb David López, el president de FECASARM, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals.

  • Salarich: "Que la neu sigui un oci i no sigui professional no ens ajuda"
    Escolta àudio
    Tot gira

    Salarich: "Que la neu sigui un oci i no sigui professional no ens ajuda"

    L'esquiador de Malla (Osona) Quim Salarich està a punt de disputar els seus segons Jocs Olímpics d'hivern a Pequín on disputarà la prova de eslàlom d'esquí alpí.
    Salarich, que ve de fer dos quinzens llocs consecutius als eslàloms de Val-d'Isère i Madonna di Campiglio de la Copa del Món al desembre, lamenta, en declaracions al "Tot gira", la falta de referents catalans perquè els esports d'hivern siguin més per competir i menys com esport de lleure.

  • La Fundació Comtal posa en marxa una campanya per garantir els drets dels infants
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    La Fundació Comtal posa en marxa una campanya per garantir els drets dels infants

    Aprofitant que arriben les festes de Nadal, la Fundació Comtal ha posat en marxa una campanya solidària. L'han titulat "Amb els drets no s'hi juga" i té la finalitat de mirar de garantir els drets dels infants i adolescents, sobretot en l'àmbit de l'educació, el lleure, la salut i el benestar. L'objectiu és aconseguir 2.000 euros per evitar que es vulnerin els drets de 217 infants, adolescents i joves en situació vulnerable.

  • Els hits musicals que no poden faltar als campaments
    Escolta àudio
    Estat de Gràcia

    Els hits musicals que no poden faltar als campaments

    Quin paper té la música als campaments, esplais i caus? Parlem del món del lleure a l'estiu amb Laura Grau i recordem el cançoner, un element imprescindible a les colònies i campaments. Repassem els clàssics i els hits que han posat banda sonora als caus i espais de lleure.

  • Radiografia del lleure català: Amb quin monitor t'identifiques?
    Escolta àudio
    Estat de Gràcia

    Radiografia del lleure català: Amb quin monitor t'identifiques?

    El monitor o monitora pallasset, el més disciplinat, el secretari, l'excursionista, el nostàlgic, el resolutiu, l'espiritual... Parlem del món del lleure a l'estiu amb la Laura Grau i fem un repàs de la tipologia de monitors i monitores que podem trobar als campaments, colònies, caus i esplais.

  • Laura Grau: "Cal buscar projectes de qualitat i no aventurar-se amb grans corporacions del lleure"
    Escolta àudio
    Estat de Gràcia

    Laura Grau: "Cal buscar projectes de qualitat i no aventurar-se amb grans corporacions del lleure"

    Arran de la polèmica amb l'empresa de lleure Rosa dels Vents per la mala gestió de les mesures Covid i les denúncies per explotació d'alguns treballadors, Laura Grau ens parla de la precarietat al món del lleure.

  • Xavier Ortega: "La confiança de les famílies en les colònies i el lleure ha estat un èxit rotund"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Xavier Ortega: "La confiança de les famílies en les colònies i el lleure ha estat un èxit rotund"

    El director i coordinador de l'esplai Treu Banya de Móra d'Ebre assegura que els protocols tant en casals com en colònies estan funcionant molt bé i que això ha permès un augment significatiu en les inscripcions d'aquest any. Creu que l'experiència dels últims mesos ha permès conscienciar sobre la importància del lleure en l'educació dels infants.

  • Com canviaran les nostres vides a partir de la pandèmia?
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    Com canviaran les nostres vides a partir de la pandèmia?

    Fa poc s'ha publicat el llibre "Apollo's Arrow" (fletxa d'Apolo), del sociòleg i metge, catedràtic de la Universitat de Yale Nicholas A. Christakis, que afirma que després del virus arribaran els bojos anys vint del S. XXI. L'estudi-llibre tracta "l'impacte profund i durador del coronavirus en la manera com vivim". Ell situa l'explosió del lleure, la socialització i l'economia després de la pandèmia cap a l'any 2024.
    Ens preguntem com canviaran les nostres vides a partir de la pandèmia? Ho consultem a Núria Araüna, doctora en Antropologia i en Comunicació de la URV.

  • L'Escola Popular de Balàfia perilla perquè els propietaris del local els volen desnonar
    Escolta àudio
    Catalunya al dia

    L'Escola Popular de Balàfia perilla perquè els propietaris del local els volen desnonar

    Al barri de Balàfia de Lleida des de fa nou mesos una trentena de joves voluntaris han posat en marxa un projecte de cohesió social que ofereix classes i activitats de lleure gratuïtes a unes 150 persones, tant adults com infants, sobretot de famílies amb pocs ingressos. Ara aquesta iniciativa perilla perquè els propietaris del local que van ocupar l'octubre passat els volen fer fora.

  • Una altra alerta per al català: la caiguda del seu ús als instituts de Valls
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    Una altra alerta per al català: la caiguda del seu ús als instituts de Valls

    Un estudi encarregat per l'Ajuntament de Valls als instituts públics del municipi revela que les converses en català entre els alumnes dels centres fora de classe suposen només el 40 per cent del total. La xifra es concidera baixa, tenint en compte que Valls té un índex de catalanoparlants més alt que la mitjana del país. Segons la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana, un dels motius de la davallada és la falta d'oferta d'entreteniment i lleure en català a les pantalles, un problema que es dona arreu del país.

  • Empresaris de l'oci nocturn: "Tancar a les dues i ballar a un metre i mig no té sentit"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Empresaris de l'oci nocturn: "Tancar a les dues i ballar a un metre i mig no té sentit"

    Entrevistem els responsables de la Sala Razzmatazz i Luz de Gas de Barcelona, i el de La Mirona de Girona, que són escèptics sobre l'abast de la reobertura del lleure nocturn. Pendents que es concretin els detalls de la proposta de Sanitat, els empresaris consideren que hi ha estudis clínics i experiments pràctics que demostren que es pot reobrir mantenint mesures de seguretat i amb èxit. Si el canvi només implica obrir fins a les dues de la matinada i ballar sense poder consumir mantenint la distància entre les persones, els empresaris creuen que no té sentit obrir els locals, encara que en alguns casos els negocis s'estan aguantant a base d'endeutament i crèdits.

  • "Arquitecturas del turismo informal": com habitem la natura
    Escolta àudio
    Perspectiva

    "Arquitecturas del turismo informal": com habitem la natura

    Els arquitectes Xavier Martín Tost i Anna Martínez Duran presenten aquesta publicació, fruit de llargs estudis que, més enllà del fenomen dels càmpings com a espais de lleure des de la segona meitat del segle XX fins a l'actualitat, ens conviden a rumiar com habitem la natura d'una forma itinerant i transitòria, en formes d'arquitectura que es projecten més enllà del lleure i l'oci, per donar lloc a espais per a futurs usos que potser ara mateix no podem ni imaginar. Un fascinant camp d'estudi per a l'arquitectura que anem descobrint en aquest podcast, acompanyats dels autors del llibre.

  • L'associació Shuia b Shuia potencia el vincle entre el Marroc i Catalunya
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    L'associació Shuia b Shuia potencia el vincle entre el Marroc i Catalunya

    El 2015 va néixer l'associació Shuia b Shuia, una entitat que treballa per potenciar els lligams socials i culturals entre el Marroc i Catalunya. Treballen en pobles rurals i a la ciutat d'Erfoud, al sud-est marroquí. La seva feina se centra en projectes socials, utilitzant com a eina principal l'educació en el lleure.

  • Les feministes neixen o creixen?
    Escolta àudio
    Les dones i els dies

    Les feministes neixen o creixen?

    Com podem despertar la consciència feminista en els infants? Analitzem quins són els principals aspectes a incorporar en l'educació, tant a l'escola com en família, per començar a construir una societat més lliure d'etiquetes, prejudicis i, sobretot, estereotips de gènere. Amb quins recursos comptem? Quins són els referents femenins que cal potenciar? En parlem amb l'experta en coeducació Núria Solsona; Magalí Homs, directora de Tantàgora; la il·lustradora Nerea Gabantxo, i Anna Corbella, directora de la Fundació La Roda d'Accions Culturals i del Lleure.

  • Rodes Màgiques, un projecte de lleure esportiu per a infants amb mobilitat reduïda
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    Rodes Màgiques, un projecte de lleure esportiu per a infants amb mobilitat reduïda

    El lleure té molts beneficis, especialment per als més petits: estimula la seva felicitat, els humanitza i els fa més sociables. Però, malauradament, no sempre és accessible per a tothom. Això ho saben les famílies que tenen un infant amb mobilitat reduïda o afectat per una malaltia que els limita la vida. Per això són importants projectes com Rodes Màgiques, apadrinat per la Fundació Enriqueta Villavecchia, on pares, mares i fills surten a patinar conjuntament.

Anar al contingut