Cercador

S'han trobat 28 resultats per enric martínez-castignani.

 • Àngel Òdena: "M'agradaria fer un festival líric amb dos títols d'òpera i un de sarsuela"
  Escolta àudio
  Assaig general

  Àngel Òdena: "M'agradaria fer un festival líric amb dos títols d'òpera i un de sarsuela"

  El baríton Àngel Òdena ens ha donat els detalls de la representació de l'òpera "Tosca" de Puccini a la Tàrraco Arena el 28 de juliol i on ell mateix interpretarà el paper de Scarpia. És un projecte personal de territori, creat pel mateix Òdena, i per això s'ha constituït expressament per a la representació el Cor de l'Òpera de Tarragona, que serà dirigit per Montse Ríos, i l'Orquestra de l'Òpera de Tarragona sota la guia de Camerata XXI (formació musical de músics professionals de tot l'àmbit territorial de Tarragona), que serà dirigida pel mestre Oliver Díaz. I a més d'Òdena, la resta dels papers principals de l'òpera seran interpretats per Vanessa Goikoetxea, que farà de Floria Tosca, Alejandro Roy que donarà vida a Mario Cavaradossi, Stefano Palatchi serà Cesare Angelotti, Albert Casals farà de Spoletta i Enric Martínez Castignani serà el sagristà, entre d'altres.

 • Enric Martínez-Castignani: "Aquí, la gestió cultural és condescendent amb els poders polítics"
  Escolta àudio
  Tots els matins del món

  Enric Martínez-Castignani: "Aquí, la gestió cultural és condescendent amb els poders polítics"

  Un esmorzar amb el baríton i gestor cultural Enric Martínez-Castignani.

 • Martínez-Castignani: "No tenim en compte el no públic de clàssica, i és un públic potencial brutal"
  Escolta àudio
  Assaig general

  Martínez-Castignani: "No tenim en compte el no públic de clàssica, i és un públic potencial brutal"

  El baríton Enric Martínez-Castignani ens ha parlat de la presentació que va oferir dijous de la setmana passada al MACBA del seu "Informe sobre pràctiques innovadores internacionals en l'àmbit de la música clàssica" (en programacions d'òpera, música contemporània i clàssica), que ha elaborat per encàrrec del CONCA. Durant la presentació, el cantant va estar acompanyat dels directors generals del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L'Auditori. A les conclusions del seu informe ha exposat, entre moltes altres coses, que a Catalunya i a Espanya els equipaments musicals no estan tenint en compte el públic que no hi va, quan és un públic potencial immens que caldria captar. A més, també ens ha donat els detalls de la seva primera interpretació del rol de Leporello a l'Òpera d'Oviedo, entre el 13 i el 19 de novembre, i ens ha fet balanç dels seus 30 anys de carrera professional com a cantant.


 • Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (1/5)
  Escolta àudio
  Molt personal

  Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (1/5)

  En la 1a llista d'Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural, per al "Molt personal", escoltarem peces interpretades per músics que el nostre convidat considera models. De Gérard Souzay a Dalton Baldwin passant per Christa Ludwig. Músics que li han servit d'inspiració en la seva carrera professional.

 • Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (2/5)
  Escolta àudio
  Molt personal

  Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (2/5)

  Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural, ens porta una segona llista musical molt inspiradora. A més, ens donarà la seva opinió sobre com els auditoris i teatres d'òpera podrien fer un salt endavant en les programacions. Valentia, humilitat, generositat, polítiques de preu i el desig d'impactar en l'oient... són paraules clau. "Cal fer un full de ruta per saber què vols explicar", diu el nostre convidat.

 • Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (3/5)
  Escolta àudio
  Molt personal

  Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (3/5)

  El baríton Enric Martínez-Castignani és una persona curiosa, és un músic a qui li agrada acceptar reptes que, d'entrada, farien dubtar més d'un. En el repte està l'oportunitat de créixer. La 3a llista musical del nostre convidat demostra perfectament aquesta faceta de la seva personalitat.

 • Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (4/5)
  Escolta àudio
  Molt personal

  Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (4/5)

  El baríton Enric Martínez-Castignani és un reconegut cantant de lied i oratori. Aquests són dos eixos cabdals de la seva personalitat com a músic. "Cantar lied no és una feina senzilla, perquè has d'interioritzar i fer-te teu completament el missatge", ens diu. El nostre convidat ens explicarà el procés personal que va fer per cantar el "Viatge d'hivern", de Franz Schubert.

 • Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (5/5)
  Escolta àudio
  Molt personal

  Enric Martínez-Castignani, baríton i gestor cultural (5/5)

  En la 5a llista musical del baríton i gestor cultural Enric Martínez-Castignani per al "Molt personal", arriba l'òpera. El tast musical d'avui ve representat per peces que han marcat o marcaran l'activitat artística del nostre convidat. De "L'elisir d'amore" a "Don Giovanni" passant per "Adriana Lecouvreur". La festa musical continua...

 • El "Molt personal" de Catalunya Música estrena una nova sèrie de convidats
  Notícia

  El "Molt personal" de Catalunya Música estrena una nova sèrie de convidats

  Dilluns 4 d'abril, a les 13.00, comença una nova tongada del "Molt personal", el programa de Catalunya Música en el qual un músic o una música convida a escoltar 5 playlists amb les músiques que li agraden especialment i que, per un motiu o un altre, l'han acompanyat al llarg dels anys. Músiques i paraules dels convidats que porten a conèixer-los molt millor.

 • Mireia Barrera: "Després de 25 anys, soc la primera dona que dirigirà 'El Messies participatiu'"
  Escolta àudio
  Assaig general

  Mireia Barrera: "Després de 25 anys, soc la primera dona que dirigirà 'El Messies participatiu'"

  Mireia Barrera, directora d'"El Messies participatiu", i Joana Uribe, vicepresidenta de l'Associació Messies Participatiu de Barcelona, ens han acompanyat per explicar-nos tots els detalls de la interpretació d'aquest gran oratori barroc imprescindible del Nadal que oferiran, el 21 de desembre a L'Auditori de Barcelona i el 23 de desembre a l'Auditori de Girona, els 400 cantaires de l'associació Messies Participatiu, amb la soprano Elena Copons, el contratenor Leandro Marziotte, el tenor David Alegret i el baríton Enric Martínez-Castignani, acompanyats pel Cor Madrigal i l'Orquestra Barroca Catalana. Mireia Barrera ens ha explicat que ella serà la primera dona que dirigirà "El Messies participatiu" després de 25 anys d'interpretar-se a Barcelona i que està molt il·lusionada amb la tasca que li han encomanat. A més, ens ha revelat que, en la seva versió d'aquest gran oratori de Georg Friedrich Händel, ha fet destacar especialment el pes del text.

 • L'església de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona acull el primer concert de Nadal del Messies Participatiu
 • AprÒpera organitza un concert d'aniversari Rossini
  Escolta àudio
  Assaig general

  AprÒpera organitza un concert d'aniversari Rossini

  Un recital amb fragments d'òperes i cançons del compositor italià que comptarà amb Carlos Chausson, Carol Garcia, Maria Bañeras, Helena Ressurreiçao, Jorge Juan Morata, Marc Sala, Enric Martínez-Castignani i el pianista Ricardo Estrada. El concert serà dissabte, 29 de febrer, a l'Aula Magna del Conservatori Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès.

 • "Audicions íntimes", amb Enric Martínez-Castignani i Pau Casan
  Escolta àudio
  Audicions íntimes

  "Audicions íntimes", amb Enric Martínez-Castignani i Pau Casan

  El baríton Enric Martínez-Castignani i el pianista Pau Casan protagonitzen una nova entrega de les "Audicions íntimes" en què podrem descobrir alguns dels secrets del lied i l'òpera a través d'un diàleg distès i en alguns moments, fins i tot, esbojarrat.

  Enregistrat el dilluns 25 de març del 2019, a les 19, a l'Aula 1 del CaixaForum de Barcelona

 • Programa 481: La soprano Èlia Casanova ens presenta el seu disc "l'universo sulla pelle"
  Escolta àudio
  Assaig general

  Programa 481: La soprano Èlia Casanova ens presenta el seu disc "l'universo sulla pelle"

  A més, conversem amb el baríton Enric Martínez-Castignani

 • "Actualment, falta una mica de diàleg i sobretot atrevir-se. A vegades, fem accions de maquillatge"
  Escolta àudio
  Assaig general

  "Actualment, falta una mica de diàleg i sobretot atrevir-se. A vegades, fem accions de maquillatge"

  Conversem amb el baríton Enric Martínez-Castignani per conèixer la seva experiència com a formador al màster de gestió cultural de la Universitat Carlos III de Madrid, algunes impressions sobre el mon de l'òpera tan al nostre país com a teatres d'òpera internacionals, algunes idees sobre com és la carrera d'un cantant o les pròximes produccions en què participarà. Una entrevista extensa en la qual podrem conèixer de més a prop aquest baríton amb una agenda repleta tant en teatres del nostre país com d'arreu del mon.

  Fotografia: Wikipedia

Anar al contingut