Cada cop hi ha més interès per seguir un estil de vida saludable, però també hi ha molta confusió, moltes tendències contradictòries i molta sobreinformació. Què vol dir menjar bé? Quins hàbits són importants? Quina relació hi ha entre alimentació i malaltia? Quanta activitat física és considerada saludable?

Són preguntes que ens fem sovint i que tenen respostes molt més simples del que pugui semblar, basades en l'evidència científica i també en el sentit comú.

Plantegem un programa des del rigor per contestar totes aquestes preguntes i per proporcionar una eina útil per millorar els hàbits saludables, entendre la importància de l'alimentació i el poder de l'activitat física per millorar la vida, prevenir malalties i situacions de risc i, en acabat, estar Sans i estalvis.

Les seccions

"Preguntes amb resposta" són trucs, consells i informació pràctica per millorar els nostres hàbits amb les pautes d'especialistes en totes les matèries. "Actualitat" repassa les principals notícies de l'àmbit de la salut, amb possibilitat de petites entrevistes. A "Consum responsable", la periodista especialista Esther Vivas assessora per fer una tria més conscient a l'hora de la compra. "Nutrició esportiva" ho explica tot sobre la pràctica del "running", amb els consells de l'expert en nutrició esportiva Jaume Giménez i d'esportistes d'elit (incloses les cançons que escolten per entrenar-se). A "Complement directe", la bioquímica Marta Nogués parla dels suplements alimentaris des d'una perspectiva natural. I a "La cuina que cura", la cuinera Gina Estapé explica les propietats dels aliments, tècniques de cocció per preservar-ne els nutrients, i receptes.

 

Dimecres a les 18 h a Catradio.cat i dijous a les 3 h de la matinada a Catalunya Ràdio.

Anar al contingut