Santiago Niño-Becerra: "Hi haurà més de 6,5 milions de persones sense feina a l'estat espanyol"
El Fons Monetari Internacional preveu que Espanya pugui viure la pitjor crisi econòmica dels últims 80 anys
Santiago Niño-Becerra: "Hi haurà més de 6,5 milions de persones sense feina a l'estat espanyol"
Revolució 4.0

Santiago Niño-Becerra: "Hi haurà més de 6,5 milions de persones sense feina a l'estat espanyol"

El Fons Monetari Internacional preveu que Espanya pugui viure la pitjor crisi econòmica dels últims 80 anys

Xantal Llavina
TEMA:
Coronavirus
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Davant les dades preocupants del FMI, al "Revolució 4.0" posem llum a les previsions amb el catedràtic d'Economia Santiago Niño-Becerra, que destaca que l'aturada de tota l'economia no es va produir ni el 1929 i augura "molt d'atur i molta precarietat". Insisteix que, "per la pau social, cal la renda bàsica".

L'atur a Espanya pujaria al voltant del 20%. Pot ser que molts treballadors perdin el seu lloc de treball per sempre? Les empreses poden aprofitar la Covid-19 per reduir plantilles?

En aquest sentit, Becerra afirma al "Revolució 4.0" que "hi pot haver 6 milions de persones sense feina a l'estat espanyol i caldria dedicar tots els recursos a erradicar el virus, ja que sense la vacuna l'economia no funcionarà bé." Tot i tenir-la, però, preveu que "la normalitat no arribaria abans de 3 anys."

 

El Gran Confinament, com ja ha batejat aquesta era l'FMI, serà el pitjor daltabaix econòmic mundial des de la Gran Depressió del 1929, molt superior a la recent crisi financera global. A diferència del 2008, en aquesta ocasió la crisi és a tot el planeta.
 

Per sectors, l'economista dona per perdut el turisme aquest any i alerta que el comerç i la restauració viuran temps difícils perquè "el virus ha empitjorat i ha accelerat la crisi que ja patíem". El que és diferent -afirma- és que "s'ha aturat tota l'economia. La clau per sobreviure és poder tenir cash per aguantar uns mesos, ja que és molt complicada la situació per a les pimes i autònoms i necessitaran ajudes clau del govern espanyol i les que arribin d'Europa".

Malauradament, també destaca que "hi ha previsions econòmiques que són pitjors que les del Fons Monetari. El deute espanyol pujarà al 120%, una escalada brutal. En realitat, l'economia espanyola va pitjor del que diu el Fons Monetari Internacional."

Pujarà molt el deute públic i aviat apujaran l'IVA i altres impostos. Hi haurà retallades

Santiago Niño-Becerra
Santiago Niño-Becerra (Catalunya Ràdio)

De cara a minimizar els efectes de la crisi econòmica, Becerra aposta per una renda bàsica i es planteja la conveniència d'un copagament sanitari i educatiu per "comprar la pau social."

Mentrestant, l'FMI demana als governs que planifiquin la recuperació i que mantinguin en el temps les moratòries i les reestructuracions de deute que s'hagin posat en marxa per donar sortida a l'economia en aquesta pandèmia mundial de la Covid-19, que comportarà molts problemes econòmics.

ARXIVAT A:
Coronavirus

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut