Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Revolució 4.0

Niño-Becerra: "Parlar d'un salari mínim nacional és un error"

L'economista assegura que el salari mínim s'hauria d'adaptar als preus i al nivell de vida de cada comunitat autònoma

Actualitzat

El salari mínim interprofessional a Espanya se situa en 1.000 euros bruts en 14 pagues des de l'1 de gener d'aquest any. L'acord entre el govern espanyol i els sindicats UGT i CCOO s'ha fet sense el suport de la patronal. Les organitzacions empresarials CEOE i Cepyme consideren que el context econòmic encara és incert. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, assegura que la pujada beneficia uns dos milions de treballadors.

Les polítiques per incrementar el salari mínim, de 900 euros el 2019 a 1.000 euros el 2022, són una eina útil per contrarestar els màxims històrics de la inflació? El catedràtic en Economia Santiago Niño-Becerra en discrepa.

L'economista assegura que és una idea que es ven "millor a nivell polític" que a la pràctica. Dubta que incrementar els ingressos dels més desafavorits redueixi les desigualtats.

Salaris mínims diferenciats

Becerra apunta dos criteris que haurien de determinar el salari mínim professional: el poder adquisitiu de cada comunitat autònoma i la productivitat de les empreses.

Parlar de salari mínim al nivell de 'cafè per a tots' no és adequat.

L'economista considera que és un error establir de manera generalitzada a tot l'estat espanyol un salari mínim: "1.000 euros a Girona no tenen el mateix poder adquisitiu que a Badajoz". Niño-Becerra argumenta que el nivell de preus en unes comunitats autònomes és més elevat que en altres.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut