El vídeo de l'escola Fructuós Gelabert ha acumulat en pocs dies més de 20.000 visualitzacions a YouTube

"Quan et diguin que és de nenes, fuig", el vídeo de l'escola Fructuós Gelabert que arrasa a WhatsApp

L'escola barcelonina torna a moure consciències amb un vídeo en què reivindica acabar amb les actituds sexistes en el joc, però també en el pessebre o en la publicitat

Actualitzat

Blau per als nens i rosa per a les nenes. Cada cop més famílies qüestionen el paradigma que encasella per gènere i obliga a definir-se a partir de colors, joguines o per uns trets de personalitat determinats.

Les comissions de gènere existeixen ja fa temps a moltes escoles per evitar, precisament, que els infants hagin de tenir limitacions lligades a uns estereotips que pertanyen a una concepció d'altres temps.

Una de les escoles més actives en aquest sentit és l'escola Fructuós Gelabert de Barcelona, que ha publicat un vídeo a les xarxes per conscienciar que, quan triem un joc per regalar, podem caure en el sexisme.

L'any passat aquesta escola va publicar un altre vídeo reivindicatiu titulat "La revolució de les joguines". Al muntatge es veia Hulk demanant poder ser de color rosa o una nina portaveu que reivindicava que les joguines no són ni de nens ni de nenes, sinó de qui hi vulgui jugar.

En pocs dies el vídeo ha acumulat més de 20.000 reproduccions a YouTube i ha estat compartit en nombrosos grups de WhatsApp d'escoles i famílies.

La lluita contra el masclisme i els clixés és constant i cada vegada n'hi ha més exemples. Fa uns mesos, els pares i mares de l'Escola Tàber de Barcelona van retirar el 30% dels llibres de cicle infantil en considerar-los sexistes.

Prendre consciència és el primer pas per detectar els estereotips de gènere i acabar amb els comportaments masclistes.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut