Platja, piscina, nens, infants, protecció solar
A banda de crema, a la platja o a la piscina també és important protegir-nos el cap i hidratar-nos sovint

Consells per cuidar la pell a l'estiu

Cada quantes hores ens hem de posar crema? Quin factor solar triar? Què hem de fer si ens hem cremat? Recomanacions perquè la teva pell també gaudeixi de l'estiu

Montse BarcónActualitzat

Ens embolcalla, ens protegeix de l'exterior, s'arruga, s'estira, s'arronsa, es crema…La pell és l'òrgan més extens del cos humà i normalment la deixem descansar i la protegim sota la roba. Però ara és estiu i és el seu moment: surt, llueix, respira i s'exposa a tots els perills. Carolina Prat, dermatòloga pediàtrica de l'Hospital de Sant Joan de Déu, ha passat pel programa "Oxitocina" per donar-nos recomanacions de com protegir-nos i desmentir falses creences.

Existeix la pantalla total?

Les cremes protectores es poden agrupar en tres categories: protecció baixa (entre els factors 10 i 20), mitjana (entre els factors 20 i 30) o alta (50 o 50 plus). La doctora Prat és taxativa: no existeix la protecció total. Si fem servir el factor més alt, el factor 50, cal tenir en compte que protegeix d'un 98% dels rajos ultraviolats.

En el cas dels infants, hem de fer servir sempre la protecció més alta. El seu sistema immune és encara molt immadur i els rajos ultraviolats penetren a les cel·lules. Això vol dir que tenen un risc més alt de patir càncer de pell. Encara que estiguin morenos, no deixeu mai de posar la protecció més alta. 

A quina edat podem exposar els infants al sol?

Els dermatòlegs recomanen no exposar els nadons al sol en els primers sis mesos de vida.

A partir d'aleshores i fins als 2 anys, la millor protecció és la mineral perquè fa que la radiació solar reboti i no s'absorbeixi. La protecció mineral està feta a partir de trossets de roca i això la fa fotoestable, que duri moltes hores i no marxi amb l'aigua. L'única manera d'eliminar-la és amb la fricció. Tot i que sigui tan resistent, es recomana igualment renovar-la. El seu únic inconvenient és purament estètic perquè aquestes cremes deixaran les criatures blanques i empastifades!

A partir dels dos anys, trobem al mercat productes que barregen elements químics i orgànics, i que disposen de maneres més pràctiques per aplicar-los ja sigui en format de cremes, espumeso o esprais. Trieu la que trieu, la protecció s'ha de renovar cada 2 hores. Si la crema és nova, cal tenir en compte possibles al·lèrgies i reaccion de la pell.

Què fer si ens hem cremat

Després de la platja o la piscina, cal ajudar la pell a recuperar-se i hidratar-se. Qualsevol crema hidratant serveix, però millor si és més lleugera per no tapar els porus.

Si fem servir una loció específica per a després del sol, a aquesta hidratació hi afegirem, a més, antioxidants.

En el cas d'una cremada lleu, el millor és aplicar draps freds o aloe vera. Si la cremada és forta o gran, haureu d'anar al metge, que, segurament, us donarà crema amb cortisona.

ARXIVAT A:
Salut
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut