Ingredients per a quatre persones 1,5 kg de nero 2 branques de julivert 5 grans d'all 2 cebes 3 tomàquets ratllats 1 grapat d'ametlles torrades la polpa de 4 nyores 1 llesca de pa fregit 2 dl d'oli d'oliva verge extra 1 l de brou de peix 1 raig d'absenta 12 cloïsses sal   Preparació Netegeu el mero, ben escatat i sense tripes, i talleu-lo a rodelles.   En una cassola de fons gruixut, sofregiu la ceba i tres alls picats amb un raig d'oli.   En un morter, feu una picada amb les ametlles, un parell d'alls, el julivert, la polpa de les nyores i la llesca de pa fregit. Diluïu-la amb un xic de brou i afegiu-la a la cassola. Deixeu-ho coure dos minuts.   Tot seguit, poseu-hi les rodelles de mero, prèviament salades, i deixeu-ho coure 5 minuts a foc viu. Tot seguit, poseu-hi les cloïsses i deixeu que cogui un minut més. Afegiu-hi l'absenta i porteu-ho a la taula per servir.