#JoemQuedoaCasa: propostes de cap de setmana que et faran oblidar el confinament pel coronavirus
El suplement

#JoEmQuedoACasa: propostes de cap de setmana que et faran oblidar el confinament

Cinema, teatre, endreçar la casa o aprendre meditació. Qui ha dit que és avorrit quedar-se a casa, arran del coronavirus?

Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Tots ens hem de quedar a casa, però això no significa que no puguem tenir un cap de setmana ple d'activitats. En aquesta llista trobareu propostes per a tots els gustos. Cinema, teatre, gastronomia o posar ordre, no hi falta de res!

Fer neteja amb estil

Aquests dies ens passem més hores que mai a casa i és important tenir-la neta i endreçada. Però fer dissabte no és una tasca massa engrescadora.

Lluís Gavaldà va mirar de posar-hi remei amb un "Celobert" especial neteja. Perquè passar la baieta amb bona música és molt més fàcil!

Ordre a casa

Ja no teniu més excuses per endreçar aquell calaix ple de papers o reorganitzar el nostre armari. No sabeu per on començar? Clara Massons, coneguda com la Marie Kondo catalana, us ajuda!

Anem al cinema

Després de treballar durament, també ens mereixem un premi. Què us semblaria anar al cinema?

Si no esteu subscrits a cap plataforma per veure contingut en streaming, no us amoïneu. Amb el carnet de la biblioteca podeu accedir al catàleg de pel·lícules digitalitzades. Mireu les recomanacions o busqueu per director.

 

I no us oblideu de fer un cop d'ull als llibres, també. N'hi ha de cuina, per a infants o per aprendre idiomes.

Els museus no tanquen

Si us agrada la pintura o l'escultura, també en podreu gaudir durant el cap de setmana. Museus com el MNAC, el Prado, el MET o el Louvre ofereixen itineraris digitals per poder-los visitar, salvant les distàncies.

Preferiu teatre? Cap problema

L'art és un revulsiu en temps convulsos i d'aquí que diverses companyies i teatres ens regalin algunes de les seves obres.

La companyia La Calorica ha penjat al seu canal de Vimeo diverses obres.

El Teatre Lliure ha creat la iniciativa #LliurealSofa i ha penjat algunes obres al seu canal de Youtube

La Sala Trono Armanyà ha fet el mateix i s'atreveix fins i tot a programar estrenes. Moltes sales s'han sumat a aquesta iniciativa. Comproveu les seves xarxes socials o les seves pàgines webs.

Creeu el vostre bar a casa

Trobeu a faltar el xivarri de la gent al vostre bar de referència? Tenim la solució: Youtube.

Podeu trobar-hi gravacions de so ambient de bars i restaurants. Premeu "play", agafeu la vostra beguda preferida i feu un "hangout" amb els amics. Semblarà gairebé un cap de setmana qualsevol.

Cuina i creativitat

Si us agrada cuinar, aquests dies a casa us poden servir per experimentar i provar receptes noves. Si no en sabeu,, ara teniu una molt bona oportunitat per millorar.

 

Trobareu moltes idees i consells amb els hashtags  #jocuinoacasa o #yococinoencasa i als perfils de Maria Nicolau, Mònica Escudero i Ana Casanova, tres dones que triomfen a les xarxes amb la seva "cuina de confinament".

Curs d'introducció a la meditació

Moltes persones poden sentir-se aclaparades per la situació. El ioga i la meditació poden ajudar-nos a relaxar-nos i rebaixar l'angoixa.

 

Dins de "L'ofici de viure", Josep Maria Clopés ens va donar les claus per iniciar-nos en la pràctica de la meditació.

Després de tants dies i amb bon temps, pot resultar difícil quedar-se a casa. Els psicòlegs recomanen trobar espais de privacitat i fer-se un horari. Si tot i així et resulta difícil, pensa que tu ets essencial per poder superar aquesta pandèmia. No siguis l'excepció i queda't a casa.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut