Claire Danes i Tom Hiddleston busquen una criatura i acaben tenint una relació insòlita a "The Essex serpent"
Claire Danes i Tom Hiddleston busquen una presumpta criatura prehistòrica i acaben tenint una relació insòlita a "The Essex serpent"
El matí de Catalunya Ràdio

"The Essex serpent", la nova i misteriosa sèrie de Claire Danes i Tom Hiddelston

No et perdis una sèrie que et robarà el cor ("Heartstopper"), una per als aficionats als crims ("The staircase"), i una que et farà recordar "Normal people"

Actualitzat
TEMA:
Sèries

"The Essex serpent"

Semàfor Verd

A quina plataforma: Apple TV+ (13 de maig)

De què va? És una sèrie ambientada en un poble de l'Anglaterra victoriana on hi ha la llegenda d'una mena de serp submarina gegant que viu a la zona. Claire Danes interpreta una dona que creu en els habitants que diuen que han vist la serp i arriba al poble per investigar el fenomen.

Toparà amb el personatge de Tom Hiddleston, que interpreta un sacerdot que creu que això de la serp és una superstició. La sèrie fa servir el misteri per enfrontar els dos personatges, que també se senten atrets l'un per l'altre. Escenaris naturals salvatges i turbulències sentimentals que acaben sent més importants que el misteri de la serp. 

 

"Heartstopper"

Semàfor Verd

A quina plataforma: Netflix

De què va? És una sèrie molt senzilla que explica l'enamorament de dos nois a l'institut. No és gens original. De fet, és una mena d'història que hem vist molts cops, però sovint amb personatges heterosexuals. "Heartstopper" reivindica la normalitat explicant un perfil d'història romàntica típica, de noia coneix noi, però amb dos nois.

Els personatges són adorables, les situacions que viuen són també adorables i els elements gràfics que serveixen per explicar l'enamorament, que provenen del còmic en què es basa, també són adorables. El resultat és una sèrie sobre l'enamorament que enamora. Que no explica res de nou, però que és trencadora per la naturalitat amb què tracta l'enamorament entre dues persones homosexuals.

"Conversations with friends"

Semàfor Verd

A quina plataforma: HBO Max (15 de maig)

De què va? És una sèrie que adapta una novel·la de l'escriptora Sally Rooney. La seva primera novel·la, de fet. Les comparacions amb "Normal people" seran inevitables. Entre d'altres coses perquè té el mateix equip al darrere. Però ja us dic ara que "Normal people" va ser una sèrie excepcional, tant per la sensibilitat amb què es narrava la història, com per la manera de recrear la intimitat dels personatges com per la química dels actors.

Això no vol dir que "Conversations with friends" no sigui una bona sèrie. De fet, hi retrobem temes similars, com ara relacions que fan mal a la protagonista, i part de l'intent de recrear moments íntims, però aquest cop repartits entre quatre personatges: dues amigues i una parella que es coneixen, entre els quals es forma un creuament d'interessos emocionals-sexuals.

Malgrat que l'estètica indie és forçada, atrapa per les dinàmiques de les relacions, molt ben treballades i que transmeten una autenticitat inusual.

 

"The staircase"

Semàfor Groc

A quina plataforma: HBO Max

De què va? És per als aficionats als crims. De fet, els que siguin realment aficionats a les històries criminals basades en fets reals segur que la coneixen. Va ser una sèrie pionera del true crime, sobre el cas d'un home acusat de matar la seva dona. En el seu moment va tenir molt d'èxit, sobretot perquè el creador va aconseguir un accés inusual al treball de l'advocat defensor i al judici. Ara se n'ha fet una versió amb actors, que trobareu a HBO Max.

Destaca sobretot per Colin Firth, que interpreta l'acusat, i perquè a través de la ficció entra molt més a fons en la vida de la família abans de la mort de la dona, que interpreta Tony Collette, i perquè reflexiona sobre el true crime com a gènere. Però no aporta gran cosa a l'original: tingueu-ho en compte.

"Harry Palmer: The ipcress file"

Semàfor Groc

A quina plataforma? Movistar+

De què va? Té com a protagonista un dels actors de "Peaky Blinders": Joe Cole. És a dir, John Shelby, que en aquest cas interpreta un espia a "Harry Palmer".

Es tracta d'un caporal de l'exèrcit britànic destinat al Berlín occidental, als any 60, que és enviat a la presó pels seus negocis il·legals. Està complint condemna quan rep una oferta del servei secret britànic: si els ajuda podrien arribar a deixar-lo en llibertat.

Accepta, per descomptat, i així comença una història d'espies clàssica, amb persecucions, secrets i una relació de seducció amb una altra agent. De fet, la sèrie està basada en unes novel·les que ja s'havien portat al cinema amb Michael Caine com a protagonista.

Joe Cole és un actor més sobri però està a l'altura de les circumstàncies i és el millor de la sèrie. Per contra, la direcció de la sèrie és poc inspirada i els escenaris es veuen artificials. Només per als molt devots de les històries d'espies.

 

"La acusación"

Semàfor Verd

A quina plataforma? Filmin

De què va? És una sèrie alemanya sobre un cas de pederàstia. Un total de 26 homes i dones són acusats d'haver format part d'una xarxa de pornografia infantil que ha abusat de menors a partir dels testimonis dels nens i nenes. Es tracta d'un cas inspirat en l'escàndol del cas de la ciutat de Worms, que va passar als anys 90.

La sèrie està ambientada en l'actualitat i es posa molt d'èmfasi en les xarxes socials i en el judici social que es fa abans de l'autèntic judici. El protagonista és l'advocat defensor d'un dels acusats, que accepta el cas per motius que no destaparé.

Obliga l'espectador a tenir el cap fred en un cas que provoca just el contrari. L'actor protagonista, Peter Kurth, dona molt de carisma a un personatge que en molts moments es pot fer repugnant, i els episodis curts compensen la difícil digestió del tema que es tracta.

"How I met your father"

Semàfor Vermell

A quina plataforma? Disney+ (11 de maig)

De què va? És el mateix concepte que la sèrie "How I met your mother", però, en comptes de la mare, ara a qui busquen és al pare. Hi ha una dona que explica als seus fills la història de com va conèixer el seu pare. Està ambientada en el mateix univers de l'original, però anys després, i només hi trobareu alguna referència i l'aparició d'una actriu de la sèrie original.

Ni per això val la pena: simplement no té cap mena de gràcia. La majoria de bromes cauen fora de temps o són forçades. A més, es veu antiquada, tant l'estil d'humor com el perfil dels personatges.

Ningú es creu el text. Ni la Kim Cattrall, que interpreta la versió adulta del personatge, i encara menys la Hillary Duff, que interpreta la versió jove. Perfecta per passar vergonya aliena. Si el que voleu és riure, busqueu una altra opció.

"Undone"

Semàfor Verd

A quina plataforma? Amazon Prime (segona temporada)

De què va? La sèrie, que és d'animació, continua explorant amb encert la vida familiar de la protagonista, que, des que va patir un accident de cotxe, es desconnecta de la realitat i viatja al passat. A la primera temporada ho feia en contra de la seva voluntat. A la segona comença a controlar-ho i ho fa servir per saber què va passar amb la seva mare.

Malgrat ser animació, té una càrrega emocional profunda (recordem que té al darrere el creador de "BoJack Horseman" i la tècnica de la rotoscòpia continua funcionant molt bé per desdibuixar la frontera entre realitat i fantasia.

Era escèptic sobre la segona temporada perquè pensava que el final de la primera era perfecte. M'equivocava.

ARXIVAT A:
Sèries
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut