Llucià Ferrer
L'edició infantil del concurs de TV3 "Atrapa'm si pots", amb Llucià Ferrer
ANÀLISI

L'extrema dreta fa servir un concurs i una nena per cremar el català

Actualitzat
TEMA:
Català

L'objectiu és fer mal. No importen ni les víctimes ni la sang que es perd pel camí. No els sap cap greu utilitzar una menor per tal d'avivar el seu discurs d'odi i de confrontació. I només és això el que els importa. Perquè saben sobradament que el que va passar a l'"Atrapa'm si pots" és normal. Aquí, a la televisió pública del país, parlem en català i els centenars de concursos que es fan des de l'estat espanyol parlen en castellà.

A aquesta nena d'onze anys que no va saber dir "blat" i només li sortia "trigo" l'han fet sortir a tot arreu sense demanar permís a ningú. Els seus pares la van acompanyar com tots els nens i nenes que venen al concurs, s'ho van passar de conya a la gravació i ara han de veure, enfadats, com utilitzen políticament la seva filla. I els que ho fan no han estat ni capaços de veure que la immersió lingüística, que tant critiquen, en aquest cas ha fallat.

El que ha passat aquest cap de setmana a l'"Atrapa'm si pots" ja ha passat altres vegades i continuarà passant. Sovint hi ha concursants que, en el moment de respondre, el cap els fa una mala jugada i no els surt la resposta en català, són coses del directe. És un concurs de cultura general i l'únic del món que es fa en català. Doncs quin luxe poder respondre en aquesta llengua.

Recordo que quan presentava "El bocamoll", ja fa anys, això també passava i com a molt senties algú que et deia "sou molt exigents amb els concursants". Ara, dirigint l'"Atrapa'm", no puc entendre com alguns polítics de l'extrema dreta utilitzen un concurs de tele i una nena per continuar cremant tot allò que faci olor de català.

ARXIVAT A:
Televisió Català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut