sèries britàniques en segon pla
"Endeavour"
El matí de Catalunya Ràdio

10 sèries britàniques poc conegudes que valen la pena

"The virtues", "In my skin" o "Condena" han quedat en segon pla, però totes elles són sèries de semàfor verd

Actualitzat

Hi ha sèries britàniques que han tingut èxit i, per tant, són majoritàriament conegudes com "Sherlock", "Fleabag", "The Crown", "Downton Abbey", "Derry girls", "Line of duty", "Years and years" o "It's a sin", entre d'altres. N'hi ha algunes, però, que queden en un segon pla i, malgrat això, són molt recomanables de veure.

 

"The virtues"

A quina plataforma? Filmin

Semàfor Verd

És la millor interpretació de Stephen Graham, un dels millors actors britànics dels últims anys. Només al primer episodi pots veure del que és capaç amb un "tour de force" increïble que supera un de molt semblant que va fer Benedict Cumberbatch. La sèrie explica la història d'un home que torna a casa i se li desbloquegen uns records traumàtics que havia reprimit involuntàriament. Està basat en l'experiència del creador, Shane Meadows ("This is England").

Cinc grans sèries de Filmin que potser no has vist
"The virtues"
 

"In my skin"

A quina plataforma? Filmin

Semàfor Verd

És una sèrie gal·lesa que suposa un dels retrats més interessants i punyents sobre l'adolescència dels últims anys perquè se centra en els subterfugis: en el que l'adolescent és capaç d'amagar als altres. La protagonista està envoltada de gent, però ningú sap què li passa. L'espectador esdevé un testimoni silenciós i alhora còmplice de la seva realitat, com a "Euphoria" o "Fleabag", que en aquest cas passa per una mare bipolar i un pare alcohòlic. I l'actriu que la interpreta, Gabrielle Creevy, té una naturalitat difícil de trobar.

 

"Condena"

A quina plataforma? Movistar+

Semàfor Verd

Stephen Graham interpreta el funcionari d'una presó i Sean Bean interpreta un mestre que hi ha de complir condemna. És una sèrie que parla sobre el sistema penitenciari britànic i en què s'assenyalen els seus problemes. Té al darrere Jimmy McGovern, un guionista que sempre ha fet sèries amb una càrrega de denúncia social molt potent. Sovint busca enutjar per obrir un debat públic. És molt difícil mirar aquesta minisèrie i quedar indiferent.

 

 

"Els Durrell"

A quina plataforma? Filmin

Semàfor Verd

Sèrie basada en les novel·les autobiogràfiques de Gerald Durrell, que ha de marxar amb la seva família a viure a l'illa de Corfú a causa dels seus problemes econòmics. Malgrat les dificultats, el lloc resulta ser un paradís. La sèrie segueix les vides de tots els membres de la família en aquest paisatge idíl·lic i compta amb Keeley Hawes o o Josh O'Connor al repartiment.

"Els Durrell"
 

"Endeavour"

A quina plataforma? Filmin

Semàfor Verd

La sèrie perfecta per mirar prenent un te amb pastes. Té com a protagonista un jove detectiu a la ciutat d'Oxford, un ambient acadèmic i culte on, de tant en tant, hi ha algun crim, sense gaire sang (és una sèrie molt neta en aquest aspecte). L'encerta entretenint l'espectador amb un misteri a cada episodi.

"Endeavour"
 

"Extras"

A quina plataforma? HBO Max

Semàfor Verd

Una comèdia amb el personatge habitual de les comèdies que Ricky Gervais i Stephen Merchant protagonitzen: un paio que és insignificant però que es pensa que té molt de talent i sovint es comporta com un cretí. En aquest cas és un actor que fa d'extra en diferents produccions. La sèrie és coneguda per la participació de persones molt conegudes que fan de si mateixes, com David Bowie o Daniel Radcliffe, i que sovint són cruels amb el protagonista.

sèries britàniques en segon pla
"Extras" 
 

"Lovesick"

A quina plataforma? Netflix

Semàfor Verd

És la clàssica comèdia de grup d'amics, que recorda bastant els arquetips dels personatges a "How I met your mother". El protagonista és un noi a qui li diagnostiquen clamídia i es dedica a trucar a totes les noies amb les quals ha tingut relacions per avisar-les. A partir d'aquí entrem en la seva vida amorosa. És una comèdia divertida que us agradarà si busqueu sèries tipus "Friends".

 

 

"A very english scandal"

A quina plataforma? Amazon Prime

Semàfor Verd

Explica com va acabar la carrera política de Jeremy Thorpe, que als anys 70 era el líder del Partit Liberal. El que va enfonsar la seva carrera va ser que es descobrís que tenia un amant, que era un home i al qual havia intentat fer assassinar perquè no expliqués el seu afer. Hugh Grant i Ben Whishaw interpreten els protagonistes d'una sèrie que parla sobre homofòbia i que, malgrat explicar una història tràgica, està escrita amb sentit de l'humor. La firma Russell T. Davies, creador de sèries com ara "It's a sin" i "Year and years", entre d'altres.

 

 

"Rebellion"

A quina plataforma? Netflix

Semàfor Verd

És una sèrie que explica els fets que van conduir a l'Alçament de Pasqua de l'any 1916, una insurrecció de republicans irlandesos per acabar amb el domini britànic a l'illa. La rebel·lió va ser esclafada i la minisèrie explica també la repressió posterior, que va ser ferotge, injusta i indiscriminada.

 

 

"I may destroy you"

A quina plataforma? HBO Max

Semàfor Verd

És la millor sèrie, al meu parer, de Michaela Coel, que és una de les veus més interessants de les sèries britàniques actuals. En aquest cas es basa en una experiència pròpia per explicar la història d'un personatge que, després d'una nit de festa, recorda haver estat drogada i violada. La sèrie explora com el personatge afronta una agressió que haurà de formar part de la seva vida.

ARXIVAT A:
Sèries
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut