Llibres que són petits tresors
Ciutat Maragda

Llibres que són petits tresors

Josep Pedrals, Pep Molist i Oriol Canosa conviden els lectors a experimentar i jugar amb les paraules

Actualitzat

Deixar de banda la rutina i les obligacions, i submergir-se en històries que ens traslladen a altres indrets, que ens descobreixen idees i mons nous. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria Pebre Negre ens recomana tres llibres il·lustrats que són una invitació a deixar-se portar.

"El joc del penjat", de Josep Pedrals. Il·lustracions de David de las Heras (Animallibres)

La del penjat és una història de camí, d'aprenentatge i d'experimentació. Però també és un joc, com la vida, tot ple de lletres que cal desxifrar a través de les pàgines d'aquest llibre escrit en vers.

Juganer fins a l'últim mot, l'autor ens convida a acompanyar els personatges al llarg del seu viatge, on inevitablement gaudirem amb ells els canvis i misteris que caracteritzen l'etapa de la primera joventut.

"Rastellera de colors", de Pep Molist. Il·lustracions d'Alicia Varela (Editorial Babulinka)

Aquest petit tresor que sembla escrit a la vora d'un arc de Sant Martí sorgeix per dues coses: les capses de colors i els llibres de poesia.

Darrere el vidre d'un aparador, una capsa de vuitanta colors a dins. Tots exactament iguals però alhora un pèl diferents dels llapis que tenen a un costat i a l'altre.

Dins les pàgines d'un llibre de poesia, cada doble pàgina sembla igual que l'anterior però, com els llapis, cadascuna és un pèl diferent de la d'abans i de la que ve després. Llegir-les i adonar-se que parlen d'un sentiment enorme, descriuen un paisatge immens d'una manera senzilla, rítmica i bonica.

"XicMano, el pirata del Delta", d'Oriol Canosa. Il·lustracions de Jordi Sunyer (Pebre Negre)

El pirata més malvat que mai hagi assaltat els pobles i viles de la costa catalana es refugiava sovint entre els illots de sorra i els canals poc profunds del delta de l'Ebre.

Allà, entre salines i poblets de pescadors, esquivava els seus perseguidors i preparava nous atacs. Però a bord de l'Empordanès Errant no tothom està content amb el seu capità...

Un llibre necessari per poder experimentar el que és riure en vers i una bona excusa per tenir cura d'aquest racó tan estimat, el delta de l'Ebre.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" hi trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut