Almodóvar creu que Pascal pot interpretar un paper antagònic al que fa a "The Last Of Us" (Sony pictures)
Catalunya Nit

Pedro Almodóvar: "A veure si el cul de Pedro Pascal porta més gent al cine"

El director presenta al Festival de Canes el curtmetratge "Extraña forma de vida", un western gai amb Pedro Pascal, protagonista de "The last of us", i Ethan Hawke

Actualitzat

Pedro Almodóvar està encantat amb la rebuda de la seva última pel·lícula a Canes. "Extraña forma de vida" dura només 30 minuts i es distribuirà en circuits limitats, perquè els cinemes no estan acostumats a un producte tan particular, però a Canes --segons explica a Catalunya Ràdio-- ha tingut el mateix tracte que qualsevol altra cinta seva: 

"El curt és l'embrió del futur dels nous directors, que seran la inspiració de la generació següent. Espero que als que volen començar ara a treballar se'ls ajudi tant com m'han ajudat a mi per presentar aquest curt."

De fet, a la sala on s'ha projectat hi ha hagut allaus de gent que han desbordat la seguretat i han provocat que molta gent es quedés fora tot i tenir entrada per a la sessió. 

Un western queer lluminós  

El nou film del director manxec beu del western clàssic, però també té un toc Almodóvar evidentíssim. Per començar, amb la trama: dos homes, que es van conèixer i desitjar de joves, es retroben quan un d'ells, el xèrif interpretat per l'actor Ethan Hawke, vol capturar l'assassí d'una prostituta, que resulta ser el fill del personatge que interpreta Pedro Pascal

"Volia rodar un western perquè és un gènere molt masculí, a banda de 'Johnny Guitar', i volia veure desig entre dos homes en aquest context, malgrat que fossin dos pistolers. Encara hi ha terreny per explorar en aquest gènere.

Almodóvar feia temps que tenia al cap rodar un western. De fa anys que té els drets per adaptar la novel·la de Tom Spanbauer "L'home que es va enamorar de la lluna", però hi havia escenes homosexuals amb indígenes americans que van fer enrere totes les productores. Després, va tenir l'oportunitat de dirigir "Brokeback mountain" i va dir que no. 

Imatge de la pel·lícula "Brokeback mountain"

Per això, quan Yves Saint Laurent va picar a la seva porta, ell va pensar que aquesta seria una bona proposta a fer-los. I és que el film introdueix en el western, encara que sigui tangencialment, una estètica molt especial relacionada amb el vestir i el món de la moda:  

"He respectat escrupolosament no la moda d'aleshores, sinó la imatge que el cinema ha projectat d'aquella època. Els Estats Units li deuen a Hollywood haver creat un gran gènere èpic com el western on van estilitzar la seva estètica. I jo he aprofitat la jaqueta verda de James Stewart a 'Horizontes lejanos'."  

Almodóvar, de fet, sempre ha aprofitat la moda o el vestir per fixar el color d'una pel·lícula o la classe social dels seus personatges. A més, aquesta roba, en alguna escena concreta, serveix perquè els seus personatges se la treguin:  

"No sabia que el cul de Pedro Pascal seria tan famós ara. Tampoc sé si el fet que al film hi aparegui el seu cul portarà més gent al cinema, però sí que el seu paper demostra que és un actor amb molts registres i que pot interpretar un paper antagònic al de les sèries per les quals s'ha fet famós."  

La segona joventut d'Almodóvar 

Almodóvar, amb 73 anys, parla del seu futur: "No em sento vell, però sí que estic a la tercera edat", diu. 

Incansable, sembla com si tingués energies renovades ara que ha fet un pas al costat i es permet fer coses totalment fora de mercat, com aquest curt que ha presentat a Canes. 

"Noto el pas del temps, però continuo tenint la mateixa passió del principi, i això és el més important. Per combatre la pandèmia i la soledat, des del 2019 he rodat i escrit més que mai. Tinc tres guions acabats i els vull rodar tots. I a la intel·ligència artificial, la convertiré en el meu assistent."

Ethan Hawke, noi Almodóvar    

El manxec ha confessat que va ser arriscat ajuntar dos actors tan diferents per a aquest curt, però els seus personatges ho van agrair.

Almodóvar i Hawke, que porta una samarreta amb el missatge "Pencil down" en suport als guionistes dels Estats Units en vaga

Pedro Pascal no ha pogut anar a Canes, però sí que ho ha fet Ethan Hawke, que explica a Catalunya Ràdio que en cap moment es va plantejar rebutjar el paper: 

"No podia imaginar que Almodóvar hagués escrit alguna cosa que no m'agradés, perquè m'agraden totes les seves pel·lícules. A més, la idea de treballar amb ell en un western explorant el tema de l'amor... He treballat molt tota la vida per estar en la posició de tenir aquesta oportunitat."  

Almodóvar, un transgressor nat

Del projecte, a Hawke el va atraure sobretot que fos un curt, perquè ara és el moment de transgredir en tot el que està relacionat amb el cinema:  

"Estan canviant moltes coses. Per exemple, 'The last of us' dura 10 hores i després hi ha aquest curt, que dura 30 minuts. És excitant i pot convertir-se en la porta d'entrada a l'univers Almodóvar de molts seguidors de la sèrie." 

Hawke ha acabat lloant Almodóvar per una raó molt senzilla, perquè estima els seus intèrprets, que són la punta de llança de qualsevol producció: 

"He fet moltes pel·lícules. Massa. I només he treballat amb 4 directors que realment valorin els assajos i la feina de l'actor. Són Richard Linklater, Peter Weir, Sidney Lumet i ara Pedro Almodóvar."

Almodóvar ha avançat obertament que vol tornar a treballar amb Ethan Hawke en el futur i l'actor nord-americà ha confessat que, per ell, no hi ha cap problema. 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut