Directors d'escoles i instituts de Barcelona a les portes del Departament d'Educació
Directors d'escoles i instituts de Barcelona ja es van manifestar al juliol a les portes del departament
Catalunya al dia

Els directors dels centres educatius de Barcelona es planten: no refaran horaris

Alguns adverteixen al departament que dimitiran si no es troba una solució que eviti reorganitzar escoles i instituts a meitat de curs

Sara CañeteActualitzat

Les direccions dels centres educatius públics de Barcelona es planten i avisen el departament que no refaran els horaris de la plantilla al gener. Ho expliquen en un manifest conjunt al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio en què demanen al departament buscar alternatives per a aquest curs. Fins i tot, alguns adverteixen que dimitiran si no es troba una solució que eviti reorganitzar el centre a meitat de curs.

Distorsió per a l'alumnat

Sota el lema "L'educació no s'improvisa", expliquen que, malgrat celebrar l'acord entre Educació i els sindicats per reduir una hora lectiva, no comparteixen l'aplicació de la mesura a meitat de curs. Assenyalen la complexitat que els suposa cada any organitzar els horaris de tota la plantilla i no veuen viable refer-los de cara al gener.

Insisteixen que no és només una qüestió de sobrecàrrega de feina, sinó que, per aplicar l'acord, s'hauran de redistribuir matèries i hores de tutoria. I això, a la pràctica, vol dir que a meitat de curs els alumnes perdran els seus referents, ja que els canviaran professors i tutors.

El president del Consell Escolar: 'Els canvis del calendari s'han de debatre amb profunditat'
Les direccions adverteixen que reorganitzar el centre a meitat de curs suposa una distorsió per a l'alumnat

Les direccions demanen un ajornament

És per això que, sense revocar l'acord al qual han arribat els sindicats amb la direcció del departament per revertir aquesta retallada, demanen ajornar-ne l'aplicació fins al curs que ve. Així ho han fet saber al departament en una reunió en què Educació va comunicar als directors d'escoles i instituts que a partir de la setmana que ve se'ls notificarà quina modificació tindran en les plantilles a partir del gener per l'aplicació de l'acord.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut