Anar a la navegació principalAnar al contingut
Tast vertical

Recuperant varietats en perill d'extinció

Durada: 55 min
29/04/2022
L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Generalitat desenvolupa projectes en col·laboració amb viticultors, cellers i consells reguladors de les DO per recuperar varietats en perill de desaparició. Aquest esforç ha donat com a resultat la introducció en el potencial vitícola català de més de 10 varietats recuperades en els darrers 8 anys. Aquest projecte de l'Incavi i l'Irta, juntament amb més de 50 investigadors i 21 cellers de 14 DO, s'emmarca en el Minorvin. En parlem amb la directora general de l'Incavi, Alba Balcells, i Xoan Elorduy, cap de Servei de Viticultura, Enologia i Ampelografia. I també us presentem una novetat editorial: "El llibre dels vins", un tractat medieval del segle XIV atribuït a Arnau de Vilanova, el gran metge de papes i reis. Per parlar-ne hem convidat l'editora, Montserrat Serra. Estrenem una nova secció, "La caçadora de productes", on Sole G. Insúa ens portarà setmanalment productes gastronòmics de qualitat que hagi descobert recentment. En aquesta primera col·laboració, ens parla del projecte Dulcilight, una empresa catalana fundada per una família veneçolana que fan edulcorants alternatius al sucre i que en poc temps els han posicionat entre els 10 productes alimentaris més venuts a l'estat.

Àudios