L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Andrés Velencoso: "Els assetjaments sexuals al cinema i a la moda s'han de denunciar"
  Escolta àudio

  Andrés Velencoso: "Els assetjaments sexuals al cinema i a la moda s'han de denunciar"

  Entrevistem el model, actor i empresari Andrés Velencoso. En conversa des de Londres, on viu des de fa temps, ens parla de la seva entrada en el món empresarial com a inversor d'una startup de camises i del seu interès per obrir noves perspectives laborals. Emprenedor i "influencer", ell mateix gestiona les seves xarxes socials, que, segons afirma, s'han convertit en una eina molt important per obrir-se pas com a model, malgrat que de vegades no tenen gaire autenticitat. Sense embuts i contundent, assegura que els assetjaments sexuals del cinema i la moda s'han de denunciar, i que justament són les persones més populars o famoses les que han de donar veu a campanyes com "Me too" per ajudar els que no són tan coneguts a posar sobre la taula aquesta greu situació. Satisfet de la seva vida professional i personal, ens diu que malgrat viure fora i passar-se molt de temps viatjant, no en pot deixar passar massa sense tornar a casa, a Tossa de Mar, on va néixer i on té arrels i família.

 • Molina-Cordomí: "Les apps del temps ens fan competència però nosaltres ho expliquem millor"
  Escolta àudio

  Molina-Cordomí: "Les apps del temps ens fan competència però nosaltres ho expliquem millor"

  Parlem amb els meteoròlegs Tomàs Molina i Eloi Cordomí de com ha canviat en els darrers anys la manera de fer les previsions del temps. Els dos asseguren que la tecnologia que fan servir a TV3 és pionera i que sempre han estat a l'avantguarda dels països d'Europa i, fins i tot, del món. Ens diuen que les apps els fan seriosa competència, però que la seva estratègia és diferenciar-se no donant només les dades, sinó explicant el temps i les circumstàncies que envolten les prediccions. Afirmen que tot i que les eines que utilitzen són cada cop més fiables, encertar el temps al 100% no passarà mai. Es confessen totalment tecnològics i ens parlen del salt qualitatiu que ha experimentat la meteorologia al llarg dels darrers anys. Des dels mapes dibuixats que feien servir els primers homes del temps, a la realitat virtual dels platós actuals de la televisió, coincideixen a dir que la tecnologia ha revolucionat la manera de fer les previsions però també com explicar-les.

 • Anna Mercadé: "Si seguim així, les dones no tindrem igualtat fins d'aquí 100 anys"
  Escolta àudio

  Anna Mercadé: "Si seguim així, les dones no tindrem igualtat fins d'aquí 100 anys"

  Xantal Llavina entrevista Anna Mercadé, directora de l'Observatori de la Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, per respondre a preguntes com: per què només el 18% de les empreses són creades per dones? Per què hi ha tan poques dones directives? Com es pot canviar aquesta realitat? Mercadé afirma que les coses per si mateixes no canvien i que, sense sancions, no es complirà la llei d'igualtat aprovada pel Parlament de Catalunya el 2015. També assegura que, si continuem així, les dones no tindran igualtat fins d'aquí 100 anys, i que encara queda molta feina per fer en temes com la conciliació familiar i l'educació dels joves en valors socials. Mercadé ha dedicat tota la seva vida a treballar perquè la dona pugui tenir les oportunitats socials que vulgui i des de la Cambra reivindica el paper de la dona en el món del lideratge empresarial.

 • Àngels Chacón: "Catalunya és un dels cinc grans hubs d'emprenedoria d'Europa"
  Escolta àudio

  Àngels Chacón: "Catalunya és un dels cinc grans hubs d'emprenedoria d'Europa"

  Xantal Llavina entrevista la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ens parla dels reptes de l'empresa per liderar l'economia europea 4.0. La consellera també ve al "Revolució" per explicar-nos com conviuran les "start-ups" i les pimes, i quina és la millor manera d'atraure talent per fer les empreses de Catalunya encara més competitives. Ens explica que de cara al 2019 s'estan gestionant vora 400 projectes d'inversió estrangera, que volen invertir a casa nostra i que, en un mes aproximadament, podrà donar una molt bona noticia i confirmar el nom d'una multinacional europea que ha triat Catalunya per establir la seva seu central d'excel·lència per a Europa. Ens parla del paper de les dones directives a les nostres empreses i, en el camp del coneixement, ens explica el resultat de la conversa que va tenir fa poc amb el ministre Pedro Duque, referent a la competència sobre beques.

 • Peyu-Portet-Pla: "Sempre s'ha reprimit la llibertat d'expressió però ara en som més conscients"
  Escolta àudio

  Peyu-Portet-Pla: "Sempre s'ha reprimit la llibertat d'expressió però ara en som més conscients"

  Els tres emprenedors de l'escena catalana i presentadors del programa "Natura sàvia" de TV3, Peyu, Quimi Portet i Albert Pla, venen al "Revolució" per filosofar sobre la condició humana i explicar-nos la seva experiència com a artistes emprenedors. Peyu assegura que necessita la natura per sentir-se més humà i que, a part d'humorista, és empresari perquè té una empresa de formatges. Pla afirma que li agraden més els robots que les persones, i Quimi Portet ens diu que es va fer músic per evadir-se de la realitat. Com a artistes amb fama de no ser gens políticament correctes, també parlem amb ells del moment actual que estem vivint i els tres coincideixen que la sort és molt important en la seva professió.

 • Bonaventura Clotet: "L'estat espanyol en recerca està entre els últims països d'Europa"
  Escolta àudio

  Bonaventura Clotet: "L'estat espanyol en recerca està entre els últims països d'Europa"

  A "Revolució 4.0", Xantal Llavina entrevista el metge especialista en malalties infeccioses Bonaventura Clotet, que fa més de 30 anys que investiga com es pot vèncer la sida. Clotet ens explica en quin moment es troba la lluita contra la síndrome d'immunodeficiència adquirida ara que ha deixat de ser una malaltia mortal i ha esdevingut crònica si se segueix el tractament adequat, i com la tecnologia ajuda la ciència. Però segons el doctor, la recerca a l'estat espanyol està entre els últims països d'Europa i s'hi haurien de destinar més fons com, per exemple, als EUA, on les donacions multipliquen per 100 les d'aquí. El Dr. Clotet també ens presenta la gala musical que se celebra cada any per recaptar fons per lluitar contra aquesta malaltia, que es farà el dia 19 de novembre a Barcelona, amb la presència de nombroses personalitats del món de la ciència, la cultura i les arts, que donen suport a la iniciativa des de fa temps.

 • Ignacio Escolar: "Aviat publicarem una història molt potent sobre Catalunya"
  Escolta àudio

  Ignacio Escolar: "Aviat publicarem una història molt potent sobre Catalunya"

  Xantal Llavina parla amb el periodista i emprenedor Ignacio Escolar que ha rebut fa poc el premi Gabriel Garcia Márquez de Periodisme per col·laborar a redefinir el periodisme en l' era digital i ha coincidit en el temps després de destapar els casos màsters. Creador de Eldiario.es en plena crisi, a partir de 500 mil euros, ara el seu diari té 34.000 socis i 10 milions de visites. Escolar considera que en alguns mitjans en paper estar millor pagat no publicar noticies que publicar-les i que normalment les notícies incòmodes acabant sortint dels digitals. Crític i combatiu diu que sempre que es busca es trobem coses i que no trigaran massa en desvetllar una important història sobre Catalunya. Pendent d' un judici contra Cristina Cifuentes, que li demana 5 anys de presó, afirma que la justícia a l'estat espanyol és la més polititzada d'Europa.

 • Pere Aragonès: "Amb el cas Suprem hipoteques es veu com vivim amb una gran inseguretat jurídica"
  Escolta àudio

  Pere Aragonès: "Amb el cas Suprem hipoteques es veu com vivim amb una gran inseguretat jurídica"

  El "Revolució 4.0" parla d'Economia i emprenedoria amb el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, des del Parlament. Xantal Llavina repassa amb ell els temes més rellevants de l'actualitat econòmica. Aragonès diu que l'Institut Català de Finances ha de ser un banc públic i que n'han parlat amb la ministra d'Economia. Explica que estan demanant la llicència bancària segons la directiva europea. Respecte al cas del Suprem i les hipoteques, diu que ja es veu com vivim amb una gran inseguretat jurídica. Depèn de qui sigui l'afectat es toca la butxaca i revisen. També diu que han dit a les companyies que van canviar de seu que facin el camí de tornada, que l'economia catalana ja és sobirana, el que no és el sector públic. Considera que Catalunya ja no és la fàbrica d'Espanya sinó una de les fàbriques d'Europa. També parla sobre l'ecosistema d'start-ups tecnològiques i ajudes a emprenedors i pressupostos generals.

 • Gemma Nierga: "Fer la Marató serà dur i especial perquè he viscut el càncer dins de la família"
  Escolta àudio

  Gemma Nierga: "Fer la Marató serà dur i especial perquè he viscut el càncer dins de la família"

  Aquesta setmana, Xantal Llavina entrevista Gemma Nierga, que triomfa a TV3 amb el programa "Els meus pares" mentre es prepara per presentar, amb Ramón Gener "La Marató" 2018. Assegura que està molt orgullosa d'assumir el repte que, en aquesta ocasió, li toca de molt a prop ja que va viure el càncer del seu nebot petit, i ens diu que és la primera vegada que ho explica públicament. Parlem també amb Mariano Nierga, el seu pare, que ens explica la Gemma més personal i familiar i ens desvela aspectes gens coneguts de la seva personalitat. Repassem la seva trajectòria professional i parlem també de com va encarar la seva sortida de la cadena SER i del que va significar per ella. Confessa que no és gaire seguidora de les xarxes socials però que està a Instagram per veure què fan els seus fills. I ens diu que ara mateix, després de tot el que ha passat darrerament, es veu més emprenedora del que es pensava.

 • Emilio Sánchez Vicario: "La força per guanyar professionalment sempre és la ment"
  Escolta àudio

  Emilio Sánchez Vicario: "La força per guanyar professionalment sempre és la ment"

  Xantal Llavina entrevista l'extenista Emilio Sánchez Vicario, un home que no concedeix gaires entrevistes a mitjans de comunicació. Després de l'exitosa carrera com a esportista d'elit, Sánchez Vicario ha sabut reinventar-se. Ha sabut convertir-se en emprenedor i crear, juntament amb el seu company de dobles Sergio Casal, unes acadèmies de formació tenística, escolar i personal a Barcelona, als Estats Units (on viu ara) i a la Xina, i el seu objectiu és tenir-ne com a mínim una a cada continent. També parlem amb ell de la Fundació Emilio Sánchez Vicario, que va posar en marxa fa anys per afavorir la integració social de gent amb necessitats especials. Autor del llibre "Soñar para ganar" i ponent de conferències esportives i empresarials, ens dona consells pràctics per guanyar en l'àmbit professional.

 • Bea Talegón: "Espanya és el segon país pitjor en qualitat d'informació d'Europa"
  Escolta àudio

  Bea Talegón: "Espanya és el segon país pitjor en qualitat d'informació d'Europa"

  Xantal Llavina entrevista Bea Talegón, expolítica, periodista, advocada i músic. Una dona que ha revolucionat les tertúlies catalanes. Anava per directora d'orquestra però ha acabat sent una emprenedora advocada, política i periodista. Ens explica tota la seva trajectòria professional i s'emociona quan parla dels seus fills. Creu en internet i la xarxa com a espai de lliure i opinió, i denuncia que les veus de fora de Catalunya, més que en silenci, estan silenciades i per això, amb l'economista i publicitària Marta Royo, han posat en marxa la campanya de publicitat i comunicació "Documentados". El seu objectiu és explicar, sobretot en castellà, el que va passar a Catalunya ara fa just un any.

 • Toni Soler: "Al documental 'La gent de l'escala' veureu 23 testimonis de l'IES Pau Claris"
  Escolta àudio

  Toni Soler: "Al documental 'La gent de l'escala' veureu 23 testimonis de l'IES Pau Claris"

  Al "Revolució 4.0" entrevistem el presentador i productor audiovisual Toni Soler. Volem conèixer sobretot el seu vessant empresarial, com a propietari de Minoria Absoluta, una de les productores audiovisuals catalanes més destacades, i d'èxits actuals com "Polònia" i "Està passant" a TV3. Soler també ens parla del documental que estrena a TVC la seva productora el dilluns 1 d'octubre, que està centrat en 23 testimonis de la violència policial de la jornada del referèndum de l'1 d'octubre de l'any passat a l'IES Pau Claris de Barcelona. I ens avança una primícia: al mes de novembre publica nou llibre. Es tracta d'un text autobiogràfic que descriu com va viure i va gestionar, d'adolescent, la mort prematura del seu pare. Del seu pare diu que el millor consell que ha après a la vida és ser just amb un mateix i amb els altres.

 • Ruscalleda-Balam: "El restaurant Sant Pau tanca, però tenim nous projectes"
  Escolta àudio

  Ruscalleda-Balam: "El restaurant Sant Pau tanca, però tenim nous projectes"

  Xantal Llavina entrevista dos dels cuiners catalans més prestigiosos: Carme Ruscalleda i Raül Balam. Carme Ruscalleda ens explicarà per què ha decidit tancar el seu restaurant Sant Pau després de trenta anys. La cuinera que compta amb més estrelles Michelin del tot el món posa punt final a la història d'aquest restaurant per encarar nous reptes professionals que ens desvela al programa. El seu fill, el també prestigiós xef Raül Balam, valora la decisió presa per la seva mare i ens explica els seus propis projectes. Tots dos coincideixen que la passió i la tenacitat són fonamentals a la seva feina, i que ara que encara estan intactes és el moment de tancar per deixar pas a nous objectius. Afirmen que en cuina la tecnologia està molt present, fins i tot a l'hora de fer una truita.

 • Josep Maria Pou: "Jubilació? En tinc ganes. Potser 'Moby Dick' sigui l'últim que faig"
  Escolta àudio

  Josep Maria Pou: "Jubilació? En tinc ganes. Potser 'Moby Dick' sigui l'últim que faig"

  Repassem la trajectòria de l'actor Josep Maria Pou, que acumula ja 50 anys damunt dels escenaris. Coneixem la seva faceta més emprenedora i quina és la pregunta que es fa sempre abans d'acceptar un projecte. Diu que el secret per mantenir-se a la professió és tenir el respecte del públic i dels companys i que el millor actor és el que té més anys i en porta més a l'escenari. Ens diu que tot i considerar que ara està en un dels millors moments, està pensant per primera vegada a jubilar-se. Tant és així que diu que potser "Moby Dick", el seu treball més difícil i cansat, és l'última obra que fa. Assegura que no és conscient d'haver hagut de renunciar a res per aquesta feina, però hi ha una cosa que li sap greu de veritat: mai farà de professor Higgins a "My Fair Lady", un dels papers que més li hauria agradat interpretar. Per acabar parlem amb ell de noves tecnologies, de les quals és un entusiasta, malgrat ser molt reticent a usar les xarxes socials.

 • Jaume Roures: "A Mediapro estem preparant un documental sobre jutges europeus i espanyols"
  Escolta àudio

  Jaume Roures: "A Mediapro estem preparant un documental sobre jutges europeus i espanyols"

  Comencem la tercera temporada de Revolució 4.0 entrevistant Jaume Roures, fundador i director general de la productora Mediapro. Xantal Llavina parla amb ell per analitzar el seu èxit empresarial, el panorama mediàtic actual i el futur de la comunicació a nivell global. I també ens avança en primícia dues novetats molt importants en què està treballant Mediapro. La primera, un documental sobre la feina dels jutges europeus i espanyols, i que té previst emetre abans que comencin els judicis als polítics empresonats. I la segona, ens confirma que Mediapro produirà l'any que ve una nova pel·lícula amb el director Woody Allen, que es rodarà a Barcelona. En l'actualitat Mediapro té més de 6.000 treballadors repartits en les seus que té l'empresa per 35 països i 4 continents, tot i que, segons ens diu Roures, el "nucli dur" està format per unes 200 persones de la seva total confiança. Tenacitat i treball diu que són els seus valors professionals.