L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Anna Simon: "L'èxit és viure content amb el que fas"
  Escolta àudio

  Anna Simon: "L'èxit és viure content amb el que fas"

  Xantal Llavina entrevista Anna Simon, presentadora d'una de les grans apostes de TV3, "Persona infiltrada", i conductora d'un dels altres èxits de la cadena: "Oh happy day". L'Anna ens atén des de Madrid, on hi és per motius de feina, i és que, segons ens confessa, no para mai de treballar. Assegura que està molt satisfeta amb la marxa del programa i que li agradaria que tingués una segona temporada. Ens diu també que, malgrat l'èxit que l'acompanya, sempre té dubtes sobre el que fa, que estudia els guions com si es preparés per a un examen i que s'ha de vigilar no confondre èxit amb fama. Molt present a les xarxes, amb més de 2 milions de seguidors a Twitter, ens explica també com s'ho fa per gestionar aquesta allau de fans.

 • Cristóbal Colón: "La Fageda no sabíem que era impossible; per això ho vam fer"
  Escolta àudio

  Cristóbal Colón: "La Fageda no sabíem que era impossible; per això ho vam fer"

  Xantal Llavina entrevista Cristóbal Colón, l'home que, el 1982, va fundar La Fageda, una cooperativa que amb els anys es va convertir en un dels grans fabricants de iogurts i productes làctics de Catalunya, amb més de 2 milions de catalans que els consumeixen. Però el seu mèrit més gran és que gràcies a aquesta empresa ha aconseguit que centenars de persones amb malalties mentals s'hagin pogut integrar a la societat. Colón assegura que a La Fageda tothom té capacitat per fer coses i que una de les seves preocupacions és recuperar la dignitat de les persones. Creada en clau de proximitat i km 0, està convençut que la cooperativa es va crear perquè no sabien que era impossible.

 • 21 anys de "La Contra" de La Vanguardia
  Escolta àudio

  21 anys de "La Contra" de La Vanguardia

  Xantal Llavina entrevista Ima Sanchís, Lluís Amiguet i Víctor Amela, els tres periodistes responsables de la que diuen que és la secció que més anys porta en un diari. Parlem de "La Contra" de La Vanguardia, que ja té més de 20 anys de vida. Amb unes 7.500 entrevistes publicades, aquest trio ha convertit "La Contra" en un clàssic del periodisme que fa que molta gent comenci el diari pel final. En una divertida conversa a tres bandes, ens expliquen anècdotes, fan repàs dels personatges més interessants que han entrevistat, ens revelen quins són els que tenen pendents i, fins i tot, quines són les "fake news" que han patit directament. Asseguren, en conjunt, que fan el que els agrada i que la secció és una resposta constant a les seves inquietuds.

 • Imma Puig, expsicòloga del Barça: "Els sentiments no entenen de talonaris"
  Escolta àudio

  Imma Puig, expsicòloga del Barça: "Els sentiments no entenen de talonaris"

  Xantal Llavina entrevista Imma Puig, expsicòloga del FC Barcelona i d'El Celler de Can Roca, que ve a "Revolució" per explicar-nos com gestionar equips d'alt rendiment, ja sigui del món de l'esport de competició o d'empreses de primer nivell. Paraules com enveja, egoisme, por, dubte, èxit o fracàs omplen les seves sessions de treball, i de totes en parla al seu nou llibre: "La revolución emocional. Todos necesitamos lo mismo para sentirnos bien". Remarca la importància de cuidar, escoltar, entendre i estimar i assegura que la veritable revolució ha de ser, també, emocional. Parlant de la seva feina amb els jugador del Barça i amb altres equips d'elit, ens comenta que és impossible no canviar amb la fama, i afegeix que els sentiments no entenen de talonaris.

 • John Carlin: "No són temps terribles, són temps ridículs"
  Escolta àudio

  John Carlin: "No són temps terribles, són temps ridículs"

  El periodista John Carlin i l'il·lustrador Oriol Malet venen al "Revolució 4.0" per presentar-nos un llibre, en versió còmic, que ens explica un episodi important en la història del món del segle XX i que ara ja es pot llegir en català. "Mandela i el general" gira al voltant de la relació entre el polític, després del seu alliberament, i el comandant Constand Viljoen, convençut de la supremacia blanca. Aprofitant la seva presència al programa, també parlem amb ells d'actualitat i tecnologia. Malet assegura que és el que és gràcies a Internet, i Carlin afirma que de tots els mitjans la ràdio és el més preparat per sobreviure a les noves tecnologies.

 • Àlex Corretja, ara també empresari: "Sense treball en equip, tot és impossible"
  Escolta àudio

  Àlex Corretja, ara també empresari: "Sense treball en equip, tot és impossible"

  Xantal Llavina entrevista l'extennista Àlex Corretja, un home que sempre ha destacat per la seva esportivitat i que està considerat com un dels 5 millors tennistes del món. Apartat prematurament de la carrera professional per una lesió a l'ull, es va saber reinventar, convertint-se en comentarista esportiu a televisió dels torneigs més importants. Conferenciant que a les seves xerrades motivacionals destaca la importància de la feina en equip, ens anuncia que obre una nova etapa en la seva vida. Ve al "Revolució 4.0" per presentar-nos la seva tasca com a empresari de roba esportiva que porta el seu nom i que aspira a aconseguir ser un referent en el sector.

 • Queco Novell: "Estem permanentment connectats, però més aïllats"
  Escolta àudio

  Queco Novell: "Estem permanentment connectats, però més aïllats"

  Aquesta setmana, a "Revolució 4.0", Xantal Llavina entrevista l'actor, imitador i presentador Queco Novell. Amb ell parlem del programa "Trenquin Tòpics", que ha presentat a TV3, i de la seva trajectòria com a imitador a programes com "Polònia". Assegura que la conjuntura política ajuda a l'èxit del veterà programa d'humor i que no hi ha limitacions amb els gags que fan. Confessa que no és gaire emprenedor, que se sent més a gust deixant-se dirigir però que necessita dir-hi la seva. Parlant de tecnologia diu que cada vegada fa més esforços per apagar el mòbil quan queda amb amics perquè tot i que estem cada cop més connectats, això aïlla les persones. Amb Novell, que va començar la seva carrera com a periodista polític, reflexionem també sobre com cal saber reinventar-se constantment.

 • Khaoula és influencer: "El mocador em tapa el cap, però no el cervell"
  Escolta àudio

  Khaoula és influencer: "El mocador em tapa el cap, però no el cervell"

  Xantal Llavina entrevista Khaoula Boumaaza, una noia gironina que amb només 20 anys i amb les idees molt clares s'ha convertit en tot un fenomen a Instagram amb més de 59.000 seguidors i moltes marques que la contracten per fer campanyes de publicitat perquè les seves fotografies no deixen indiferent. Assegura que el mocador li tapa el cap però no el cervell i que va haver d'entrar en el món de les xarxes d'amagat perquè la seva família no ho entenia gaire. Va patir "bullying" i va ser discriminada en una feina pel fet de portar el vel. Ens diu que el seu lema és "viu i deixa viure".

 • Jordi Basté: "Sóc addicte al telèfon mòbil, però no ho amago"
  Escolta àudio

  Jordi Basté: "Sóc addicte al telèfon mòbil, però no ho amago"

  Xantal Llavina entrevista el periodista Jordi Basté. Amb ell parlarem de ràdio, tecnologia i del programa que actualment presenta a TV3, "No pot ser!", que vol descobrir com serà el futur des del punt de vista dels avenços tecnològic. Basté ens parla també de la seva relació personal amb la tecnologia i elements tan quotidians com el telèfon mòbil del qual es confessa, sense amagar-ho, addicte. Opina que amb les noves tecnologies hem canviat els factors, ja que ara són els fills qui educa als pares. Nostàlgic, ha dit que aquesta és la tercera vegada que trepitja la que va ser la seva casa durant anys, però que sigui on sigui, la samarreta que porta sota, és la de Catalunya Ràdio.

 • Jose Corbacho: "M'agrada l'humor però per gaudir, no per acabar en un jutjat"
  Escolta àudio

  Jose Corbacho: "M'agrada l'humor però per gaudir, no per acabar en un jutjat"

  L'actor Jose Corbacho passa pel "Revolució" per parlar amb Xantal Llavina de la seva faceta més emprenedora i repassar l'àmplia trajectòria professional que ha desenvolupat al llarg dels anys. Corbacho, una de les cares més populars de la televisió, ens explica la seva feina com a director de cinema i també parlem amb ell del monòleg teatral que està representant actualment, en el qual analitza l'actualitat amb el seu estil directe i àcid. Assegura que l'humor s'hauria de prescriure sempre, que no es frena gaire a l'hora de donar a conèixer les seves opinions i que no té por d'acabar en un jutjat pel que diu o el tipus d'humor que fa. 100% optimista, ens posa al dia dels seus projectes de futur, que passen per un musical abans que acabi l'any.

 • Antonio de Lacy, cirurgià: "Aviat ens operarà un nanorobot introduït dins el cos"
  Escolta àudio

  Antonio de Lacy, cirurgià: "Aviat ens operarà un nanorobot introduït dins el cos"

  "Revolució 4.0" es trasllada a l'Hospital Clínic de Barcelona per parlar amb el cirurgià Antonio de Lacy, pioner de tècniques revolucionàries de cirurgia digestiva. De Lacy és també capdavanter en la introducció de la tecnologia 5G en la medicina. Aquesta tecnologia, presentada amb èxit en el MWC d'aquest any, permet assessorar a distància i en temps real qualsevol operació quirúrgica. Xantal Llavina també parla amb ell de quin és el futur més immediat en medicina. Segons el Dr. De Lacy, passa per la utilització de nanorobots que se'ns introduiran al cos per operar-nos des de dintre. Assegura que el 5G canviarà l'actual sistema sanitari, que salvarà vides, i que l'autèntica revolució serà entrar en el cirurgia 4.0.

 • Santi Millán, actor i empresari: "Cal tenir la ment oberta i jugar-se-la sempre"
  Escolta àudio

  Santi Millán, actor i empresari: "Cal tenir la ment oberta i jugar-se-la sempre"

  Xantal Llavina entrevista l'actor Santi Millán per repassar la seva trajectòria artística de més de trenta anys i per parlar de la seva faceta més emprenedora com a productor de programes de televisió. Ara se'l pot veure a la sèrie de TV3 "Benvinguts a la família", però treballa en altres projectes que ens explica. Assegura que és un home de sort ja que mai ha tingut problemes de feina, cosa que en la seva professió és atípic. Obertament parla de la crisi dels 50 i de la seva forma d'encarar el dia a dia: prendre's la vida amb humor, que no s'ha de confondre amb serietat. També coneixerem la seva passió des de fa uns anys: les curses extremes amb bicicleta.

 • P.Duran-E.Redolfi: "Barcelona ha superat Madrid en inversions a start-ups"
  Escolta àudio

  P.Duran-E.Redolfi: "Barcelona ha superat Madrid en inversions a start-ups"

  Revolució 4.0 fa balanç del MWC. Per això ens hem traslladat a la fira de start-ups 4YFN. A l'entrevista central parlem amb Esteban Redolfi, director de la Digital Future Society i un dels responsables d'Innovació del Mobile World Congress, i amb Pere Duran, director de la fira 4YFN. Amb tots dos fem balanç dels reptes de futur del món de la tecnologia que s'han parlat a Barcelona aquests dies. Tots dos coincideixen que el 5G ens farà canviar el "xip", que no és tant un tema de velocitat com de redefinir models d'indústria i que la seva importància es pot comparar amb quan l'home va posar el peu a la lluna per primer cop. Pel que fa al 4YFN, Pere Duran destaca els més de 21.000 assistents de 136 països i assegura que l'èxit pot fer que en la propera edició s'hagin d'ampliar les instal·lacions per acollir tots els interessats.

 • Jordi Puigneró: "A les properes eleccions catalanes hauríem de fer un esforç per al vot electrònic"
  Escolta àudio

  Jordi Puigneró: "A les properes eleccions catalanes hauríem de fer un esforç per al vot electrònic"

  Xantal Llavina entrevista el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró. Un dia abans que comenci el Mobile World Congress de Barcelona, el conseller ens anticipa les novetats més destacades que es presenten en aquest certamen i també ens posa al dia de les darreres iniciatives digitals i tecnològiques que està duent a terme el govern de la Generalitat. En aquest sentit, ens diu que en les properes eleccions el vot electrònic seria possible tècnicament. Assegura que està tranquil pel que fa a la permanència del MWC a la capital catalana i ens parla de la voluntat del seu departament que Barcelona sigui la capital mundial del 5G en indústria.

 • Rosario Marín, extresorera dels EUA: "Trump és un okupa a la Casa Blanca"
  Escolta àudio

  Rosario Marín, extresorera dels EUA: "Trump és un okupa a la Casa Blanca"

  Xantal Llavina entrevista Rosario Marín, extresorera dels EUA durant el mandat del president George W. Bush, per parlar de la seva dura i apassionant història personal. Marín, nascuda a Mèxic, es va traslladar amb els seus pares als Estats Units quan tenia 14 anys. Aquesta dona lluitadora, que quan va arribar als EUA ni tan sols parlava anglès, va acabar tenint un dels càrrecs més importants de l'administració pública americana i la seva signatura es pot veure, encara ara, a molts bitllets de dòlar. Crítica amb l'actual president Donald Trump, que qualifica d'"okupa", amb ella parlem d'economia, però sobretot de superació personal i de les seves conferències motivacionals per ajudar els altres a lluitar, com ella, per aconseguir fer realitat els seus somnis.

Anar al contingut