L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Isaac Hernández: "Google busca treballadors a Barcelona"
  Escolta àudio

  Isaac Hernández: "Google busca treballadors a Barcelona"

  Primícia al Revolució 4.0: Google busca treballadors a Barcelona, Xantal Llavina entrevista Isaac Hernández, responsable de Google Cloud d'Espanya i Portugal. Ens explica que el compromís amb Barcelona és total. Ja s'està fent recerca de talent, per poder duplicar el seu equip de Barcelona amb enginyers i comercials. Google, amb més 110 mil treballadors a tot el món, s'implanta a fons a Barcelona. A banda d'aquesta important notícia, amb Isaac Hernández també parlem d'innovació i d'altres plans de futur d'aquest gegant tecnològic, com la intel·ligència artificial i els ordinadors quàntics.

 • David Trueba: "La convivència social ha de ser una negociació que no apliquem"
  Escolta àudio

  David Trueba: "La convivència social ha de ser una negociació que no apliquem"

  Xantal Llavina entrevista l'escriptor, guionista i director de cinema David Trueba. Ens presenta el seu últim llibre, "El río baja sucio", i el documental sobre el cantautor Chicho Sánchez Ferlosio. En l'entrevista ens diu que l'error del periodisme és que el negoci monetari està per sobre de l'informatiu. Que el periodisme, el cinema i la literatura està en decadència i que les xarxes socials són un elefant desbocat. També que li agrada la seva vida perquè ningú li mana el que ha de fer, i també parla de Pep Guardiola.

 • Martina Klein: "Volia ser emprenedora per no estar en un món tan eteri"
  Escolta àudio

  Martina Klein: "Volia ser emprenedora per no estar en un món tan eteri"

  Xantal Llavina entrevista la model i empresària Martina Klein. De molt jove va començar una carrera de model plena d'èxits que fa 30 anys que dura. Però també ha fet d'actriu, de monologuista, ha escrit articles de premsa i ara també s'ha llançat a ser empresària, una dona inquieta. Parlem de la seva trajectòria professional i del camí com a emprenedora que ha començat recentment posant en marxa una empresa de decoració per a la llar. També parlem de les noves tecnologies i de com estan canviant les nostres vides i les dels nostres fills i filles.

 • Leticia Dolera: "Les dones patim una discriminació brutal"
  Escolta àudio

  Leticia Dolera: "Les dones patim una discriminació brutal"

  Xantal Llavina entrevista l'actriu del moment: Leticia Dolera, que també és directora i emprenedora. Amb ella parlem dels seus projectes professionals, com la "Vida perfecta", la sèrie que acaba d'estrenar -que dirigeix i protagonitza-; de com veu el futur de la ficció en un panorama audiovisual dominat per les plataformes i les noves tecnologies, i també de la seva lluita constant per reivindicar la igualtat de la dona i denunciar la discriminació que encara pateixen les dones en molts àmbits de la vida.

 • Jordi Borràs i Josep Maria Ganyet: "El tsunami digital de les mobilitzacions no s'acabarà"
  Escolta àudio

  Jordi Borràs i Josep Maria Ganyet: "El tsunami digital de les mobilitzacions no s'acabarà"

  Xantal Llavina entrevista el fotoperiodista Jordi Borràs i l'expert en transformació digital Josep Maria Ganyet. Amb ells analitzem quin paper i quina influència estan tenint la tecnologia i les xarxes socials en les protestes i les manifestacions d'aquests últims dies. Qui hi ha darrere l'anomenat Tsunami Democràtic? Per què els manifestants usen més Telegram que WhatsApp per comunicar-se? Les xarxes són la millor eina per mobilitzar i explicar els fets? Ens diuen que ha sorprès la gran mobilització a través de les xarxes socials i que a les manifestacions la gent anava demanant QRs. I és que diuen que la tecnologia ho ha canviat tot, també la manera de mobilitzar-se.

 • Benedetta Tagliabue: "Barcelona necessita edificis verds davant la greu contaminació"
  Escolta àudio

  Benedetta Tagliabue: "Barcelona necessita edificis verds davant la greu contaminació"

  Entrevistem la prestigiosa arquitecta Benedetta Tagliabue, amb qui repassem la seva trajectòria. Amb ella parlem de les tendències de futur de l'arquitectura, de la construcció 3D i de com cal lluitar contra la contaminació a les ciutats. Com han de canviar els edificis amb la contaminació que tenim a les grans ciutats? Com valora la construcció de cases en 3D per tot el món? La població s'ha d'acostumar a viure en espais més petits de 30 metres quadrats? Ella ens dona totes les respostes.

 • Jair i Peyu: "L'humor és anarquia i fa por a l'"establishment"
  Escolta àudio

  Jair i Peyu: "L'humor és anarquia i fa por a l'"establishment"

  Entrevistem dos emprenedors de l'escena catalana que estan de moda, Jair Domínguez i Peyu, els dos "Bricoheroes" que estan revolucionant Internet. S'ha de posar límits a l'humor? Tots dos ara amb la sèrie "Bricoheroes" estan revolucionant la xarxa, no tant pels seus consells de bricolatge sinó pel seu humor salvatge i sense contemplacions. Parlem dels seus projectes i ens diuen que treballen molt bé plegats i que els agradaria fer un "late show" a TV3, i que és trist que un humorista demani perdó i que no s'autocensuren.

 • Antón Losada: "El periodisme de l'estat espanyol manipula amb els silencis"
  Escolta àudio

  Antón Losada: "El periodisme de l'estat espanyol manipula amb els silencis"

  Entrevistem el professor, articulista i tertulià Anton Losada, un home que toca moltes tecles. Però n'hi ha una que la toca especialment bé: dir les coses clares, sense por de la polèmica o de dur la contrària. Una de les veus més actives als mitjans de comunicació. Amb ell repassem la seva trajectòria i parlem del model actual i futur dels mitjans de comunicació, de la credibilitat i l'impacte de les xarxes socials a l'hora de transmetre informacions.

 • Ariadna Oltra: "Els drets de les dones es defensen, no es debaten"
  Escolta àudio

  Ariadna Oltra: "Els drets de les dones es defensen, no es debaten"

  Xantal Llavina entrevista la periodista Ariadna Oltra, que actualment presenta el "TN matí" de TV3. Amb ella parlem de com les noves tecnologies estan canviant el món del periodisme, de la digitalització del mitjà i del consum que fan els joves de la informació. Assegura que Twitter és la "seva" xarxa, però que no té gaire temps per fer-les servir plenament. Amb la periodista, que de petita volia ser arquitecta o reportera del National Geographic, també parlem del seu llibre "Sóc feminista i no ho sabia" en què reflexiona sobre el camí que cal recórrer per arribar a la igualtat real entre homes i dones.

 • Nil Moliner: "M'espanta pensar que algun dia els robots faran música"
  Escolta àudio

  Nil Moliner: "M'espanta pensar que algun dia els robots faran música"

  A l'entrevista central de l'últim programa de la tercera temporada, especial Sónar, Xantal Llavina entrevista el músic i compositor Nil Moliner i José Luis de Vicente, comissari de Sónar+D. Des de la mirada de l'artista fins a les reflexions d'un periodista especialitzat en cultura digital, art i tecnologia, repassem el que significa aquest esdeveniment per les dues cares de la moneda: els que el gaudeixen com a espectadors i els que el preparen des de dins. Per De Vicente, les paraules que defineixen Sónar són experiència i intel·ligència. Per Moliner, que a més ens interpreta en directe dues cançons, és una forma diferent de veure el futur cultural, però ens assegura que l'espanta pensar que algun dia els robots faran música. Tots dos coincideixen que Sónar+D és l'aparador perfecte de les noves tendències digitals en el món de la cultura.

 • Jordi Puigneró: "Volem que neixi la Identitat Digital Catalana aquest 2019"
  Escolta àudio

  Jordi Puigneró: "Volem que neixi la Identitat Digital Catalana aquest 2019"

  Xantal Llavina entrevista el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per parlar de la carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals, que s'ha presentat en el darreres dies i que vol convertir-se en un element clau a l'hora de regular la relació entre els ciutadans i la xarxa. Amb Puigneró també analitzem en quin punt es troba la iniciativa engegada pel govern català per fer realitat la identitat digital dels catalans. Blockchain, vot electrònic i dones TIC són altres temes que també es comenten en aquesta entrevista amb el Conseller.

 • Joan Dausà: "Per ser una marca has de ser sincer amb tu mateix"
  Escolta àudio

  Joan Dausà: "Per ser una marca has de ser sincer amb tu mateix"

  Xantal Llavina entrevista el músic Joan Dausà, un dels compositors i cantants de més èxit dels darrers anys, que està passant per un excel·lent moment personal i professional. Autor de la cançó de l'anunci "Mediterràniament", que s'ha convertit en el fenomen de l'estiu, ens parla del seu procés creatiu i de la seva implicació en el missatge que transmet. Assegura que intenta que el seu pas per la Terra no la perjudiqui i que malauradament hem oblidat l'ordre de les coses. Repassant la seva trajectòria professional, coneixem el seu vessant més emprenedor. Ens explica que mai contempla el fracàs perquè tot el que es fa és per aprendre. També ens diu que, per ell, la tecnologia és una trampa que ens pot ajudar a distreure, però que com més en fem servir, més treballem.

 • Carme Torras: "D'aquí cinc anys tindrem robots a les residències per a gent gran"
  Escolta àudio

  Carme Torras: "D'aquí cinc anys tindrem robots a les residències per a gent gran"

  Xantal Llavina entrevista Carme Torras, professora de robòtica amb la qual parlem de com els robots intervindran més tard o més d'hora tant en la nostra vida professional com en la personal. Ens comenta que és optimista ja que pensa que arribarem a un enteniment cordial amb aquestes màquines. També ens diu que no trigarem gaire a veure robots a les residències geriàtriques o als hospitals, però que a les nostres cases encara trigarem una mica. Abordem també temes com el debat ètic que genera l'ús d'aquesta tecnologia i sabrem si acabarem tenint robots com a companys sentimentals. De moment, el que sí que assegura és que ja hi ha robots mainadera al Japó, que expliquen contes als nens i a les nenes.

 • Jesús Vidal: "He complert tots els meus somnis, sent diferent"
  Escolta àudio

  Jesús Vidal: "He complert tots els meus somnis, sent diferent"

  Parlem amb Jesús Vidal, guanyador del Goya al millor actor revelació pel seu paper a la pel·lícula "Campeones", de la seva trajectòria com a actor, de la seva experiència vital, i també de com es pot transformar el món laboral si s'aconsegueix una integració real de les persones amb discapacitats, malgrat que la paraula no li agrada gaire i prefereix parlar de persones diferents. Diu que ell, tot i ser-ho, ha complert els seus somnis i que tots ens hauríem de centrar en el que podem fer més que a destacar el que no tenim a l'abast. Vidal, que té una miopia patològica que li afecta el 90% de la capacitat visual d'un ull i li provoca ceguesa total al'altre, és llicenciat en Filologia Hispànica i va cursar un màster de periodisme. En l'actualitat, combina la seva feina d'actor amb les conferències motivacionals que ofereix per parlar de la relació entre les persones amb capacitats diferents i les empreses, i ha visitat aquests dies el BizBarcelona.

 • Andreu Buenafuente: "El talent em fascina, em posa calent"
  Escolta àudio

  Andreu Buenafuente: "El talent em fascina, em posa calent"

  Xantal Llavina entrevista Andreu Buenafuente, mestre de la comunicació, un dels grans referents de l'humor i emprenedor del món audiovisual. Ve al "Revolució" per parlar-nos de talent, emprenedoria, idees, somnis i dels valors que busca des de la seva productora El Terrat. Assegura que la seva filosofia personal és intentar liderar amb empatia i, sobretot, estar a la recerca del talent, que diu que no ens en sobra però que sempre s'obre camí. Ens diu que amb el pas dels anys cada cop valora i respecta més el que fan els que porten molts anys a la professió, que quan ell va començar li van faltar mestres i que avui en dia la gent es creu mestre i savi als 25 anys. Sobre el "Revolució 4.0" a TV3 que produeix El Terrat, la seva productora, Andreu Buenafuente diu que calia parlar de la revolució digital que vivim a la televisió.

Anar al contingut