Llibres a la brasa
Menjar i memòria: dos llibres per no perdre les arrels
Nacho Borraz és llibreter a la Central del Raval i és qui s'amaga darrere dels comptes de Twitter i d'Instagram @Librosalabrasa. Un cop al mes ens visita per explicar-nos quines són les novetats editorials del món gastroliterari. Aquest mes parlem de dos títols publicats recentment que giren al voltant del menjar i la memòria: "El pan que como", de Paloma Díaz-Mas i "La voz del padre, la voz de la madre", de Lucía Boned Guillot. I també ens recomana "Sopes", el llibre de la Fundació Alícia i "Flavour", de Yotam Ottolenghi.
Nacho Borraz és llibreter a la Central del Raval i és qui s'amaga darrere dels comptes de Twitter i d'Instagram @Librosalabrasa. Un cop al mes ens visita per explicar-nos quines són les novetats editorials del món gastroliterari. Aquest mes parlem de dos títols publicats recentment que giren al voltant del menjar i la memòria: "El pan que como", de Paloma Díaz-Mas i "La voz del padre, la voz de la madre", de Lucía Boned Guillot. I també ens recomana "Sopes", el llibre de la Fundació Alícia i "Flavour", de Yotam Ottolenghi.
Llibres fermentats: una borratxera i fongs danesos
El nostre llibreter de capçalera, el Nacho Borraz de La Central del Raval de Barcelona, ens porta dues novetats gastroliteràries. La primera proposta és "Una borrachera còsmica. Una historia universal del placer de beber", de Mark Forsyth, que, amb molt d'humor, descriu diferents raons i formes socials de consumir alcohol al llarg de la història. La segona, "La guia de fermentación de Noma", de René Redzepi, que se centra en els productes nòrdics i en els processos culinaris d'aquesta àrea. Dos llibres més que van omplint els prestatges que tenim aquí al restaurant i també els de casa vostra.
El nostre llibreter de capçalera, el Nacho Borraz de La Central del Raval de Barcelona, ens porta dues novetats gastroliteràries. La primera proposta és "Una borrachera còsmica. Una historia universal del placer de beber", de Mark Forsyth, que, amb molt d'humor, descriu diferents raons i formes socials de consumir alcohol al llarg de la història. La segona, "La guia de fermentación de Noma", de René Redzepi, que se centra en els productes nòrdics i en els processos culinaris d'aquesta àrea. Dos llibres més que van omplint els prestatges que tenim aquí al restaurant i també els de casa vostra.
El més nou de Yotam Ottolenghi i altres lectures "british"
El llibreter de la Central del Raval, Nacho Borraz, és el responsable que els prestatges del restaurant es vagin omplint de llibres i de ganes de comprar-ne més! Ampliem el llistat amb tres títols nous: "Simple" de Yottam Ottolenghi (Ed. Salamandra); "Cenando con Darwin. Tras las huellas de la evolución en nuestros alimentos" (Ed. Crítica), de Jonathan Silvertown, i "En busca del fuego. La cocina más elemental" de Lennox Hastie (Ed.Librooks). El podeu seguir a Twitter i a Instagram amb l'usuari @librosalabrasa
El llibreter de la Central del Raval, Nacho Borraz, és el responsable que els prestatges del restaurant es vagin omplint de llibres i de ganes de comprar-ne més! Ampliem el llistat amb tres títols nous: "Simple" de Yottam Ottolenghi (Ed. Salamandra); "Cenando con Darwin. Tras las huellas de la evolución en nuestros alimentos" (Ed. Crítica), de Jonathan Silvertown, i "En busca del fuego. La cocina más elemental" de Lennox Hastie (Ed.Librooks). El podeu seguir a Twitter i a Instagram amb l'usuari @librosalabrasa
Un viatge gastronòmic pel Japó, pels horts urbans dels xefs de renom i pel gust pel cafè
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona tres títols que us faran venir salivera: "Sushi Ramen, Sake. Un viaje apasionante del acervo culinario de Japón" de Matt Goulding (Salamandra); "El Jardín del Chef" (Phaidon) i un nou volum de la Bullipedia dedicada al món del cafè "Coffee Sapiens" (Phaidon). Podeu seguir aquestes i tota la resta de recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona tres títols que us faran venir salivera: "Sushi Ramen, Sake. Un viaje apasionante del acervo culinario de Japón" de Matt Goulding (Salamandra); "El Jardín del Chef" (Phaidon) i un nou volum de la Bullipedia dedicada al món del cafè "Coffee Sapiens" (Phaidon). Podeu seguir aquestes i tota la resta de recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.
Recol·lectar els aliments, comprar-los i cuinar-los: un cicle en quatre llibres
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona quatre títols que parlen, des de diferents punts de vista i perspectiva, del procés per on passen els aliments des que són recol·lectats fins que arriben a les nostres cuines: "Colmados de Barcelona", d'Inés Butrón (SD Ediciones); "Seis estaciones. La nueva cocina con vegetales", de Joshua McFadden i Martha Holmberg (Neoperson); "En llamas", de Richard Wrangham (Capitán Swing), i una reedició d'"El libro de cocina de Alice B. Toklas" (Ariel). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona quatre títols que parlen, des de diferents punts de vista i perspectiva, del procés per on passen els aliments des que són recol·lectats fins que arriben a les nostres cuines: "Colmados de Barcelona", d'Inés Butrón (SD Ediciones); "Seis estaciones. La nueva cocina con vegetales", de Joshua McFadden i Martha Holmberg (Neoperson); "En llamas", de Richard Wrangham (Capitán Swing), i una reedició d'"El libro de cocina de Alice B. Toklas" (Ariel). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.
Les confessions d'un cuiner, la relació entre humans i animals i una enciclopèdia dels gustos
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, ens parla de tres títols de continguts ben diferents entre ells:
"Per què odiava en Ferran Adrià?", d'Oliver Benet (Edicions Sidillà); "La enciclopedia de los sabores", de Niki Segnit (Editorial Debate) i "Domesticados. Las diez especies que han cambiado la historia", d'Alice Roberts (Seix Barral). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasaNacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, ens parla de tres títols de continguts ben diferents entre ells: "Per què odiava en Ferran Adrià?", d'Oliver Benet (Edicions Sidillà); "La enciclopedia de los sabores", de Niki Segnit (Editorial Debate) i "Domesticados. Las diez especies que han cambiado la historia", d'Alice Roberts (Seix Barral). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa
El menjar com a nexe d'unió de les diferents cultures
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona tres títols que tenen com a fil conductor la gent viatjada i l'intercanvi cultural, tant pel que fa a l'emigració de persones com a la introducció de nous productes: "Aroma àrab", de Salah Jamal (Cossetània); "El arte de comer", de Frances Kennedy Fisher (Debate), i "You and I eat the same", de Chris Ying i René Redzepi (Artisan Publishers). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona tres títols que tenen com a fil conductor la gent viatjada i l'intercanvi cultural, tant pel que fa a l'emigració de persones com a la introducció de nous productes: "Aroma àrab", de Salah Jamal (Cossetània); "El arte de comer", de Frances Kennedy Fisher (Debate), i "You and I eat the same", de Chris Ying i René Redzepi (Artisan Publishers). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.
Llibres a la brasa: hamburgueses, sopes, amanides i ressaca
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona 4 títols gastronòmics indispensables. La varietat està servida: "Hamburguesa nuestra" (Ediciones Akal); "Història de la cuina catalana i occitana. Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes", de Vicent Marquès (Ed. Sidillà); "Hungover: The Morning After and One Man's Quest for the Cure" (Editorial Penguin Books); "The Hungover Coobkook", de Milton Crawford (Editorial Jonathan Cape). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter @librosalabrasa.
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona 4 títols gastronòmics indispensables. La varietat està servida: "Hamburguesa nuestra" (Ediciones Akal); "Història de la cuina catalana i occitana. Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes", de Vicent Marquès (Ed. Sidillà); "Hungover: The Morning After and One Man's Quest for the Cure" (Editorial Penguin Books); "The Hungover Coobkook", de Milton Crawford (Editorial Jonathan Cape). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter @librosalabrasa.
Els llibres que et voldràs menjar
El volum de llibres dedicats a la gastronomia és inabastable, per això Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona 8 títols indispensables per regalar (o autoregalar-nos). Podeu seguir totes les seves recomanacions a través del seu compte de Twitter @librosalabrasa
El volum de llibres dedicats a la gastronomia és inabastable, per això Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona 8 títols indispensables per regalar (o autoregalar-nos). Podeu seguir totes les seves recomanacions a través del seu compte de Twitter @librosalabrasa